Symptom

Förra gången så visste jag lite senare att jag var gravid. Tog testet den 26 September och var då 5+0 veckor. Var hemma i Sverige på ett bröllop 15-18 September och kommer ihåg hur jag mådde så sjukt illa en dag hemma hos pappa. Tror det kan ha varit på Söndagen. Kom hem och mådde illa någon kväll bara sådär. Vart rätt snabbt känslig mot dofter och filten jag köpte i Sverige under den resan ihop med hundarnas ben gjorde mig spyfärdig. Fast jag måste ta i trä, jag spydde inte en enda gång.
 
Nu? Jag mådde ofantligt illa i Söndags när vi skulle till Ikea men skyllde väl mer på vinet jag druckit kvällen innan. Kokade ett stort ben till Tigger igår eller förgår (Tisdag eller Onsdag) och lukten fick mig att strorkna. Men tänkte väl inte mer på det. Så törstig att jag vaknat på nätterna och hostat för jag är så torr i halsen, inte munnen utan halsen. Kissar jag gör alltid som en häst men imorse när jag snöt mig så var det blod på pappret. Exakt som dom två gångerna innan.
 
Till historien hör att jag tror jag fått ett tidigt missfall i April-Maj då jag hade exakt samma symptom som nu och första gången. Den gången fick jag dock aldrig et positivt svar med även läkaren tror att det kan vart ett tidigt missfall.
Det drar och sticker lite i höger sida (precis som dom andra två gångerna) Jag känner mig trött men igen så är det ingen nyhet. Har dock känns en överväldigande känsla att boa, laga mat, laga soppor, baka, rensa garderober, städa och sånt. Det vet jag att jag kände sist med. Så jag har städat ut garderoben med alla gardiner, lakan, handdukar och 
 
Var ute och käkade middag igår och hade otroliga hjärtklappningar och vart anfådd. Jag trodde såklart att det är min supersugiga kondis men jag borde vetat bättre!
 
Nu håller vi tummar, tassar och tår!
 
 
 

Då kör vi igen!


Du är i vecka 5.
Du har gått 4 fulla veckor och fulla dagar (v4+0).
Du är i 1:a kalendermånaden.
Du är i 2:a graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Ons 1 maj 2013 
Du har 251 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Vad ska jag säga? Det var Torsdag som var ny vecka förra gången också. Fluke? Kan knappt tro det själv och på 5 minuter så ändras allt. Inga fler glas vin, inga fler cigg, inga fler tabletter (annat är paracetamol) som jag då tagit då jag haft så ont i ryggen. Normalt sett så vet man om man tex ska gå på diet och man hinner ändra inställning. Här får du inte en chans. BAM och så får man ändra en hel del helt plötsligt.
 
Sen ska man ju inte berätta det för folk förrens man är 12 veckor heller. Jag struntar i det denna gång. Det finns inte en chans att en party prinsessa som jag själv kan sitta inne och kurra i 8 veckor till utan att folk börjar undra. Vi har ju middag på Lördag, fest nästa Fredag, middagsbjudning helgen efter det. Hur ska det gå om man inte berättar? Men jag tar det pö om pö - som det kommer! Vill ju helst gå ut och skrika det i en megafon men det får vänta. Det ironiska? Jag sålde min Bugaboo för två veckor sedan men behöll Emmaljungan. Tur i oturen? Det kan man nog säga för Buggaboo kommer ut med en helt ny vagn i September så då kan jag köpa den istället.
 
Glad? Det får jag nog säga, nervös, glad, rädd och förväntansfull. Det är ju det jag velat i flera månader fast vi bestämde oss för att bara ha en helt skitkul sommar. Och det tycker jag nog att jag lyckades med!