48 timmars

Ovisshet. Dåliga odds och långt hemifrån. Ni som tror på Gud kan ju be, jag ber att få sparka honom i röven när jag ser honom! Tack för all skit du gett mig genom mitt liv!


Håll tummarna

För vår lille bebis. Allt är inte som det ska och vi ska till sjukhuset igen om fem timmar. Blir ingen resa hem för oss imorgon.
Blir nog kvar en vecka till i alla fall.

Undrar när det ska bli min tur att ha lite tur i livet för en gångs skull. Känns som allt är menat att gå åt skogen och jag känner mig ganska orättvist behandlad av den som drar i trådarna om det sen är Gud eller min taskiga karma vet jag inte.

Kan inte sova utan ligger här och väntar på att klockan ska bli nio..,


Julkatt

Här är han igen, Janne!


Jul i köket!

Fixar och donar i köket med julmaten.


Janne

Världens roligaste (fugliest) katt!


God Jul!

Sitter och spelar domino!


Mattes lilla hjärta!

Fick precis ett mms från 'farmor' där hon visar att Wildon ätit all sin frukost. Lilla hjärtat, han är kräsen med maten och väldigt mammig och har svårt att lämna min sida. Han känner på sig att vi skulle iväg.

Nu kan jag slappna av när han ätit i alla fall!


Byxor från Zara!

Verkligen inte min stil, men dom är 'high waisted' så dom satt bra över magen nu när man ska sitta ned ganska länge under morgondagen. Sitter inte för hårt och verkar ha ganska mycket stretch!

What more could you ask for?


Mysig tröja!

Köpte den här, visst ser den mysig och mjuk ut? Den med ett par jeans blir ju perfekt för en lite 'casual' look!


Letar internet!

Fick åka ned på stan för att leta internet då mannen var tvungen att skicka nån logga till någon på jobbet. Så jag hängde med för att slippa sitta och dega på soffan.

Åkte och shoppade, kom hem med ett par byxor från Zara, en tröja från Hollister och lite annat smått och gott. Julklappar bland annat.

Ätit så jag tror jag kommer spricka, mexikanskt till lunch och lite plockmat till middag. Håret är tvättat, väskan är packad, klapparna inslagna och vi är redo för vår tidiga start imorgon!


Godmorgon!

Igår var en lång dag. Baby var mer åksjuk än sist och det var en riktig pina för både honom och mig. Jag skämtade om att tar inte han tåget tillbaka till Skottland så gör jag det.

Väl framme vankades det lill-jul med fullt Engelskt julbord. Turkey, stuffing, sprouts, pigs in blanket, cranberry sauce, roasties, mash, gravy, turnip och mycket mer! Rundade av med tårta då det även var makens födelsedag.

Hundarna var som galna och både Baby och Tigger började öppna folks presenter under granen. Dom är nog lite smått bortskämda och tror att allt som är inslagna borde tillhöra dem. Så vi fick flytta alla över knähöjd! Mina små knattar...

Idag ska vi shoppa efter maken gått och klippt sig. Ikväll ska vi träffa Richard och Alison och käka kinamat ihop. En tidig kväll förhoppningsvis då vi måste åka härifrån klockan sex imorgon för att köra till Manchester Airport. Hemma i Sverige runt ett!


Från Lexington till mig!

Eller? Om det nu skulle vara en liten pojke så känns det som kudden och filten ovan är ett MÅSTE! Hur gulligt hade inte det vart i vårat sovrum som mer eller mindre är FULLT med saker från Lexington, ett av mina favoritmärken! Matchar ju vår tapet också.

 


Köpte det här överkast tidigare i år när vi var på NK i Stockholm. Vändbart, vitt på ena sidan och det blårandiga tyget på andra sidan ♥ Nu är jag dålig på att bädda sängen, jag menar vem har tid med det :D


Nu är det dags att ta sig i kragen och fixa iordning det sista innan vi packar in oss i bilen och kör söderut! Ska försöka blogga så mycket jag kan medan jag är borta! Ha en GOD JUL i alla fall om jag glömmer att säga det sen ♥


Helt enkelt middag!

Ajamänsan, jag har blivit bjuden på middag ikväll så jag slipper sitta hemma själv. Har precis kört mannen till tåget, han ska till Edinburgh och Tiger Lily (igen) för sitt julbord med jobbet.

Jag blev då bjuden på middag av Rosie, den personen jag faktiskt känt längst här i byn. Hon är numetra gift och har en liten dotter - Bonnie Skye vars dop vi var på för några veckor sedan.
Ska bli skönt att få bli lite bortskämd och få lite hemlagad mat och snacka lite skit.
Allt är nu mer eller mindre packat och klart, ska bara till apoteket och hämta ut en salva imorgon sen är jag redo! Allt är skinade rent och luktar gott. 52 klor är klippta och tre små munnar har borstats inför resan till Yorkshire. Ska sova som en prinsessa inatt efter jag sättter på mitt 'out of office' på mejlen - nu är det officiellt SEMESTER!

Förkyld.com

Sa jag förresten att jag är förkyld? Täppt har jag vart i månader men det är tydligen helt normalt när man är med barn. Blöder från näsan gör jag också varenda gång jag snyter mig och det ska tydligen också vara helt normalt MEN, hur mycket kan man egentligen blöda från en näsa? Det hjälper inte att jag är så täppt att jag inte kan andas och nässprayet jag använder är nog lite starkt för det svider som bara den. Men hellre att det svider och jag kan andas än tvärtom. Men jag ska gå till apoteket och se om jag kan hitta någon mildare sort för nu blöder det och täppar till om vartannat.


Känner mig annars lite tugn i skallen men det kan ju bero på vad som helst! Jobbight när man inte kan ta något annat än Paracetamol för det hjälper ju inte mot en förkylning. ´
Måste köpa nya vitamin C tabletter för dom tog slut imorse. Sen tror jag att lite vila och mindre stress kan ha en positiv effekt på det hela. Bring on Sweden och lite snö tack!

Bulle i ugnen?

Sådär, nu har jag lyckats få till en halvdan bild på kaggen!


Ser lite konstigt ut då det är lättare sagt än gjort att få till det i spegeln men det här är det bästa jag kunde ådstadkomma. Vecka 16+4, borde tillägga att såhär ser jag ut enbart efter en dag när jag käkat kolhydrater så det här är inget nytt för mig.

Vilken stress idag. Det ska packas, städas och fixas. Man ska ställa om värmen, byta lakan, vattna blommor, städa badrum, dammsuga och moppa. Det finns inget bättre än att komma hem och allt är perfekt. Vi åker tydligen vid 11 imorgon så bilen ska packas, hundar ska prommeneras och jag ska se till att jag är mätt och belåten. Det viktigaste :P

Två av tre hundar är åksjuka så bilturer med dem är allt annat än avslappnande. Oftast blir dom varma och svettas så man får sitta med AC'n på och frysa ihjäl för att dom ska slippa bli för varma. Vi har provat åksjuketabletter till dem men dom hjälper inte. Därför åker vi sällan bil med dom för det är så himla stressfullt.
Men när vi väl är framme så älskar dom att vara hos Farmor och Farfar. Jag är alltid orolig att lämna dem när jag inte är där, tänk om Wilson slutar äta eller kinkar med maten. Tänk om dom smiter ut eller nån bryter sig in och stjäl dom? Mattes hjärta klarar inte det trycket. Så nästa jul får vi vara hemma!

 


Frulle!

Kan man få detta varje dag kanske?


Full Scottish breakfast - Tiger Lily


Rocking Edinburgh

Här ser ni mig, kosan är styrd mot affärerna. Det är inte ofta vi är i stan så nu ska det shoppas. Efter en redig frulle är jag laddad till max.

Bakom ser ni Edinburgh Castle

Vi tog ett helvarv runt Edinburgh
, Harvey Nichols, Louis Vuitton, Mulberry - ja alla ställen som är värda en titt. Vart lite smått och gott men jag spar mina slantar till Sverige. Countdown 4 dagar!

Nu måste jag sätta igång och packa, ligger efter på schemat efter en oplanerad siesta!

Ja tack - Baby K

Blir det en pojke så kan jag inte lova att jag inte springer ut och köper den här.
Så HIMLA snygg, söt och tuff på samma gång! Märket heter Baby K och den kostar ca 849:-


Godmorgon

Jag kan inte sova. Så här ligger jag med en kopp varm choklad och nått skräp på Tv! Ser fram emot frukost, jag är vrålhungrig. Har tryckt i mig ett halvt äpple och två chokladbitar - mums, nyttigt också!

Gårdagen var jättetrevlig
, härligt folk, god mat och i säng vid 12. Detsamma kan inte sägas för dem andra som rullade in från nattklubben vid 2!


Jag och Alison på Tiger Lily


Checkat in!

Precis checkat in och sitter och tar det lite lugnt, det är allt annat än lugnt i stan. Folk överallt, köer långa som jag vet inte vad och jag stressar som vanligt!


Ser ni?

En riktigt kvinna reder sig själv! Donut Bun mina vänner, oh yes!

Nu skulle ett stort glas vitt vin sitta fint! Men det blir bubbelvatten hela kvällen, ja man är ju aldrig uttorkad i alla fall längre!
Allt är packat så nu haltar jag iväg här. Trevlig kväll!

Papperskrona är ett måste

på alla Brittiska julbord! Man får en i sin smällkaramell man drar med sin bordspartner där det också ligger ett skämt och nån liten skräpig gåva. Jag fick ett pussel. Skämtet var i stil med
A lion in the jungle sees two hunters in their truck. The lion says - Ah meals on wheels!

Jag har ALLTID på mig min krona, tycker det är livsviktigt :D

Och så tog det stopp

Jag hade ångan uppe och tänkte städa och fixa så allt var fint när man kommer hem imorgon. Far runt som en liten vessla och BAM, så springer jag in med smalbenet i sängens hörn. Aja, tänker jag och kör vidare. Ignorera smärtan, det blir bättre då. Vågar inte tittat utan springer vidare. Det börjar dunka och det är svårt att gå. Sätter mig ned ett tag och drar upp byxbenet. KÖTTFÄRS! Det är blod, blåmärken, svullet och det ser förskräckligt ut.

In i frysen och fram med en påse frysta räkor, benet i högläge och på med en handduk och räkorna. Och här sitter jag snart en och en halv timme senare.

Försökte ställa mig upp men attans
vad ont det gör. Sitter jag så värker det mindre. Vad gör jag nu då?

Det hjälper inte att grannnen slår i dörren var femte minut och jag är säker på att TV'n som sitter på vägger är på väg att ramla ned. På ett sätt önskar jag att den gör det så jag kan visa dem att jag menar allvar, snälla sluta slå i dörren.
En bild på mina fina ben som numera bara är ett minne blott - Duabi 2010

Nu har jag totalt tappat suget
för att packa och åka iväg så ont som det gör, är nästa lite tjutfärdig. Mannen har fått komma hem från jobbet för att ta ut hundarna åt mig. Vi åker om tre timmar och jag har inte ens duschat ;(

Har smällt i mig två paracetamol så får vi se om det hjälper. Wish me luck!

Edinburgh, Mulled Wine & Tiger Lily

Ikväll så smäller det. Lång historia och lite rörigt men i alla fall.
Mannen slutar jobba vid fyra, då ska vi lämna av tre småkillar till A&O som ska ha dem över natten, dom älskar att vara där med sin storasyrrra - Labben Ohla! Vi packar in oss i bilen (jag har förhoppningsvis packat vi det laget) vi styr bilen mot Edinburgh och Lindsay och Duncans i Leith. Där är det 'Mulled Wine & Minced Pies' julparty med ett 30 tals pers. Det var ett bra tag sen jag såg Lindsay så vi åker dit lite tidigare än alla andra så jag hinner snacka lite skit innan alla kommer!

Tyvärr så kan vi inte stanna så länge
då vi har besök från Yorkshire. Mannens 'best man' Richard och min vän och frissa Alison kommer upp med tåg för att fira hennes födelsedag.


Vi tänkte gå ut och käka lite och även gå till lite mysiga pubbar och barer på George Street. För att jag ska slippa köra hem oss mitt i natten och så att jag ska kunna gå och lägga mig om jag inte orkar så har vi bokat in oss på [Tiger Lily] mitt i stan.


Vi har bott där en gång tidigare
i rummet ovan och det är underbart! Vi har VIP-kort till nattklubben Lulu's men jag vet inte om det är min grej. Jag ser fram emot ett bad och ligga i sängen och zappa mellan alla kanaler och käka chips :P


Imorgon - om vädret tillåter -
så ska vi gå till den tyska julmarknaden i Princess Street Gardens och julshoppa lite innan vi åker hem och hämtar upp grabbarna. Sen måste vi packa och fixa inför Sverige. Det kommer bli en fartfylld helg!

Jag kanske borde sätta igång?

Julbord!

Ja såhär vart det efter mycket om och men. Provade en kjol men den kliade nått så otroligt runt magen så det blev jeans! Inte världens bästa bild, allt annat än lätt att se bra ut när man känner sig som en påse nötter!

Vi käkade middag och snackade en hel del, var hemma vid halv tolv i säng vid tolv. Ett gravid rekord!

Till förrätt beställde jag melon och räkor, låter som en lustigt kombo och inget jag skulle välja normalt sett men jag har ju lite dille på melon så jag tänkte 'why not'

Maten kommer och av ren vana så tar jag och drar pepparkvarnen ett varv över maten och ett stänk salt. På MELON?! Det smakade sådär alltså!
Huvudrätt var lax med hollandaisesås och efterrätt Profiteroles. Oj så mätt jag var efter det. Somnade som en klubbad häst och sov till halv nio! REKORD!


Nu sitter jag i soffan med hundarna
och en kopp te. Mannen jobbar (som vanligt) han hade dock snällt gjort igår tagit fram min resväska så jag kan börja packa inför Sverige, inte en dag för tidigt. Att jag satte igång att packa alltså! Idag ska jag packa inför Edinburgh, mer om det sen!


Donut Bun!

Jag tycker det är SÅ snyggt så jag tänkte prova. Kollade lite på Youtube och där fick man tipset att använda en strumpa om man inte hade en riktig donut. Så jag kilar upp och rotar igenom strumplådan. Hittar en rosa med hjärtan på som får duga. Rullar ihop den enligt instruktionerna och så kör vi. Upp med en hästsvans, på med strumpan och voila - vilken besvikelse.

För det första så täcker mina fyra hårstrån inte min fina rosa före detta strumpa. För det andra så är bullen så liten att jag ser ut som en 3 åring på väg till balett. Suck, jag som trodde jag kommit på något snyggt som skulle passa mig perfekt till en kväll när man ville se lite extra snygg ut.
Strumpan åkte i sopporna och jag satt och surade i minst 20 minuter medans jag fantiserade om långt svallande hår...
Men är man Svensk med blont hår så är det inte mycket att hänga i granen tyvärr.


Drömmen ♥


Tänk om...

Man fortfarande såg ut såhär...
Just nu känner jag mig allt annat än snygg och den blusen åker tillbaka till H&M ögonabums! Ush, den vart bara fulare och kortare varje gång jag provade den. Så nu står det i valet och kvalet mellan soppsäck och pyjamas. ;(
Vad tycker ni?


Borde verkligen lägga på ett kol och sätta igång, hundarna ska matas, man ska dusha och fixa sig och när garderoben ekar tom så kan det ta sin lilla tid att göra iordning sig. Emma ska ha klänning på sig, folk ska vara glada att jag inte kommer naken! Det lutar åt en tröja och ett par byxor - vilken julfestlighet va? :thumbup:

Grattis Baby Boo!

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag för det är Baby's födelsedag - hurra hurra hurra!

Bild från idag på Baby Boo 7 år ♥

Vi tog en långis längs med golfbanan och ned på stranden, kallt som attan men ingen snö. Det snöar sällan såhär nära kusten av någon anledning. Synd då lite snö skulle sitta fint!

Nu vänder det!

Vågar man säga det? Eller ska man vara tyst och glad? Jag mår inte ILLA! Det mina vänner är STORT! Var flera dagar sedan jag mådde illa och barnmorskan sa att at det är ganska vanligt att det vänder nu. Har mer energi och behöver inte sova mitt på dagen. Igårkväll var jag vaken till 11, det är stort! Så nu hoppas vi att det håller i sig.

Ikväll är det julbord med gymmet
, både jag och Emma är gravida så det blir nog ganska lugnt för oss i alla fall. Vi ska till ett ställe som heter 'Aberlady Inn' som ligger i grannbyn. Nya ägare och dom har precis vunnit nån 'award' för sin mat så det ska nog bli gott. Vissa partyprissar ska upp till Edinburgh och festa efteråt medan jag och Emma åker hem efter middagen.

Vad ska man ha på sig?
Toppen jag köpte från H&M är kort som en magtröja. Det kanske är för mina boobs är i samma liga som Pamela Anderson's *skratt* som toppen kortas upp. Men med ettt svart linne under kanske? Funderar på att slänga på lite brun utan sol så man slipper se ut som en albino ikväll. Man kan ju försöka se lite ordningsam ut!?

Tog en magbild idag,
den första. Ska bara ladda telefonen sen ska jag lägga upp den tänkte jag.

Tigger säger godmorgon!

Godmorgon allesammans säger Tigger som ligger och göttar sig i vår säng. Hundarna får komma upp och mysa en stund på morgonen innan vi går ut på morgonpromenaden!

Vid ett går vi en långis för att trötta ut 12 små ben och dom spenderar oftast eftermiddagen med att sova på soffan under en filt!

Mattes finaste pojkar :)

 


Midbec Keek a Boo

Märket heter Midbec och själva tapeten Keek a Boo. Jag har älskat den i år och dagar så när vi skulle göra om vårt sovrum så struntade jag helt i att det är en barntapet och beställde hem den från Nederländerna. Man kan ju inte ha samma tapet i två rum men vi kanske får flytta ut och ge lill*n vårt rum med dessa snygga tapeter? Och om det blir en tjej så kan man ju använda den rosa.
Fina pojkar posar i sovrummet ♥

Nu verkar det som om just denna tapet är utgången men det finns ju egentligen hur mycket som helst att välja mellan. Vi gillar ganska enkla saker som blårandigt men det är klart, nu när man kan gå 'all out' så kanske man ska ta den chansen?

Matstol!

Den här vill jag ha i köket! Passar perfekt under bänkskivan på sidan i vårt lilla kök. I U.K är det inte så vanligt att ha ett stort kök som man sitter och äter i utan mer ett litet kök och så sitter man i vardagsrummet. Inte något jag är förtjust i speciellt när man har barn. Tycker det är viktigt att sitta vid ett bord och äta. Men nu tar det ju några år innan dom sitter vid ett bord och äter med oss och förstår det hela.
Så den här är perfekt att ha i köket när man lagar mat och håller på!
Cosatto 3 Sixti

Finns med päron eller tomater, inga direkta favoriter men själva stolen är tuff nog! Går att höja och sänka vilket är perfekt om man har olika höjd på olika ytor! Man kan även jystera ryggstödet fram och bak!
Pris: från 1100:-
Hade inte mönstret vart så fult på den här så är faktiskt botten på den här bättre, mindre och snyggare!

Roligt!

Vi hade gått och lagt oss för att 'kolla' på en film, Die Hard 3, 'kolla' betyder i mitt fall somna som en klubbad åsna. Sagt ocg gjort, Bruce Willis hinner knappt dra sin pickadoll för första gången innan jag snarkar gött på kudden. Tills jag drömmer och mer eller mindre går i sömnen.
Mannen ligger brevid och kollar fortfarande på filmen när jag plösligt reser på mig och går till garderoben.
Maken frågar vad jag gör? Jag ska ha byxor är svaret.
-Nej men kom och lägg dig här!
-Nej jag ska ha byxor.
Så där står jag i garderoben och letar efter ett par mysbrallor. Drar på mig dom och går och lägger mig igen. Imorse vaknar jag och frågar mannen, varför har jag byxor på mig?

Baba Baby!

Ja då var man ännu en upplevelse rikare. Jag hade väl antagit fel (eller nått) för när vi väl var hos barnmorskan och vi blivit informerade om att jag inte hade järnbrist, jag hade skydd mot röda hund, jag var 0 positiv och att nästa möte var den 26 Januari så frågade hon om det var något annat för annars var vi välkomna att gå och vi ses nästa gång.
Ni skulle sett mitt ansikte!
-Men, men hjärtljudet då?
-Nej du, det får du inte höra förrens nästa gång du är här!
-Men, men min kompis i Edinburgh fick ju höra det vid 16 veckor för några veckor sedan?
-Det borde dom inte gjort då man bara i 60% av fallen kan höra hjärtljudet och vad skulle du göra om vi inget hörde?
-Eh, ok jag tar chansen.
-Så vad gör du om vi inte hör något?
-Eh, ja jag vet inte?
-(till mannen)Nu är du mitt vittne på vad jag sagt!

Så jag hoppas upp på britsen fort som attan
innan hon hinner ändra sig, ned med brallorna och upp med tröjan. Barnmorskan ser allt annat än glad ut. Hon varnar oss att man hör oftast bara mammas hjärta. På med struten och ut kommer voff, voff, voff, voff. Som en liten Chihuahua där inne. Och visst är det bebisen, alldeles för fort för att vara mitt hjärta säger hon. Vi hade ju planerat att filma det men efter böket så vart det inte tid till det. Men skönt i alla fall att få höra det även om det bara var vi två. Nu ska man väl ändå kunda andas ut lite?

Har även vart till frissan
och klippt topparna. Nu slipper man se ut som en risbuske! Nu har man ännu en sak man kan pricka av på listan - skönt!

Nu?
En latte och en liten kaka, ska sätta mig och jobba lite med tanke på att jag mest flummat runt hela dagen. Vi hann till och med luncha på pubben innan tiden hos barnmorskan. Satt brevid den öppna spisen och svettades som en gris!

Izziwotnot

En sån här vi jag ha till lill*ns rum! Tufft att hänga alla fina kläder så man kan se dom istället för att gömma undan dem bakom en dörr i en garderob. Märket heter Izziwotnot och har hur mycket fint som helst.
Det blir nog vita möbler där med, lättast att jobba med och matcha. Har dock ingen som helst aning om vilket tema. Ibland blir jag sugen på typ limegrönt, gult och orange (fast det är dem färgerna jag avskyr mest till mig själv) i ett zoo-tema.
Inte riktigt så pråligt som på bilden med samma stuk fast med vita möbler så det inte blir så mörkt. Men hur snabbt tröttnar man på det?
Ska göra ett ordentligt inlägg med olika teman jag kan tänka mig.

Vecka 16+0

Kroppen.
Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.
Fostret.
Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.
Hur mår jag?

Jättedålig bild

men budskapet är solklart ♥
Liten kille sover sött innaför mattes zip top. Hur söt kan man bli? Hade jag haft telefonen närmare hade jag tagit en bättre bild med i läget som det var så fick man ta det man har - sin kassa web cam!
Ännu en stressig dag med oväntade besök av hantverkare, jobb, hundar, städning och mer jobb. Fick en snabb massage av Nigel på gymmet, han säger att mina axlar är stenhårda och det är nog därför jag sover dåligt.
Nu blir det nog en påse popcorn och nån skräp serie på TV!
Trevlig kväll...

Yes!

Idag kommer mina kläder från H&M! Blir en liten modevisning för hundarna här i eftermiddag med andra ord. Undrar vad man får för feedback? Voff?!
Ska börja packa lite inför Sverige idag så man har det gjort. Ska få en skitsnygg jacka från Didriksson av syrran Sanna, vilket är en riktig tur för jag har ingen ordentlig vinterjacka och jag hade egentligen ingen lust att köpa en ny då den inte kommer passa nästa år!

Lite nytt på hyllorna

 



Vet ni när DHL behagade sig att komma? Halv SEX igår kväll. Så himla dålig service att dom inte ens kan säga för eller eftermiddag så man slipper sitta som på nålar hela dagen. Aja, nu är paketen på väg till Sverige i alla fall.
Nu är jag ju inte ute och far normalt sett på dagarna i alla fall men det känns annorlunda när man inte KAN gå ut om man nu skule VILJA det. Så jag fixade lite nytt på hyllorna för att hålla fingrarna i styr.


Vad tycker ni? En liten kaffehylla med 'sugar on a stick' nu använder vi inte socker hemma men dom är ju för söta!


Har sovit som en kratta igen,
måste komma på ett nytt ord. Sovit som en räffsa, funkar det? Jag räknar får och räknar kossor och inte kan jag somna om. Och jag vet inte varför. Jag är ju trött och jag vill ju sova. Men jag tror det är stressen. Jag måste lugna ned mig för det här funkar inte. När jag väl somnade om så väckte Baby mig med världens snarkning så då åkte han ut ur rummet!


Det har i och för sig blåst storm här igen,
så när jag låg där och filosoferade i min ensamhet så tänkte jag på vad som skulle hända om taken blåste av. Ligger bara bara kvar liksom, sjuka tankar. Taket verkar dock sitta kvar förutom några takpannor.


Hade så mycker energi igår,
sprang runt med klor och tvättade fönstrena, blir lätt lite mögel i skarvarna då det är så fuktigt här. Men jag kanske får börja meditera eller något?


Nu? Latte och frulle!

 


Dom första 15 veckorna

Detta datum fick du reda på att du var gravid: 26 September 2011.

Illamående kom i vecka: 5

Och slutade i vecka: Fortsätter ännu...

Detta var du extra sugen på: Frukt, bröd och pasta.

Detta hade du svårt att äta: Kött.

Dofter som du inte stod ut med: Hundarnas tjurmuskel och ullfilten i soffan.

Fler gravidsymptom som kom efter plusset: Väldigt trött, ingen energi, hungrig ofta och VÄLDIGT törstig!

I väntans tider...

 

Går jag runt och fixar och donar.


♦ Lekt med kameran som ni ser ovan. Hittade en ny app till Iphonen som höll mig upptagen i minst 10 minuter!


♦ Har dragit fram symaskinen och sytt ihop ett överdrag till en fåtölj som sprack lite i sömmen sist vi skulle försöka få på den.


♦ Tagit av överdraget på fåtöljen och tvättat det.


♦ Släpat fram en matta jag har haft undanstuvad i sex månader för att i vardagsrummet.


♦ Dammsugat uppe och nede.


♦ Lagat mat och spillt tonfisk över hela köksgolvet.


♦ Dammat och putsat.


♦ Dricker för tillfället min tredje kopp te.


♦ Har vart ute en snabbis i stormen med hundar.


♦ Städat ur hundarnas garderob.


♦ Bokat tid hos frissan.


Allt i väntan på DHL
som kan komma vilken sekund som helst fram till 8 ikväll. Tror dom verkligen att folk har sånna liv att dom kan sitta INNE i 12 timmar en hel dag? Ja nu har man ju inte så stort val egentligen så det är väl bara att gilla läget.


Funderar på att sätta på ett av dom senaste avsnitten av Real Housewives of Beverly Hills?!


H&M

Jag blir lite smått tokig på H&M och deras 'service'. Nu har dom tagit bort saker från min beställning då dom säger att dom inte kommer in i lager igen. Tänk om jag skulle säga så efter 2 1/2 månad till mina kunder?! Då hade man ju kunnat köpa något annat istället för att sitta och vänta. Otroligt trist då dom inte ens kan erbjuda en ersättning för varan som kanske en annan färg eller liknande vara?!
Köpte ju matchande handdukar till köket så allt skulle matcha men nu hänger handdukarna där alldeles ensamma :(

Nu har dom i alla fall dragit pengar på kontot och en relativt stor leverans borde vara på väg, så förhoppningsvis har jag snart lite kläder att ha på mig för mysdressen från Cubus går på sista refrängen!

Fick precis spontanbesök av Andrea
, hon kom med chokladkakor - mums. En kopp te och lite skitsnack och världen känns som ett bättre ställe!

Brevbäraren kommer dagligen
med julkort och nu när dom flesta nått familjen hemma i Sverige så kan ni få se ett av våra julkort vi skickade ut i år.
Vad tycker ni?

Phoebe eller Phoebe

Vi får väla se om det här stämmer, såhär ser det ut just nu men vem vet, det kanske ändras?

Tjej 5/9
( ) Känner sug efter sötsaker
( ) Hög mage
(x) Bred mage
(x) Mindre skönhet
(x) Mycket illamående
(x) Ingen halsbränna
( ) Urinvägsinfektioner
(x) Blödande tandkött
( ) Håret på benen växer långsammare

Kille 3/9
(x) Känner sug efter surt/salt
( ) Låg mage
( ) Toppig mage
( ) Mer skönhet
( ) Lite/inget illamående
( ) Halsbränna
(x) Inga urinvägsinfektioner
( ) Inte blödande tandkött
(x) Håren på benen växer normalt eller snabbare

Samma BF?!

Chantelle Houghton, en reality TV kändis här. Pappan till barnet är Alex Reid som fortfarande är gift med Katie Price aka Jordan. I alla fall så har vi mer eller mindre samma BF och inte har jag nån mage som hon inte!? Jag ser fortfarande bara mullig och svullen ut, som jag käkat för mycket kolhydrater. Vilket i och för sig stämmer men nu får Torsdag skynda sig på så jag får höra lite hjärtljud och förvissa mig om att det inte bara är kolisar som gör mig fet!
Sitter med ett glas C-vitamin brus och en kopp te! Nu KÖR VI!

GODMORGON!

Jajamänsan, idag mår man bättre!
Sovit gott efter ett långt bad, ett par krokodiltårar och en 'take away' - nu är man redo att take on the world igen! Sitter och käkar lite frulle, bär med grekisk youghurt. Dags att väcka tre små sömniga jyckar och släpa ned dom hit. Wilson totalvägrar gå i trappan så honom får man lyfta. Jag hör att någon vaknat där uppe så det är bara att kila upp och hämta dom! Sådär nu är vi samlade alla fyra. Baby går direkt och lägger sig under MIN filt, Tigger ligger på tre soffkuddar och Wilson åker kana på golvet. Och så börjar cirkusen!
Nu ska dom ut på en morgonprommis, stormen är tillbaka och det regnar så det blir inget långvarigt. Det blir att hålla sig hemma idag då vi väntar på DHL som ska hämta upp lite paket till kunder och mellan 4-6 kommer Tesco med veckans storhandel.
Ha nu en fin Lucia allesammmas!

I brist på annat!

Ligger på soffan efter en god lunch med födelsedagsbarnet!
Nu skulle en siesta sitta fint...


Känns inget kul idag!

Arg som ett bi och totalt hjälplös känns det som. Det mesta stör mig och jag får inget gjort. Vi fick säga till grannarna igår efter 6-7 år att snälla sluta dra igen deras två ytterdörrar så det skakar i byggnaden. Dom var inte alls förstående och bad varken om ursäkt eller sa 'det ordnar vi'
Så gissa vad som händer nu på morgonen, jo dom forsätter att dra i den där förbenade dörren så det skakar och inte en gång utan minst tre. Jag är på så dåligt humör att jag är redo att ta fram min skruvmejsel och skruva av deras dörr från ramen så kan dom ju sitta där och tänka på sina hyss som Emil i Lönnerberga. Dom är ju knappast sega när det gäller att klaga på oss så nu får det faktiskt vara nog. Nu är bebis inte här ännu men forstätter dom som dom gör så komer dom väcka bebisen och DÅ mina vänner, har dom väckt 'Mama Bear' för sista gången! 
Använd dörrhandtagen annars har ni inga dörra kvar! Capish?

Tror nog en liten siesta skulle göra susen.

Har pratat med en kille på gymmet som är en Bio-Mechanics Coach, vilket jag tyckte lät som en bilmekaniker men det är han ju inte. Han jobbar med kroppen, dess fästem dess rörelse och mycket annat. Han sa att det är viktigt som gravid att inte sitta eller ligga bekvämt för länge för då blir det lätt att bebisen ligger kvar 'back to back' så att säga. Aldrig har vi haft så många barn som ligger fel och i sätesbjudning som nu när vi sitter på en kontorsstol mest hela dagen för att gå hem och jäsa på soffan. Jag fick en smärre shock då det är det jag ägnat min tid åt dom senaste 3 månaderna.
Förr i tiden när folk jobbade på alla fyra med att skura golv och hålla på så hade dom inte alls lika stora problem som vi har nu.
Så vad ska man göra?
Göra övningar på alla fyra och gärna sitta på en Pilatesboll istället för att sitta och dega i soffan. Så nu tar jag alla chanser att dammsuga golvet med min nya lilla maskin (nedan) och göra det på knä. Min rosa stora pilatesboll ska jag också blåsa upp så jag kan sitta där och studsa så får vi väl se hur det går! Jag vill inte att dom ska försöka vända på bebis, jag har hört att det gör otroligt ont!



Min fina Dyson som jag fick i födelsedagspresent ♥ Rekommenderas varmt till ALLA


Drömde

att det var en liten flicka som gömde sig där inne. Söt som en docka (såklart) med SVART hår! Jag tog foton på henne med telefonen för att skicka dem till familj och vänner som alla shockades över allt svart hår. Så nu blir jag ännu mer nyfiken på vad som ligger där inne.
Vad tror ni - Phoebe eller Phoebo?

Vaknat på del sida av sängen

Hua, vilken natt! Somnade runt 11 tiden men slumrade mest då maken var på julbord med jobbet och skulle komma hem vid 12-tiden. Vid halv ett ramlar han in och när han väl kommit i säng var klockan efter ett. Och det var det, fanns inte en chans att jag kunde somna om. Jag räknade får och räknade till 300 ungefär, hann nog tänka igenom hela mitt liv och varenda problem jag haft eller har innan jag somnade om vid 3-tiden. Bara för att vakna vid 6 igen, räknade får för andra gången innan jag somnade ett litet tag igen för att vakna vid 7. Så idag är jag nog lite lättirriterad och den välkända "järnstången" i ryggen är tillbaka.

Världens goaste fika ♥


Tog det ganska lugnt igår trots allt. Min bakade potatis med skagenröra var höjdpunkten på hela dagen *skratt* Tog hundarna på en långis i solen och städade upp lite här hemma. Tycker inte jag gör annat.
Idag ska jag storhandla på nätet, skicka iväg lite paket, försöka komma på några bra födelsedagspresenter till maken som fyller år nästa Tisdag och jobba!


Men inte förens jag lunchat med Diane och firat henne födelsedag! Sen rullar veckan på och nedräkningen till Sverige har verkligen börjat. Nästa Tisdag packar vi oss själva och tre hundar i bilen för att köra 4-5 timmar ned till makens föräldrar för att fira en tidig jul, mannens födelsedag och lämna hundarna där över jul. På Torsdag kör vi till Manchester flygplats för att flyga med SAS till Arlanda där vi hämtas av brorsan. Vi stannar en natt i Stockholm innan vi styr bilen mot julfirandet i Norrköping!

Jul i köket!

Julljuset 'Holly Hill' luktar underbart av winter berry och jag fixade en liten julbricka! Till lunch vankas det bakad potatis och Skagenröra, inte vidare juligt men GÖTT!

 


Förkyld.com

Vilken dag! Vaknade med stans huvudvärk efter en skaplig natts sömn. Fick gå och köpa paracetamol, som är det enda man går ta som gravid, och den försvann! Lunchade hos Ashleigh och snackade lite skit i några timmar.
Tre timmar senare var jag hemma och tog hundarna på en promenad i blåsten. Vid 7 skulle vi mötas vid pubben för middag och en juldrink med några från gymmet. Jag mådde jättebra och såg fram mot en rolig kväll. Vid 5.30 började jag må lite lustigt så jag tänkte att om jag lägger mig ned en stund så kanske jag mår bättre? Jag gick upp vid nio imorse. Vid 7 mådde jag så dåligt och vart helt plötsligt genomförkyld och kunde inte andas utan nässpray. Så där låg jag och kollade på 11 avsnitt av Cougar Town. En sån rolig serie där ingen skadas, ingen slåss, ingen är direkt elak utan till 100% bara en 'feel good' serie! Vid 10 slocknade jag och nu i efterhand så vet jag att alla som var ute åkte upp och festade i Edinburgh till tidigt imorse så det kanske var tur att jag stannade hemma?
Nu? Sitter under en filt, har totalt överdoserat C vitamin brustabletter och kan inte andas genom näsan. Precis vad jag önskat för denna Söndag! NOT!
Tvättar sängkläderna för att ta död på alla äckliga baciller och vädrar järnet där uppe. Ska dammsuga och fixa lite och hoppas må bättre imorgon i alla fall. Skulle lätt kunna ligga på soffan och kolla på film hela dagen...

Finaste killen

 


Vi tog en vända på stranden

jag och hundarna! Svinkallt men inte alls lika blåsigt som igår. Nu ligger hundarna och sover och jag tar en värmande kopp te. Det börjar redan skymma och jag tycker inte jag fått nått alls gjort idag.


Käkade lunch på pubben med mannen och ikväll blir den kinamat i grannnbyn N B. Var så himla gött sist och nu när man inte är ute och dricker vin längre så måste man ju göra något annat än att sova eller hur? Plus att man får melon till efterätt på kinastället alldeles gratis!

Man kanske hinner med en liten siesta? Känner mig riktigt trött nu efter all friskluft och flängande. Världens kö på posten då ALLA ska posta ALLA sina julkort på SAMMA gång! Så det är bara att se glad ut....


TGIF

Hur kan man vara så trött och sova så dåligt? För det första kunde jag inte somna igårkväll, jag var hungrig. Så jag gick ned och käkade några riskakor. Vid 5 vaknade jag igen, hungrig, gick ned och tog ett glas mjölk men kunde INTE somna om. Vid 6 hade jag räknat till 300 får och somnade om igen för att vakna av att Baby ville in vid 8! Nu är man klarvaken och redo för dagen. Mer paket som ska skickas ut till sina nya ägare, lite jobb, lite städning och förhoppningsvis lite lunch med maken som är ledig idag då han jobbar imorgon.

Funderar lite på när jag ska ta julledigt? Är den 20 för tidigt? Ska bli ganska skönt att få stänga ned ett tag och bara ta det lugnt i nån vecka.
Har en ny 'craving' förresten, melon ♥ Tror jag är lite allergisk, det kliar dödskönt i munnen *skratt*
Idag ska 'alla' julkort skickas, vi har verkligen dragit ned på skickandet så jag tror inte det var fler än ett 20 tal! Nu var det gjort så var det ännu en sak att pricka av listan.
NU? Jobb!

Barnvänlig?

Nu har jag suktat efter den här i flera månader. Jag hittade en skitsnygg hemma i Sverige sist jag var hemma men det fanns inte en chans att den fick plats i min resväska. Men nu är ju frågan, är den barnvänlig så att säga? Kanske inte det bästa att låta en bebis krypa runt på? Men den är ju SÅ snygg! Vi har ju dom vita trägolven redan. Huset vi bor i är från 1800 talet så det kanske inte matchar? Eller old and new? Den står högt upp på önskelistan till Tomten i alla fall!

Så trött så jag stupar!

Fick avboka fikan i sista sekund, dels för det blåser livsfarligt ute och dels för att jag hade inte tid. Det tog aldrig slut med alla mejl, beställningar och frågor och mitt i allt kom en stor leverans från Puppy Angel som skulle packas upp, packas om och skickas. Det ligger fortfarande saker lite överallt och jag är bombsäker på att jag nog strulat till någons beställning i all röra.
Tigger snodde snabbt en leksak från lagret och nu är den hans hävdar han!

Det ringer på dörren och det är elektrikern som jag bad komma förra veckan, han klampar rakt in med sina skitiga skor efter jag spenderat morgonen med att städa då vi hade en värderare här i förmiddags! Så det vara bara att riva fram dammsugaren igen och städat upp. Men nu är elen fixad i alla fall och det är ännu en sak man kan bocka av på listan och vi kan nu sätta igång med den öppna spisen och renovera badrummet där uppe!
Jag är nu så trött att jag knappt vet vad jag heter och efter en 'take away' blir det en tidig kväll för mig, om det nu går att sova, det tjuter i huset då det blåser så kraftigt ute. Har beställt en bruschetta från den Italienska resturangen nedanför som jag tänkte sätta i mig, sen blir det ett skumbad och sen SÄNG!

Vi får hålla oss inne!

Vädervarning igen, 50 miles per hour, är runt 90 km/h så det kommer blåsa ordentligt här idag. Skolorna är stängda så det är nog bäst att hålla sig inne så gott det går med tre hundar!

 


Vecka 15+0

Din bebis är denna vecka ungefär 11 cm lång och väger omkring 68-94 gram. Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid, och om du har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att du är gravid. Du kan sannolikt känna din livmoder någon decimeter under naveln.

Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa för varje dag. Då fostrets hud är så tunn kan du se blodkärlen genom den. Bebisen täcks nu av lanugohår, som dock kommer att försvinna innan förlossningen. Håret på huvudet och ögonbrynen fortsätter att växa. Vissa bebisar föds nästan helt utan hår, medan andra redan har en liten kalufs!

Om du gör en ultraljudsundersökning vid den här tiden så kanske du får se din bebis suga på tummen. Skelettet fortsätter att hårdna genom att binda till sig kalcium. Det är enkelt att förstå varför kalcium är så viktigt i kosten under graviditeten!

Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve.

 


Brasa och middag

Sitter och väntar på vår middag brevid en stor öppen spis! Mysigt!

 


Min Julbock!

Här är han - Bertil!


Inhandlades från Ikea förra året när vi lite panikartat försökte skapa lite julstämning här hemma då jag låg däckad i svininfluensan. Det är ett under att den står kvar, jag trodde hundarna skulle tycka den var skitkul att gnaga på! Men han står stolt och orörd på golvet! Fick ju knäpp för två veckor sen och skulle börja dekorera inför jul, det har helt avtagit och det står någon sporadisk sak här och där, jag tappade nog sugen! Har en jättefin ljusstake från Cult Design jag fick av min finaste Farmor (rip) förra året i 30-års present.
Älskar Cult Design, tror jag har en eller flera saker i vartenda rum! Kök, badrum, matsal, hall, vardagsrum, sovrum...


Vilken klantskalle, spillde precis en hel kopp te över soffan, så går det när man inte håller full koll på vad man gör!

Blev bjuden på lunch hos Ashleigh på Lördag, ska bli skönt att få komma bort några timmar. Känns som jag suttit här hemma och degat i flera månader. Och bara väntat, väntat på operation, läkning, tid hos doktorn, 7 veckor, 8 veckor, 9 veckor, 10 veckor, 11 veckor, 12 veckor, möte med överläkaren till planera inför jul, födelsedagar. Ja ni fattar! Jag måste nog ta ig i kragen och ta mig ut mer, men illamåendet har ju satt stop för det på sitt sätt med!

Följ bloggen!

Med BLOGLOVIN' genom att klicka på bilden!


Godmorgon Onsdag!

Igår var vi som sagt på sjukhuset där vi till 99.9% fått det vi ville beviljat. Fick gå igenom en timma av frågor och snack men i slutet så sa han, du kan andas ut nu, ännu har ingen överklagat mina beslut! Jag antar att dom inte KAN säga till 100% om något skulle hända, så det känns bra!
Hittade en tidning i väntrummet och var tvungen att fota dessa, vilken är snyggast?
Den 4 Januari får vi förhoppningsvis träffa barnläkaren som kommer vara där vid födseln. Hoppas hon är trevlig! SÅ nu kan jag andas ut lite och vara nöjd med att jag fått det jag önskade.
Det roliga var, jag gillar att vara lite tidig till möten i fall om att, avskyr folk som är försenade och är väldigt väldigt sällan sen själv. I alla fall, när vi suttit där i 45 minuter och väntat så börjar jag bli lite purken. Varför ska jag alltid vara i tid när andra aldrig är det? Men jag biter mig i tungan och sitter snällt och väntar. När doktorn väl kommer så ursäktar han sig och säger att personal jullunchen dragit ut på tiden *skratt* det var nog den sämsta ursäkten jag hört men så kass att jag var tvungen att le. Man kanske trodde att det var nått akutfall eller liknande. Men icke, dom satt och käkade köttbullar och sjöng julsånger. Det lättade stämningen i alla fall.

Svängde förbi McD på vägen hem
, man måste ge kroppen det den ber om *fniss* Jag kommer rulla fram om jag inte är försiktig så idag ska jag fixa med program på gymmet för att hålla kroppen i trim och förhoppningsvis komma snabbare i form efteråt! Vi får väl se hur länge man håller det uppe.

Sjukhuset!

Jaha då ska man snart iväg till sjukan då. Något möte med någon läkare tror jag. Borde kanske ringa och se så jag vet om jag ska ta med mig något?
Har sovit som en kratta, vaknade vid 3 och var vrålhungrig och illamående. Bara smyga ned för trappen och ta en riskaka och en Actimel. Snöt mig och blödde (som vanligt) över hela min fina kudde från Lexington. Kissnödig efter det så inte mycket sömn alltså med andra ord. Trött som en gnu och jag mår fortfarande lite konstigt. Inte samma illamående som vanligt, tänk om det åår magsjukan. En av mina absoluta största fobier i livet är MAGSJUKAN! Jag har hellre huvudvärk i en vecka än magsjukan.
Beställde lite nytt från H&M nu på morgonen, jag har ju inga kläder att ha på mig känns det som. Klickade hem några toppar, några koftor och en klänning som jag tänkte ha på nyårsafton! Jättefin med lite rum för magen att växa i som man förhoppningsvis kan glida runt i utan att det klämmer och sitter åt. Det är egentligen så jag skulle vilja klä mig varje dag. I större tröjor och klänningar som inte är jeans och en tröja som man egentligen har på sig till vardags normalt.
Nu? En kopp te till!

Middag ikväll

blir köttfärsås och spagetti. Jag gillar inte rött kött någe vidare men av någon anledning går griskött bättre än nötkött när det gäller just färs. Med fem riva morötter och massor av vitlök så döljer man köttsmaken ganska bra. Oftast blir det Quorn just för att det inte är sådär luktigt och dant. Finns inget värre än när man steker färsen och det luktar gammal raggsocka. Hundarna fick också lite kokt grisfärs till middag ikväll och alla tre ligger nöjda och glada brevid mig under MIN filt!

Det vart en halvlång promenad med Diane och hennes galna stora Shetlandsponny till hund - Lucie. Bitande kallt fast vi gick i snabb takt. En latte hos mig och en munk senare så kändes det bättre.
'You have got to earn it to burn it'

Blir ett bad snabbt innan Tesco kommer med veckans mat som jag beställde sent igårkväll. Att man alltid ska lämna allt till sista sekunden när man står där med ekande kylskåp!
Imorgon vankas det fika hemma hos Terri med hennes två pojkar efter mitt sjukhusbesök. Onsdag ser lugn ut, blir att jobba för att få allt klart innan jul. Torsdag är jag väl halvt ledig och kanske tar mig upp till 'The Fort' och shoppar lite nu när jag kan köra igen. Helgen blir nog också lugn. Förhoppningsvis ska vi börja riva öppna spisen och fixa med den. Den är vårat enda projekt kvar nu egentligen förutom toaletten där uppe. Så förhoppningsvis har vi en snygg öppen spis innan jul *håller tummarna*

Såhär ser drömmen ut...
Vi fick dock ett prisförslag på 30.000:- som jag tycker är lite saftigt för något som man knappt använder?


Uppdatering tandis!

Det visade sig vara bättre än billigare, det är tydligen GRATIS tandvård som gravid! Så nu ska man tydligen gå på undersökning var tredje månad och jag ska få en skena för min ena käke som knäpper.
Tydligen är den skev och ibland låser den sig. Inget nytt och inget som jag har ont av men hon sa att det kan ge huvudvärk så nästa gång ska dom ta avtryck och fixa nån snygg skena man sover med. Låter ju som en dröm NOT!  
Ush, jag känner mig så himla ful, blek och pluffsig! Kommer fortfarande i mina jeans fast det är lite pösigt runt midjan. Men det ser fortfarande bara ut som jag är knubbig, alltså ingen riktig mage! Ser ut precis som jag gjorde innan jag slutade äta kolhydrater. Nu har jag ju börjat igen för att få en mer 'all round' kost så jag känner mig bara svullen! Jag lovar så fort jag bara kan så tar vi tag i LCHF igen, har aldrig mått så bra och känt mig så bekväm i mina kläder så att säga.

Idag kom min delar av min beställning från H&M
och vilken besvikelse. Koftan som var så himla snygg på modellen sitter som en påse nötter. Stor som ett hus och det är 'bara' en Large men chansen att jag blir SÅ bred som vågar jag säga att ganska liten. Så den åker tillbaka. Pyjamasen är för kort så tröjan sitter som en gördel över bysten och inget som täcker magen överhuvudtaget. Så den åker tillbaka. Min fina röda julduk dock, DEN vart perfekt! Kanske kan vira in mig några varv i den till jul? Suck, ännu ett paket som skickas tillbaka, när ska jag lära mig?

Tandläkaren

Idag är det tandis som gäller! Som gravid så är det tydligen vanligare att få dåliga tänder etc så jag ska på en liten check up för att kolla att tänderna inte håller på att ramla ur truten. Här är ju all tandläkarvård till 99% privat så man måste gå cirka en gång var 6 månad för att ha kvar sin plats hos sin tandläkare så det var ju dags i alla fall. Nu ska man förhoppningsvis få lite rabatt som gravid upp till barnet är 12 månader då man behöver gå lite oftare, men vi får väl se.

Mannen var där i förra veckan,
dom skrapade lite tandsten, tog en rönken och gissa vad det kostade? 800:- Inte undra på att folk har dåliga tänder här. Man ser ofta folk som har det illa ställt utan tänder och då pratar vi inte om gamlingar utan öven unga människor. Inte så konstigt, nu har jag aldrig lagat ett hål så jag vet inte vad det kostar men kostar en check up 800:- så kan man ju tänka sig vad det kostar!
Så vi får väl se vad notan blir idag när jag vart där.

Annars så blir det nog lugnt idag, en snabb fika med Diane och om vädret håller i sig så tar jag nog en långis i kylan med tre små grabbar!

Vi gjorde klart dom flesta julkorten igår, vi klippte, klistrade och skrev så pennan rök. Ganska nöjd med resultaten men det blir bara dom allra närmaste som får ett annars kunde vi suttit där i flera dagar. För resten blir det ett kort på mejlen eller Facebook, I love technology! Ska försöka skriva ut alla adresser och knata upp till posten och skicka dom nu i veckan i alla fall.

Räddare i döden

är det inte vad Pippi säger? Aja, räddaren i nöden har jag hittat i alla fall. Låt mig få presentera SEA BAND!

Sea-Band är ett akupressurarmband mot/lindrar illamående vid graviditet och åksjuka. Armbandets funktion bygger på tryck mot akupressurpunkten P6. Armbandet som är tillverkat i ett elastiskt textilmaterial, har en påsydd plastkula som trycker ner och stimulerar en akupressurpunkt, P6 som sitter på underarmens insida. Sea-Band används på båda handlederna. P6-punkten är lätt att hitta med den tydliga bruksanvisningen som medföljer i varje förpackning.

Vi åkte till ett större apotek för att se om dom hade något mot mitt otroliga illamående men återigen så fanns det inga tabletter men dom föreslog Sea-Band. Värt att prova tänkte jag och satte på dom på handlederna redan i bilen på väg hem. Inget illamående, men det kanske satt mellan öronen? Dag två, Lördag, satte på dom vid tolvslaget och klararde till och med en tjejkväll utan illamående. Fluke tänker jag, mitt illamående kanske bara slutat? Dag tre, Söndag så tänkte jag att jag provar utan banden hela dagen för det KAN ju vara så att min kropp äntligen vant sig vid alla hormoner och att jag inte mår illa längre.
Bam, halv fem så var jag däckad på soffan. Så då åkte dom på igen, visst det tog någon timma innan dom började verka men vid 7 tiden mådde jag bra igen. Kanske inte världens bästa bevis men jag tänker köra vidare på dom här banden vill jag lova.
MEN, dom gör lite ont alltså om jag ska vara helt ärlig, men nu får man välja mellan illamående och lite ont i armarna så tar jag hellre smärtan. Brukar flytta dem lite upp och ned under dagen så tryck"såret" får chans att vila lite.

Finns att köpa på Apoteket i Sverige för 145:- och värda varenda krona!

Jul i byn!

Igår byltade vi på oss allt vi kunde och tog med oss två av tre hundar till byns 'village green' där dom tände julbelysningen och skolbarnen sjöng sånger. Kallt som attan men fint! Det bjöds på glögg och kakor, jag åt en kaka bara och gick istället till 'The Old Clubhouse' och tog en varm choklad.

På kvällen vankades det tjejkväll hos Elaine, trevligt! Jag var dock hemma vid halv elva trött som ett djur. Inte en av mina bättre dagar när hormonerna tar över och man inte kan rå på det!

Väldigt kassa bilder men med mobilen i dåligt ljus blir det tyvärr inte mycket bättre!


Ser ni vad det är?

Idag var brevbäraren inte tomhänt vill jag lova!

Ser ni vad det är med min lilla ledtråd?


Posten får tummen ned

eller ja, det kanske inte är postens fel utan företagen som är sega med att skicka sakerna? I alla fall så var brevbäraren tomhänt idag med. Nu börjar jag tappa sugen! Hur svårt ska det vara att skicka ett paket som betalades den 23 November? Jag vill ju ha hem mina saker NU! Så man får prova dem och se om det passar. H&M tar ju dock priset, där gjorde jag en beställning i slutet av October och dem sista 5 sakerna beräknas levereras den 16 December! Det betyder dock egentligen att dem levereras till firman som sen kommer ut med varorna och det brukar ta två-tre dagar så har jag riktig otur så hinner inte sakerna komma fram innan vi åker till Sverige.¨
Men jag forstätter att vara positiv som ni märker.

Inatt har jag haft svårt att sova för jag var så exhalterad efter gårdagens road trip! Inom sinom tid får ni ta del av det roliga med. Shoppande fortsätter på nätet och snart får vi nog flytta!

Nu vankas lunch med maken på pubben 'Golf Inn', blir en stor bakad potatis för min del!

Trevlig helg!

Tabletter

Idag var jag på Apoteket för att se om dom hade några bra åksjuketabletter jag kunde prova mot mitt illamående. Men dom sa att alla dom sålde inte passade folk som var gravida?! Jag som tycker jag läser överallt på nätet om folk som tar åksjuketabletter mot morning sickness?
Så jag fick ringa min läkare vars receptionist sa att hon skulle ringa tillbaka så jag kunde få ett recept över telefon så jag slapp gå upp dit igen. Jag var ju där i Måndags men glömde totalt att fråga efter allt knöl med stygnen och infektionen. Nu har hon ju inte ringt ännu så det bådar väl inte jättebra men kanske imorgon?
Det slog fel på femton minuter idag, kvart i tre började jag gå nedför och jag har sagt klockan tre till alla så helt fel har jag inte. Så ju fortare jag somnar på kvällen desto kortare slipper jag må illa. Bra plan va?
Mådde som en prinsessa här imorse, dammsugade och fixade innan Louise kom med blåbärsmuffins och fikade. Jag och mannen kilade sen ned till det tyska bageriet och käkade lunch!
Sen tog vi en välbehövd långis med hundarna i snålblåsten. Baby mår inget vidare han måste ha ätit något olämpligt så honom har jag precis vätskat upp lite, brukar funka på någon timma sen är han sig själv igen! För tillfället ligger alla tre under filten (som vanligt) och sover efter middagen.
Jag sitter med magen full av pasta med räkor och ruccola och en sallad med advokado. Oh så nyttigt!
Vi ska ut på en liten hemlig road trip här ikväll, vi får väl se vad vi kommer hem med. Eller vad vi inte kommer hem med kanske?
Kollar bilar förresten och är redigt sugen på en Volvo XC90 eller XC60, vad tror du brorsan? Där får man ju plats med bur i bakluckan för hundarna, vagnen och sen ungen och packningen i baksätet! Sen åker jag som en prinsessa där fram! Svart ska den vara med lädersäten, otroligt underskattat att ha läder när man har hundar. Lätt att torka av och hundhåren sätter inte fast sig som dom gör i tygklädseln.
Gissa vad som kom med posten imorse? INTE ETT DUGG! Hur lång tid ska det ta att få hem en beställning från den 23 November? Är det någon som går med den från England upp till Skottland eller? Nu börjar tålamodet tryta - den som väntar på något gott väntar ALLTID för länge! Så, nu har vi bytt ut det ordspråket! Ogillar uttrycket lika mycket som pappas eviga -'vi får se' det säger han än idag och det får mig att vilja dra ut mitt eget hår *skratt*
Nu ska jag byta om och hoppa in i bilen! Smell you later!