Fika

Idag ordnade vi upp en liten spontanfika med Lisa. Solen har gått i moln men det är ganska varmt ändå. Tvätten ska ut innan vi går och jag ska försöka fixa till moppen som även kallas mitt hår.
 
Vi har en kompis här från Bankock som vi antaligen ska ut och träffa i kväll så han får träffa Master Mason ♥
 
 

Sophie the Giraffe

Den här fick följa med hem från Mamas & Papas här om dagen. Alla barn måste ha en Sophie. Mason tyckte om henne från första ögonblicket. Härligt go att tugga på och den piper också vilket är ett plus tycker Tigger som tror att leksaken är till honom. Jag är lite rädd att jag kommer se lilla Sophie utan huvud och ben inom en snar framtid om jag känner Tigger rätt.
 
 
Men än så länge ligger han med alla ben i behåll i vagnen där Mason sover för tillfället. Nu ska tvätten hängas och sen ska hundarna ut.
 

Rekommenderas varmt

Vi köpte ju ett babygym från Mamas & Papas vilket var skräp. Bågarna var så mjuka att det säckade ihop och var riktigt fult och tråkigt. Så jag gick tillbaka med det och hittade det här. Kan rekommendera det till ALLA som vill ha ett gym med massor av roliga funktioner. Det lyser upp, blinkar, spelar sånger, berättar sagor, spelar upp olika ljud och har riktiga röster som pratar till barnet. När barnet rör vid de olika hängande leksakerna spelas nya ljud och truddelutter upp. 
 
Du kan även flytta på leksakerna när barnet sedan ligger på magen och du får även med en kudde för att hjälpa barnet träna att hålla huvudet uppe. Du kan även köpa nya kasetter med olika ljud och även lära barnet andra språk!
 
Mason kan ligga där i en timma och bara titta och sparka runt. Tänk om man köpt rätt sak med en gång, vad pengar man hade sparat!
 
 
 
 

8 veckor

eller 18 veckor korrigerat! 
 
Han har börjat le mycket oftare nu och mycket längre. Han har börjat använda sin röst lite också och inte bara för att skrika som en babian! Han sparkar och far med benen så man tror att han försöker ta sig igenom golvet.
 
Måste rekommendera en sak också, det kommer!
 
Han ligger bra på magen och håller huvudet i nästan en minut helt själv. Han älskar att ligga på axeln och kika efter han har ätit.
 
Vi vägde och mätte honom förra Fredagen, då vägde han 5.95 kilo och var 58.5 cm lång. Mycket att kläderna är nu för små och idag använder vi stjärnbodyn i storlek 50 för sista gången.
 
Mason har inget schema när han sover och inte. Utan han sover när han vill och är vaken när han vill.
 
Här är några foton vi tog igår när han sov som bäst... Vad tycker ni?
 
 

Glad midsommar!

Vi firar det inte här så alla jobbar som vanligt. Jag drog dock på Mason en sjömansdräkt från Emile et Rose för vem vill inte vara fin på självaste Midsommar?
 
Vi har vart på både babyklubb och massage idag och nu sussar han sött på kudden brevid mig. Snart är det matdags för hundarna och jag har kokat potatis för att göra potatissallad till middag. Får se om vädret håller i sig så kanske vi grillar!?
 
 

Och andas!

Idag satt paniken i halsen så nu tar vi och varvar ner lite och drar ner på gasen. Solen skiner och jag tror minsan jag lyckats bränna mig lite på ena axlen, snyggt!
 
Mason är lite kinkig och det är jag med men det ska det bli ändring på. Det var så varmt att den lilla dräkten från gant åkte på, även den i storlek 62. Ut i solen med hundar och unge, vart en picknic på en bänk för min del då jag inte haft tid att käka lunch idag. Snabbt ska det gå!
 
Mason har somnat på soffan efter några timmars gnissel och jag inväntar Thai-mat. Helst hade vi velat gå ut och sitta ute och njuta i det fina vädret men det får bli en annan gång. Väck aldrig en sovande bebis...
 
Såhär snygg var Mason idag!
 
 

Storlek 62

Och visste sitter det bra? Det är ju likadant med vuxenkläder, en storlek passar från ett ställe medan samma storlek från en annan affär inte passar alls. Han kan fortfarande ha sin body från Newbie i storlek 50 men den här från H&M är som sagt storlek 62.
 
Kommer ihåg när jag köpte den, den såg ju bara SÅ stor ut!
 
Sitter i telefonkö, finns det något värre? Jag tror inte det. Jag HATAR att sitta i kö när man inte ens vet hur länge man har kvar. Precis som om jag inte har bättre saker för mig i livet?
 
 

Fika

Idag har vi fikat med L A! Tvätten är ute och dörrar och fönster står på vid gavel.

Ikväll ska jag träffa Nigel då han ska försöka fixa till alla mina hundra knutar i axlarna. Blir en sen middag med andra ord.

Plockade fram en romper som hängt i garderoben hur länge som helst och gissa vad? Den är nästan för liten. Man luras av hur stort de ser ut och vips har de växt ut det. Blir att använda den några gånger denna vecka sen är den för liten. Jättetrist då den är jättesöt!


Såhär tror jag att jag vill ha det

Vi har som ett liten alkov på ena sidan i avrdagsrummet. Där är jag sugen på att sätta en såhär jag sett i metal med en vit ram runt, typ som denna från Ikea.
 
Då får man lite mer djup i alkoven som just nu ser ganska tråkig ut...
 


Jag ska bara försöka få tummen ur och åka och köpa det som behövs. Lättare sagt än gjort när man har fullt upp!
 

Mitt senaste 'vill ha'

är den här vagnen från Cosatto. Helt ny på marknaden och HUR snygg som helst! Frågan är ju trehjuling? Jag är inget fan alltså, men stjärnorna gör den ändå bara SÅ snygg och jag har börjat mjuka maken lite inför ett möjligt kommande köp.
 


Det trista? Att liggdelen är nästan snyggast och den har ju Mason växt ut on mågra månader. Vagnen går inte heller att köpa UTAN liggdel så då får den ju ligga här och skräpa.
 
Bra sugen är jag i alla fall men funderar på att åka och provköra den innan jag köper den!
 

Då var den uppe!

 
Tapeten alltså! Nu fattas bara lite småpill, helst ska väggarna målas om och trägolvet skulle behöva en runda med färg också. Mwn vi får ta det som det kommer.
 
Jag är nöjd i alla fall, mycket ljusare som passar bättre på sommaren. 
 
Har tittat lite på en väggdekoration jag är sugen på men vi får se hur det blir. Allt är dammat och städat i alla fall och nu sitter vi här och njuter Mason och jag!
 

Man kan ju inte annat än le!

 


Hur söt får man bli? Svårt att inte sitta och le som ett fån!
 
Mason sover fortfarande, han åt väldigt sent imorse, halv fem från sista målet vid SJU! Tänk er det!
 
Gubben är här och sätter upp tapeten nu efter att ha spenderat 3 dagar med att fila och fixa så det ska bli bra. Det får vi hoppas. 

Jag har sett en skitsnygg 'sak' som jag vill ha på väggen, bannar mig själv för att jag inte bara köpte den när jag såg den här om dagen. Så jag ska ringa och se om de har några kvar så får vi se vad det blir. I mitt huvud ser det jättebra ut!
 

New In

De allra mjukaste skorna för små fötter. Tog storlek 9-12 månader, blir perfekt till vintern!

Nu? Vi planerar dop!


Masons kanin - Jellycat

Han fick ju två sånna när han föddes, de allra mjukaste man kan tänka sig!

Hittade honom i sängen hårt hållandes i en av dem. Hur gulligt på en skala?


Hemklickat - Lamaze

Små skallror man sätter runt handlederna för att hjälpa dem med koordinationen!

Söta och jag tror Mason kommer gilla dem så som han vevar med armarna!


Och så var de framme!

Yäs, nu var de här! Supernöjd även om lillens tapet ser lite grön ut istället för grå i vissa ljus.

Men men, passar det inte i hans rum så funderar jag på att tapetsera om badrummet som nu är mer hotel chic men som skulle se lika bra ut i den tapeten och mer country chic!

Hundarna har vart ute, Diane har vart här och hantverkaren kom inte alls han...


New In

Från Name It!

Snygg jacka till våren tänker jag? Lite Burberry och Barbour i stilen, olivgrönt? Otippat men snyggt till ett par jeans eller han nya chinos från Gant!

Mason sover och jag? Jag städar som vaaaaanligt!


Måndag

Sprutorna gick bara bra, visst var han lite ledsen men det gick snabbt över. Väl hemma fick kan mat och somnade länge nog så jag hann dammsuga både uppe och nere! Good boy!

Nu är vi ute och äter middag. Pappan byter på bebis och jag njuter av lugnet. Sen är det matdags igen för lillen.

Vi köpte en ny kräm till rumpan idag så får vi se hur den funkar!

Oj vad skönt det känns att städningen är klar!

Ännu ett inlägg som inte publicerats, vad lustigt!


Han är här

 
Mannen som tar ned tapeterna och som vanligt är ju inget så lätt som det ser ut. För det första drar han av tapeten på FEL vägg så nu måste vi måla om. Vågar jag nämna avv vi inte längre har kvar någon av den färgen? Så då får man fint måla om alla tre väggar.
 
Under den gamla tapeten ser väggen förskräcklig ut, så är det när man bor i hus som är äldre än hundra år. Aja, så något som jag trodde skulle bli relativt enkelt ser nu ut att bli en rejält jobb ändå.
 
Vi sitter här uppe i vårt sovrum alla fem, jag, Mason och hundarna. Det regnar ute så vi tar det lite lugnt bara.
 
Börjar bli lite hungrig här uppe men har egentligen ingenting att äta här hemma. Måste handla!
 
Känner mig helt nere idag. Vet inte varför... Känner bara att jag inte orkar bråka med allt och alla hela tiden. Jag har ingen energi kvar! Nu har min hemsida blivit avstängd då den tydligen har virus. Suck...
 
Jag vill bara stoppa huvudet i sanden. Jag tänker inte ta på mig en endaste sak till, nu får skiten vara. Jag orkar inte ens tänka på vad jag ska laga till middag! USH!
 
 
Orkar inte ens leta reda på en passande bild...

Mamma och Mason eller M&M

Sluta pussa på mig mamma!
 
Det är otroligt hur många männsikor som kommer upp till oss och säger att Mason ser ut som en liten docka. Porslinshy utan så mycket som en skråma. Jag kan inte låta bli att pussa på de små kinderna som bara blir knubbigare för varje dag!

Man får liksom aldrig nog av att fota den lilla och jag vill ha typ en hel vägg om inte ett helt RUM bara med foton på honom! Det är nog inte så svårt att fylla det med alla hundratals foton vi redan tagit.

Imorgon kommer förhoppningsvis killen som ska ta ned de gamla tapeterna och fixa innan de nya som ska upp. Jag hoppas SÅ att det blir bra, jag har inte ens sett de nya tapeterna på riktigt ännu *eeeek*

Men det ska nog bli bra. Ska ta ned allt från hyllor och så och börja om från början. KUL!

 
Mamma snälla sluta pussa på mig!

Inredning - ideas

 
Bilderna visar delar av det jag gillar. Gammalt möter nytt, slitet vs modernt, barn-hundvänligt, randigt med insekter på väggarna. Vi får väl se hur det kommer ihop sig så småningom. 
 
Blivande duk till matbordet?
 
 

Lille plutten

Eller stora killen!? Mason sover så gott i vagnen här inne. Det spöregnar ute så hundarna fick sin långis tidigare imorse.
 
Nu sitter jag här med en kopp kaffe och tittar på RSPCA program på tv. Jag vet inte varför jag gör det, jag blir bara så jäkla förbannad. Hur kan man behandla djur på så elaka vis? Bara lämna dem när man flyttar eller låta dem stå i burar i flera månader sjuka och utan mat och vatten?
 
Då tänker jag att mina hundar lever som prinsar. Det får det bästa fodret med färskt kött två gånger om dagen. De har vård om så behövs, tillgång till vatten och skugga vid varma dagar och värme och mysiga hus när det är kallt. De går ut 4 gånger om dagen, badas, tas hand om och får kärlek.
 
Folk har sagt till mig i flera år hur jobbigt det kommer vara med tre hundar och barn på samma gång och många har även sagt att det kanske är bäst att jag gör mig av med dem? Förlåt? Ska jag göra mig av med mina hundar helt plötsligt för det inte passar in i mitt liv?
 
Det skulle vara om Mason vart allergisk eller någon av dem visade sig aggresiva eller att DE inte trivdes, annars stannar de kort och gott här hemma med oss! Jag tycker inte det är ett dugg jobbigt med tre hundar och en bebis. Livet är precis lika jobbigt som innan. Jag tror tvärtom att jag har hundarna att tacka för hur bra det ändå går. Jag har alltid levt med hundar och aldrig kunna lämna hemmet bara så där en hel dag eller över en natt. Hundarna lämnas sällan mer än fyra timmar per dag så jag lever nog redan ett ganska 'tråkigt' liv där bebisen passar in perfekt!
 
De går ut med Husse på morgonen och får frukost av mig vid 9 tiden. Mason och jag tar en långis med den vid ett-tiden som jag gjort med mina hundar de 9 åren jag haft dem. Vid 5 äter de middag och vi tar en snabb kissrunda. Vid 9-10 tiden år de ut igen på en sista runda och sedan sover de oftast ovaggat!
 
Jag kan tänka mig att det blir kämpigare i vinter när det är kallt och regnar men vi har väl inte regnskydd på vagnen för inget?
 
 
 
 

6 veckor korrigerat

Tror det blir enklare att säga hur gammal han är i korrigerad ålder för att säga att han är 16 veckor (4 månader) blir ju inte rätt. Han är på ungefär samma nivå som en normalt född 6 veckors bebis så vi säger så från och med nu.
 
Idag är han då 6 veckor. Han pratar (jollrar) inte, leendet har vi inte sett sen i helgen, han sparkar med benen som en knasboll och håller huvudet uppe väldigt stadigt när han ligger på mage (se bild)
 
Han sov från 8 till 4 utan ett pip för att käka frukost igen vid 9. Nu sover han igen och han är riktigt rofull idag trots sina sprutor igår.
 
 
Vi firar med lite paket som kom med posten idag!
 

Andra gången

Idag är det dags för andra dose med vaccin. Det är en spruta i vardera ben. Sist tyckte jag inte det var så farligt då han skrek så mycket i alla fall innan de ens had ebörjat och varken mer eller mindre efteråt. Men nu har han ju lugnat ned sig så det känns så surt att störa honom på något sätt.
 
Han har börjat dreggla något otroligt och igår fick vi ge honom smärtstillande för han kunde inte komma till ro. Efter att ha prövat allt annat under hela dagen fick han 2.5 mil med Calpol och somnade som en stock i 4 timmar. Han måste ha haft ont någonstans!
 
Ja ska även be dem kolla hans rumpa som är alldeles röd och sårig. Jag har smörjt in hans lilla rumpa vid varje blöjbyte sedan han var nyfödd så jag förstår inte hur det kan bli så rött och se så argt ut. Eller man kanske sla vända på det, hur hade det sett ut om jag INTE smörjt in det? När jag jämnför med bilder på nätet är det ju ingenting men ändå, kan ju inte vara skönt för den lille.
 
Nu ska tvätten ut på linan innan hundarna ska ut innan vi ska till doktorn!
 
So long!
 

Masons Garderob

Måste skaffa större garderob tror jag minsann!


Nu rackarns

ska det tapetseras av bara farten!
 
Äntligen har jag bestämt mig för en tapet till Mason's rum och nu var det ju så många andra som använt exakt samma tapet vi valt så vi tar en annan istället :P
 
Ralph Lauren men lite annorlunda så allt slipper se likadant ut.
 
 
Jag tycker ju även om rött även till pojkar och tycker att det ger en liten värmande ton till blått som annars kan kännas lite kallt. Nu får vi bara se om det blir snyggt. Den ska inte upp ännu då varken gardiner eller den nya mattan som ligger där inne kommer att matcha så det får vänta några månader. Vi tänkte kanske till han är runt 6 månader och flyttar in i sitt eget rum?
 
I alla fall så ska vi inte ligga på latsidan för i samma sväng vart det nya tapeter till vardagsrummet. Det är typ. ja vad heter det, barock-shabloner där nu. Vi gjorde iordning i vardagsrummet för säkert 5-6 år sedan nu och jag har tröttnat rejält på tapeterna då jag känner att de är svåra att matcha. Men NU så, nu blir det säkra kort, RANDIGT!
 
 
Också från Ralph Lauren, från deras Haberdashery Collection. Svarta ränder på vit bakgrund *smaskens*
 
Det kommer bli jättebra i rummet som oftast går i svart, grått, vitt och ibland lite färg. Så nu ska de gamla tapeterna ned, TV'n ska monteras från väggen och vi ska även passa på att kolla fläcken där vi vet att det är otroligt fuktigt så kan vi åtgärda ett och allt på samma gång.
 
Det ska bli SÅ kul att få fixa lite. Det ihop med våra vita gamla trägolv kommer blir kanon!
 

Dåliga bilder på smilfinken!

Visst syns det att han ler? Suddigt och fult men det är inte lätt att tjoa och hålla låda samtidigt som man ska fota?

Idag rockar Mason stars and stripes i rött, väldigt tufft!

Maken håller på att tända grillen och jag har fixat grekisk sallad, hemmagjord hummous så nu ska det grillas ordentligt!


Semester (opublicerat)

Gammalt inlägg på Ipaden som aldrig publicerats. Så här kommer det en månad senare...

När Sverige är som bäst!


Bästa picknick-buddyn!

Min lilla solstråle!


Veckan i Instagram!




Hela dagen i solen!

Vi har vart ute mest hela dagen hela familjen, Mason och hundarna. Vi har haft picnic i solen. Jag och Mason hängde dock i skuggan!
 
Idag log han även för första gången, inget långvarit men ett litet drag på smilbanden. Nu? Maken sover på soffan och Mason på min axel!
 
Ha en fin helg!
 
 

Inviger nya skorna!

Och strumporna med! Hur gulligt får det bli?


Värme!

Vi säger inte att sommaren är här för det vågar man knappast. Såhär såg det ut vid sju när vi var ute och käkade middag! Det vart thaimat (igen)


Nytt från H&M Home

Det är egentligen dukar men de passar perfekt som gardiner i köket. Perfekt längd och bredd!
 
 
Har redan lite grönt i köket så nu matchar det ju också!

Måndag

och många tankar snurrar i huvudet. 
 
Det verkar som om min teori stämmer, ju mer Mason sover ju bättre sover han och ju mindre han sover under dagen desto sämre sover han! Igår sov han jättebra och han var en DRÖM inatt! Åt vid 7, 2 och nu vid nio! Nu ligger han i sitt babygym och kikar lite. Idag inviger vi shortsen från Benetton, sötnos!
 
Idag ska vi ut och gå med L-A och Mopsen Georgie, solen skiner inte ännu men det ska tydligen vara 18 grader i eftermiddag?! Skönt!
 
Tvättmaskinen går för fullt igen och jag ska hoppa in i duschen innan L-A kommer. Ikväll är det SPA som gäller för mig. Som jag längtar! 
 
Mammas finaste lilla cockney lad!

Shopping

Vart två tishor från Hugo Boss så nu kan Mason matcha sin pappa!

Strumpor från Timberland, shorts från Benetton, dregglisar, fler strumpor och kepsen då såklart.


Helgen

har vart allt annat än lugn. Igår lunchade vi hemma hos Lindsay med Kate. Kate ska också ha barn, i Augusti så vi lämnade över lite saker som Mason växt ur och lite som han aldrig hann använda.
 
Igår kväll var det tjejkväll på pubben. En hel drös av oss samlades, drack vin och snackade skit. Mason var hemma med pappa och det gick bara bra. Jag kom väl hem vid halv ett och visst är jag lite grusig i ögonen idag men det få man stå ut med. Söndagen har spenderats med att leta ersättning i halva landet. Att det ska vara så svårt att få tag på? Och att de bara gett mig två burkar som varar sju dagar bara? Aja, efter x antal timmar hittade vi ett Apotek som hade Söndagsöppet och hade Nutramigen på lager. Vilken tur, Mason's recept är nämligen inte klart förens imorgon och sista pulvret gick åt nu vid lunchmatningen.
 
Vi hann med och shoppa lite också, tänk att det alltid finns tid till det :P
 
Hem fort som attan för att hämta upp hundarna, ta med oss dem filten, kameran och lite mat och hade picnic ute på gräset i den underbara solen. Är du här för att stanna sommar?
 
 
Kepsen är ny, jag är SÅ  glad att jag hittade något litet nog som passar. Den är liiiite stor ännu men med tanke på hur snabbt han växer sitter den snart som jutet!