Orkar inte mer

fick åka ambulans in till barnakuten imorse med Mason. Att det aldrig tar slut!

Nu är vi dock hemma igen.

Klickade hem en lite filt åt honom från Lilly & Sid igår.


Brunchar

Med mamma och pappa på Archerfield. Alla ville titta på lille snobben och det tog en timma innan vi kunde sätta oss ned!


Mason's Stats

Igår var sjukvårdaren här och tittade till lilla Snobben. Kollade reflexer, vikt och allt annat. Han har gått upp YTTERLIGARE 120 gram på 3 dagar och väger nu 2320 gram det är 740 gram på fem veckor det. Inte illa pinkat!
 
Imorgon är det provtagning på sjukhuset för gulsoten. Sjukvårdaren kommer tillbaka innan veckans slut och ska då mäta honom också, hon sa att han var lång för sin ålder. Det är väl inte jättekonstigt med tanke på våran längd. 
 
Terri var här igår med en stor påse med presenter, han fick kläder, mössa & vantar, leksaker och mamman, ja hon fick en flaska vin! Tack :)
 
Nu ska jag hoppa in i duschen medans lillen sover!
 

Kläder från Next!

Vi har fått massor av presenter från Next Baby, storlek tiny baby och det passar relativt bra och de är så himla fina och mjuka!
 
 
Vi har fått en del presentkort där också så vi ska se när Snobben blir lite äldre så åker vi med honom och shoppar. Var inne där för några veckor sedan men jag var så stressad att jag inte fick med mig någonting hem, Men idag så rockar vi Next i alla fall. Vi ska ju trots allt på föräldrakurs jag och Mason. Vi har skjutsat pappa till tåget så vi ska ta bilen till N B bara han och jag - spännande.
Dom här fick han bland annat från Michelle
 
Ska försöka få in vagnf*n i bilen (den är så bökig att fälla ihop och få upp att jag blir svettig bara jag tänker på det) ska packa en liten väska med mat och annat som behövs. Måste införskaffa en skötväska snarast!
 
Snobben ligger i sin Coco Bloom och sover. Natten var relativt lugn. Vi hade dock en kaskadspya som till och med hamnade på golvet. Inte illa pinkat!

Masons första påskpresent

kom idag från farmor och farfar! En liten speldosa man hänger i sängen!


Min lilla Snobben!

 
Han måste egentligen alltid ha mössa och stickad kofta på sig ovanpå alla kläder men när han såg så söt ut i sin nya outfit så var jag tvungen att knäppa några bilder lite snabbt.
 
Jag såg till att det var jättevarmt i rummet innan så han inte blir nedkyld vilket han blir väldigt fort. Visst är han underbart söt min lilla Snobben?

Fler presenter

Igår kom Anita en snabbis för att lämna en present. Snobben är så bortskämd!

Han fick en liten 'keepsake' resväska där man sparar första tanden, första locken och andra minnen. Till det fick han också ett presentkort båda från Mamas & Papas!

Just nu ligger snobben och sover på min mage, han har själv lite ont i magen så vi har gett honom en liten massage efter sjukvårdaren var här tidigare och visade oss hur det går till!


Teddykompaniet

Klickade hem den här till vagnen idag. Från svenska Teddykompaniet. Ville helst ha den med giraffer men den var slut.

Vagnen ska ju inte användas på ett tag så det var ju egentligen ingen panik.

Snobben har sovit nästan hela dagen och vi har vart ensamma. Pappan fick åka till jobbet. Det gick ju hur bra dom helst. Jag kan inte gå ut med hundarna så det fick maken komma hem och göra. Det är alldeles för kallt för den lilla.


Första resan i bilen

Babyskyddet är verkligen inte lämpat för prematurer. Han är alldeles för liten och man får väga upp dålig andning (då han sitter så illa) med faran (och att det är olagligt) att åka utan. Vi körde självklart med honom i skyddet men jag satt och höll honom under ryggen hela resan så han inte säckar ihop allt för mycket då syresättningen påverkas.

Väl hemma var jag redigt mör efter att ha suttit som en påse skridskor i 40 minuter.

Huset var iskallt då ingen vart hemma och det var med ren panik jag satte på både ugn och gasplattorna för att värma upp det snabbare!


På sjukhuset

Nu har vi spenderar 48 timmar här på sjukhuset för att lära oss allt om Mason's krav och behandlingar. Han äter ungefär var 3 1/2-4 timme. Vi byter först blöjan, äter, rapar och tillbaka i säng.

Nu ligger han på en kudde mellan oss i sjukhussängen och sover gott.

Vi väntar på blodproven och att läkaren ska komma och göra en sista undersökning innan de släpper HEM oss!

Lilla snobben får komma hem. De räknar dock med att vi kan få vänta 4-5 timmar till...


Angelcare andningsalarm och babyvakt


Angelcare AC401 med inbyggd babyvakt.

Angelcare AC401 Levereras med:

Andningslarm och barnvakt i ett

Sensorplatta (24 x 24 cm)

Sändare

Mottagare

Nätadapter till sändare

Nätadapter till mottagare

Uppladdningsbara batterier till föräldraenheten ingår

Går att köpa i Sverige för 2195;-

Det är ju delade meningar om sånna apparater men för oss känns det viktigt. Babyvakt är ju nödvändigt också då han sover där uppe med oss men är vi på nedervåningen under dagstid är det ju ett måste. Alarmet kanske inte alls funkar för oss men värt att prova. Det kommer förhoppningsvis imorgon! Då får pappan sätta igång och installera och läsa bruksanvisningen.


How cute?

Vi fick en present från L-A's mamma igår. Hur söta är de inte?

Pram shoes kallas de, alltså inget barnen ska gå runt i!

Med ett par jeans och tuff tröja, perfekt!


Inspiration!

Här är fyra rum jag skulle kunna tänka mig till Mason. Rena raka linjer, inte för mycket plutti-plutt. Jag är en dubbelmänniska egentligen. Jag ÄLSKAR färg och massa krims krams samtidigt som jag avksyr färg och små saker överallt...
 
Hur går det ihop? Shabby chick men samtidigt minimalistic clean!?

För det lite äldre barnet, färglatt men på ett snyggt sätt!
Stilrent, vitt, enkelt men mysigt!

Vitt, vitt, vitt, stilrent och enkelt!
Vitt, vitt, vitt... Lite gulligt, pluffigt men fint!
 

Ny overall

Overallen från Emile Et Rose var alldeles för stor så det fick bli en till. Nu håller vi tummarna för att den hinner fram innan snobben kommer hem på......


FREDAG! Japp, ni hörde rätt! Idag åker vi in till sjukhuset och bor två nätter så vi lär oss ta hand om lille Mason. Så idag blir det att packa!

Mannen ska fortfarande jobba dagtid under två dagar så han får kolla posten. Det snöar ute och blåser iskallt så en overall till hemresan är ett måste!

Idag ska jag installera babyskyddet och isofixen i bilen så det är klart också. Hundarna ska till A och O tills på Lördag. Jag ska på min första föräldrakurs idag med alla andra blivande mammor men vi får se hur vi gör. Det kan bli att jag struntar i det och går nästa vecka. De kommer prata förlossning idag och det har jag ju liksom redan fixat!

Här är overallen i alla fall, tog preemie storlek!


Välkommen när du vill

Här står snobbens säng redo för hemkomsten. Allt är tvättat, struket och bäddat!

Finaste Stokke sängen kommer snart ha världens finaste Mason i!


Masons stat's

Idag är vi fyra veckor minsann... 4 veckor på sjukhus. Känns overkligt på något sätt. Han är så himla avancerad sån vi ska vara så nöjda med honom och hans framgång!

Senast igår när sjuksköterskan frågade när hans BF är och vi svarade 30 April så trodde hon inte på oss. No way, sa hon?! Han äter bättre än många barn som föds när de ska! Han växer så det knakar och mår bara så bra!

Igår försökte vi mäta honom, det gick väl sådär men vi fick det till ungefär 47 cm. Sen är ju båda jag och pappan långa - 180 och 185 respektive!

Han har ingen sond kvar, får nu bara vitaminer via spruta i munnen. Det kommer vi få fortsätta med hemma själva.

Idag ska vi ta våra flaskor med oss in så han lär sig dricka ur dem.


Veckans badpojke

Igårkväll fick vi bada lille snobben. Det är mycket man ska lära sig innan man får ta hem dem, en hel lista med saker som ska bockas av. Bada var en av dem!

Han var mer vild än tam och hungrig som en varg så det var lite kinkigt emellan åt!

När han väl fick ligga i badet vart han dock knäpptyst, låg där och bara chilla. Sen var det snabba puckar och han ville ha mat. 60 milliliter på FEM minuter, vilken gam! En rap och 20 milliliter till. Sen somnade han direkt och sa inte ett pip.


Fanken, det snöar...

Det är svinkallt, värmen står på fullt men det är kallt ändå.

Hur snobben ska klara skillnaden i temperatur från 25 grader på neo till 18 här vet jag inte. Hundraåriga stenhus är inte varma det vill jag lova.

Har strukit så det är imma på rutorna. Nu är alla kläder strukna, vikta och i prydliga små högar.

Vi åker upp om en halvtimma så jag ska mata hundarna och fixa till mig lite snabbt.

Bifogar en liten bild på vår mysiga mathörna. Ännu bättre när solen skiner...


Jobbigt

Alltså mina hundar, jag blir galen. Inatt är det någon som både pissat och skitit inne. Baby har spytt hela dagen. Senast förra veckan var vi hos vetten med Wilson som skitit och spytt på mattor, väggar och sängar. Häften fick kastas. Det har pissats på Masons boxar, fåtölj och gardiner och jag måste säga att jag är mäkta trött på hundar just nu. Att dom aldrig kan vara friska i en vecka alla tre!!!

Så oerhört påfrestande när det är jobbigt som det i livet just nu...

Så idag har vi torkat spyor, piss och skit. Underbart!

Har i alla fall borstat deras tänder, klippt klor och skrapat tandsten. Nu ska de bara badas...


Bockar av listan

Satte igång tidigt imorse och städade som bara jag kan. Jag har legat på latsidan när det gäller städningen de senaste månaderna, det får jag erkänna.

Men nu är det skinande rent. Skulle behöva moppa men det är så blött ute att det känns lite onödigt.

Har lagat mat som jag ska frysa in. Lätt att tina om man har dåligt med tid.

Idag väger snobben hela 2130, han har gått upp 120 gram på tre dagar - duktig kille!

Nu är jag helt slut, lunch ut i snö-regnet med hundarna innan vi åker och hälsar på the amazing Mason!


Tillbehör

 

Till Buggan har jag redan som tillbehör
 
Regnskydd
Myyggnät
1 rött toppsett, 1 marinblått topsett & sandfärgat toppsett
1 breezy hood i marinblått
1 parasoll sandfärgat
Terräng hjul
 
Jag behöver dock köpa hem lite extra
Sandfärgad-marinblå shoppingkorg
Mugghållare (lattemorsa)
 
För övrigt så behöver jag en ordentlig skötväska och har spanat in denna då den matchar alla de olika toppsetten jag redan har :)
 
 
 
Från Skip Hop!
 
 

I shoppartagen

Nu har jag legat i igen! Eftersom det sagts att lille snobben kommer hem i slutet på veckan satte paniken in. Jag har ju inget av det jag behöver. Så efter vi hälsat på Mason idag fick vi sätta igång och shoppa. Flaskor, termometer, kläder, filtar, andningslarm och vi fick även beställa hem lite saker över nätet som kommer i veckan.

Fattas fortfarande; rullgardin till sovrum, nytt minneskort till systemkameran - det ska jag beställa imorgon.

Sen ska alla nya kläder tvättad och strykas, hela huset ska städas och helst vill jag hinna bada hundarna.

Gissa vem jag hittade i Mason's rocker idag? Baby :)

Klickade hem snuggen till Coco Bloom rockern idag, det vart en vit!

Köpte de här flaskorna, 4 stycken med napp och diskborste.


Emile Et Rose - Part Deux

Man vet ju aldrig hur länge man får klä upp dem som små sockerbakelser så jag tar all min frihet att göra det nu.
 
Emile Et Rose har det allra sötaste i velour med små björnar, kragar och fina detaljer. Klickade hem tre små outfits i 0-3 månader så får vi väl se när det passar. De är ganska vida tycker jag runt midjan så vi får väl se hur passformen blir.
 
 
Nu fattas det bara ett stycke Mason här hemma!

My little heart

Beats only for you...

Vilken sötnos va? Gårdagen gick jättebra för lillen. Imorgon ska ha vägas igen, håller tummar och tår.

Idag ska vi förhoppningsvis bada Mason för första gången! Härligt!

Imorgon ska de sluta med koffeinet och 48 timmar efter det om larmet inte gått får han komma av alla monitorer! Då slipper vi alla sladdar! Efter det, HEMKOMST!

Japp, utan sladdar och utan koffein är det vägen hem som väntar.

Planen är att jag åker in och bor på sjukhuset några dagar och vänjer mig vid allt. Sen får han komma hem! Jag vågar inte hoppas och tro allt för mycket men de har sagt att vi kanske har honom redan på fredag, vilket betyder att vi har tre dagar att fixa ALLT - paniiiiik!


Titta vilken stor kille

Som fått flytta till en 'big boy bed'

Nu fanns det äntligen en säng ledig så Mason fick komma ur sin kuvös. Stora killen!


Men åhhh

Im in love! Vad tycker ni? Hittade denna tapet idag och föll som en fura. Jag har ju helt snöat in på ugglor...

För mycket kanske?


Pappa shoppar till Mason

Vi har ju ganska lika smak när det det kommer till Mason's kläder, tur det!

Det vart en liten body från Petit Bateau och en tisha från Mayoral - båda inköpta från baby design affären i byn.

Bodyn ska jag tvätta idag och ta med upp till sjukhuset imorgon!


Pappa shoppar till Mason

Vi har ju ganska lika smak när det det kommer till Mason's kläder, tur det!

Det vart en liten body från Petit Bateau och en tisha från Mayoral - båda inköpta från baby design affären i byn.

Bodyn ska jag tvätta idag och ta med upp till sjukhuset imorgon!


Lilly & Sid III

Hjälp mig, Lilly & Sid jag kan inte sluta att klicka hem alla godbitar! Gillar färgerna, mönstren och de mjuka materialen. Och hur gullig är inte elefanten?
 
Mysig för en liten kille i sommar ♥

Lille snobben

Är inte så liten! Någon har gått upp 230 gram på TRE dagar! Det är tack vare proteinpulvret så vi får väl se om de drar ned på det nu?!

Igår missade vi matningen trots att vi ringt in och sagt att vi skulle vara där... Trist, så vi satt och höll honom bara.

Tröttmössan!


Lilly & Sid II

Var tvungen, kunde inte stå emot! Stars & Stripes är ju så 'me' och nu även trollet!
 
 
Tog 6 månader i storlek så han har lite att växa i, det mesta vi köpt är ju yttepytte-smått. Tröjorna blir ju så tuffa med ett par jeans och lite färglatt på en bebis är alltid kul!

Lista

är det någon som har någon bra lista på vad man behöver när bebisen är hemma? Tycker det känns som om det är så oändligt mycket och jag vill inte glömma bort något så men sen står där med paniken i ögonen!
 
Jag hittade den här på nätet och tänkte fylla på den allt eftersom...
 
Vagn och tillbehör:
· Barnvagn - Japp, två står redan här och väntar. En Bugaboo Cameleon och en Emmaljunga Duo:
 
· Skötväska - Nej men jag kikar på en från Skip Hop. Det skulle dock vara bra om den passar svart, marinblått och beige...
 
· Täcke och kudde - Nja, det ska dom ju inte ha förrens 12 månader men lakan har jag!
 
- 2 påslakan set - 2 påslakan har jag, ett från Lexington och ett från Newport.
 
- 2 underlakan - Japp från Mamas & Papas
 
- Plastad frotté (skyddar madrassen mot kiss och kräk) - Vet inte om det kommer att köpas, blir ju så varmt och fuktigt!
 
- Insektsnät - Har ett till Buggan men inte Emmaljungan så det måste köpas.
 
- Hjulskydd - Har jag tittat på om man ska rulla in vagnen men det finns bara till vanliga hjul och inte snurrhjul (vad jag kan se)
 
- Regnskydd - Har till Buggan (det sitter otroligt dåligt dock) och till Emmaljunga vill jag ha ett bättre så det måste köpas.
 
- Parasoll (onödigt enligt många mammor) - Har ett till Buggan.
 
På resa:
- Bilbarnstol (babyskydd) - Vi har ett Maxi Cosy med Isofix till bilen.
 
- Resesäng - Får nog blir vagnen om vi ska bort.
 
- Flaskvärmare/termos - Nej.
 
Matdags:
- Amningsinlägg - Japp
 
- Amningsbehå 3-4 st - Nej
 
- Amningskudde (inte nödvändigt) - Nej
 
- Bröstpump - Japp
 
- Nappflaska, anti kolik - Nej
 
- Ersättningspulver/tetrapack - Nej
 
- Nappar - Ja
 
- Steriliserare till flaskor - Ja
 
- Diskborste till nappflaskor - Nej
 
-Haklappar (finns bra trekantiga när bebisen dreglar o kräker) - Ja
 
Vid skötbordet:
 
- Skötbord/Skötbädd - Ja, skötbord från Troll (modell Nicole) och en blå skötbädd.
 
- Blöjor ”newborn” eller ”mini” - Ja
 
- Blöjhink (med lock!) + påsar - Nej
 
- Badbalja - Nej, det går ju dock att använda handfatet eller badkaret som ju faktiskt funkar lika bra...
 
- Badstol (som man lägger bebisen i så slipper man hålla i barnet) - Nej
 
- Babyolja utan parfym - Ja
 
- Zinksalva - Nej.
 
- Oparfymerade våtservetter - Ja
 
- Nagelsax/nagelfil - Ja
 
- Tvättlappar - Nej, kommer använda våtservetter.
 
- Små frottéhanddukar - Ja
 
- Borste - Nej
 
- Febertermometer - Det har jag ju ett par vanliga men ingen öron...
 
- Badhandduk med luva - 2 stycken
 
Sovplatsen:
- Babysäng/vagga - Ja, vagga, spjälsäng och Moseskorg.
 
- Madrass + bäddmadrass - Japp
 
- Täcke och kudde - Nej
 
- 4 örngott - Nej.
 
- Spjälskydd - Nej, rekommenderas inte men jag vill ha ett i alla fall! Jag har ett till Stokke sängen.
 
- Sängmobil - Nej
 
- Nattlampa - Nej
 
Övrigt:
- Babysitter - Ja, en Coco Bloom
 
- Bärsele/bärsjal - Nej men har spanat in en...
 
- Babyvakt ( så man kan höra om barnet gråter när man är i ett annat rum) - Nej men vi ska köpa ett med apne varnare från Angel Sound
 
- Dagbok + album till bilder - Måste köpa bebisens första bok och ett nytt minneskort till kameran.
 
- Tvättmedel/sköljmedel utan parfym - Ja
 
Kläder:
- Ca 6-10 bodys - Tredubbelt så många...
 
- 4 bomullspyjamasar/sparkdräkter långa ben med eller utan fötter - Ja
 
- 4 par mjuka bomullsbyxor - Ja
 
- 1-2 sweatshirts (varmare tröjor), långa så ryggen inte blir kall - Ja
 
- 2 t-shirts, kort och långärmade - Ja
 
- 3-6 par sockar - Ja
 
- Mössa av bomull - Ja flera stycken
 
- Mjuka filtar - Jag har en uppsjö med filtar!
 
- Snuttefiltar - Ja
 
Summan av kardemumman? Jag har en del kvar...

Vilken huvudvärk - del II

Varför? Den är där när jag vaknar och där när jag lägger mig. Nu fanns det bara en ynka liten paracetamol kvar så den fick slinka ner ensam i hopp om att den gör någon nytta!
Tycker ändå jag fått relativt mycket sömn. Gick och lade mig vid 8 igår... Vilket liv man lever, lever och lever, lever man ens eller exsisterar man bara?
 
Jag hinner liksom inte ens ta mig ut på dagtid utan jag springer runt här som en yr höna och försöker ordna allt innan vi åker upp till sjukhuset vid fyra. Hundarna ska matas x 2, de ska ut och motioneras, det ska städas och tvättas och sen ska det pumpas x 3. Man ska dusha, tvätta håret, sminka sig och även försöka förbereda allt innan Mason kommer hem. Pass som ska fixas och resor som ska bokas. Kanske låter konstigt men jag måste hem i Maj, med eller utan Mason mer eller mindre.
 
Jag hinner inte ens med att träffa mina vänner. Varken dagtid eller kvällstid. När vi väl kommer hem från sjukhuset så ska man laga middag, äta och sen stupar jag i säng för att gå upp mellan 12-1 för att pumpa. Så jag försöker få in några timmar sömn innan det. Sen är det upp igen vid 5-6 för att pumpa, försöka somna om, oftast poänglöst för att ta ut hundarna och pumpa igen vid 8-9...
 
Igår var vi på sjukhuset men lille Mason var så trött att han knappt var vaken en minut. Han har inte gått upp i vikt alls de senaste 4 dygnen. Så de ge honom nu ett pulver i mjölken (typ proteinpulver) så han ska kunna biffa på sig. De har också utrett hans gulsot vidare och testat hans lever, njurar etc för att se VARFÖR gulsoten inte släpper. De hittar ingen orsak. Nu ska de kolla om han har urinvägsinfektion som kan påverka det.
 
Vi fick hålla honom fast han sov igår och han låg mest på din kudde i en liten filt och mös. Det var knäpptyst på avdelningen igår, så skönt!
 

Lilly & Sid

Den här söta lilla sparkdräkten var ett måste, det är ju en hund på ♥ Sen att det tillhör ett av våra favoritmärken är ju också en bonus. Mjukaste bomull med fina detaljer, den hänger så fint i garderoben och bara väntar...

Sånt där man inte vet att man behöver...

Igår kom en sån present! Blöjor, wetwipes, badolja, nagelsax, badsvamp, krämer och lite anat smått och gott. Vilken tur att man har vänner som vet vad en bebis behöver för det vet då inte jag!
 
I paketet låg även massor med fina kläder, haklappar, strumpor, mössor och små strumpor, det mesta ligger i tvätmaskinen nu, vill ha det struket och fint till lillen kommer hem. Tvättmaskinen går ganska varm just nu då alla nya kläder, filtar och lakan ska tvättas innan det används.
 
Man inser snabbt vilka saker som har bra kvalitee och inte, vissa saker tar man ur maskinen och inte ens ett strykjärn kan få dem att se bra ut efter en tvätt. Antar att det är som med allt annat, kvalitee kostar!
 
Ska nu skicka iväg de allra sista av mina kunders paket, beställningar som legat här alldeles för länge!
 
Sen är det dags att pumpa igen, ut med hundarna, duscha och upp till sjukhuset... Det är inte många minuter över under dygnet. Flaskorna och alla verktyg ska sterileras (vilket påminner mig om att jag måste köpa nappflaskor) hundarna ska ut, matas och ges medicin, städas, tvättas, lagas mat (det blir många take aways nu vill jag lova) det ska pumpas var tredje timma vilket tar 40 minuter var gång. Dag som natt... Jag ljuger inte om jag säger att jag är ganska mör...
 
Köpte förresten en sån här steriliserare som man kan ha i micron, perfekt, 6 minuter och BING så är det rent!
 

Vilken färg?

Måste köpa en 'newborn snug insert' till Bloom Coco stolen. Vilken färg tycker ni? Svart, vit eller orange?
 
Ska köpa en ny sittdel i vitt också så man kan byta lite. Den oranga är ju tuff men jag äger ju typ inget orange och det passar inte jättebra med de färger vi har hemma nu. Med färger menar jag svart, vitt och grått :P
 
Svart blir ju lätt fullt med hundhår som syns så tydligt när man har ljusa hundar. Men smutsen syns ju inte lika mycket som på vitt...
 

 
Nu ska jag ta mig ett glas saft och försöka få tag på svenska konsultatet och fixa mitt pass som går ut nästa månad!!

Alla dessa val!

Jag har tappat gnistan det känner jag det! Alldeles för många ideer som snurrar i huvudet och vi kan fortfarande inte riktigt bestämma oss på VAD vi ska ha för tema i Trollets rum - HJÄLP!
 
Det står väl egentligen mellan 4 olika - stjärnor lite marint tema blått, vitt och randigt - ugglor med djur orange grönt och lite pastellfärger (se bilder nedan) - vitt grått och beige (som det står just nu ungefär) - fjärilar med pompoms och luftiga färger och mjuka färger.
 

Jag blir tokig! Jag får inte ihop det!

Baby Joules

Vet inte om jag visade vad vi klickade hem från Baby Joules?

Det är ju sju resor för stort och kommer nog inte passa förens nästa år men det visste vi ju inte när vi beställde det!

Gulligt är det i alla fall :)


Jag får lite ångest...

Jag har inte blivit beviljad min föräldrapenning och har inte jobbat på 4 veckor och jag shoppar som om min sista dag vore kommen. Jag vågar knappt tänka på hur mitt konto ser ut efter alla panikköp för att inte nämna saker som parkering på sjukhuset varje dag och den dagliga resan till och från sjukhuset i bensin. Plus alla extra utgifter för saker vi inte räknat med i och med hans tidiga födsel.
 
Inte för att jag skulle vart rikare om han kom som beräknat med då hade jag i alla fall haft chansen att få allt klart med föräldrapeng, ledighet och allt annat. Trodde naivt att man såklart skulle få låna en bröstpump på sjukhuset men tji fick jag, det var bara att åka och köpa en. Där rök 1400:- jag aldrig kommer se igen. Jag misunnar inte min son något men jag undrar hur alla 'andra' klarar av den ekonomiska pressen?!
 
Till det var man tvungen att köpa tillbehör, vi har fått köpa massor av nya kläder till preemies som vi tar hem och tvättar varje kväll då han använder 3-4 stycken bodys om dagen. Det är inga stora pengar men lägger man ihop allt så blir det mycket. Allt kan såklart inte planeras till punkt och pricka och mycket av det vi har köpt kan väl ses som onödigt och hade jag vetat hur det skulle bli så kanske jag hade tänkt efter lite före.
 
Eftersom jag är egen företagare så jobbar jag inte så blir det inga pengar. Men utgifterna är ju desamma. Hundförsäkring, el, mat, telefon, värme ska ju fortfarande betalas och utan inkomst så är det ju inte långt innan den buffer man har snabbt försvinner. 
 
Men det får helt enkelt lösa sig. Det finns ju inget annat man kan göra. Men jag förstår och har medkänsla för alla där ute som har det svårt. Man tycker att det borde finnas något skyddsnät för att hjälpa en när det blir såhär för alla har inte den turen att ha en sån stöttande familj som vi har och då går det nedåt snabbt och saker och ting kan helt tappa kontrollen.
 
Det får lösa sig helt enkelt, jag forstätter att stoppa huvudet i sanden en stund till!
 
Från semestern i somras!

Emile Et Rose Jacka

Eftersom vi inte vet när Mason kommer hem så känns det svårt (nej inte svårt på det sättet, det är lätt att shoppa) att veta vad han behöver när han väl kommer hem. Igår snöade det och det ligger fortfarande vitt på marken. Förra Mars var vi på stranden och hade picnic ihop med resten av Skottland då vi hade värmebölja som varade ganska exakt en vecka. Så vem vet vad vi har för väder när trollet kommer hem!?
 
Med det sagt så tycker jag att han behöver både en overall och en jacka. Det skadar ju inte att hålla lillen varm med tanke på att han är van att ligga i en varm kuvös och mysa! Så det vart en liten jacka i storlek 0-3 månader från Emile Et Rose.
 
 
Klickade även hem en tunnare overall i 0-1 månad bara för att han ska vara varm i bilstolen när vi väl tar hem honom. Jättesöt i blått med tunna ränder ♥
 
Med tanke på hur liten han är så kanske kläderna inte kommer passa på bra länge vem vet?
 
Idag om brevbäraren med fler paket till Prins Mason. Vi fick stickade kläder från Norge och även från våra vänner i England. En overall med matchande mössa och booties från Eller i Norge, handstickat i benvitt och två koftor och en mössa från Claire och Richard.
 
Ett par kort kom också med 'get home soon' hälsningar.
 
 

Mason Update

 
Lille snoken, ligger i solariet igen. Gulsoten vill inte ge med sig och går upp och ner hela tiden. Det är väldigt vanligt med förtidigt fördda och ännu vanligare i barn som dricker bröstmjölk. Så nu får vi se vad blodproven säger om 6 timmar. Håller det på såhär kommer vi aldrig få hem honom...

Veckans Instagram (glömde publicera)

 
Underbar strandpromenad med hundarna - i SOLEN!
Fika, eller fejka som mannen säger (på bredaste Ösgötskan som engelsman)
Thai-mat när man är sjuk hjälper alltid!
Latte med hjärta, helt av en slump men så fint ♥
 
Det här var ju som sagt för några veckor sedan, innan Mason kom till världen...

Vilken huvudvärk

jag undrar om jag håller på att bli sjuk... Det är dag nummer två med stans huvudvärk. Nog för att jag inte tagit några smärtstillande men det här kan inte vara normalt!? Hade så ont igår och var så trött att vi bara stannade lite över en timme hos Mason. Han hade druckit två flaskor igår och var så trött att han knappt öppnade ögonen och jag likaså.
 
En tripp till vetten hann vi också med, Mr Wilson har nån form av magsjuka och har mått dåligt se senaste två dagarna. Men nu efter lite tabletter och en spruta mår han bättre och har precis ätit frukost bestående av kokt lax.
 
Jag mår lite dåligt psykiskt också. Jag har verkligen inte haft tid lust eller ork att ta tag i min shop så den har stått 'tom' utan uppdateringar de senaste 3 veckorna och jag måste snart bestämma mig vad jag ska göra med den. Det lutar ju åt att stänga ihop den helt men det tar emot. Alla dessa år, allt detta slit, allt jobb för att bara stänga ihop helt totalt... Det tar emot. Alla underbara kunder. Men det känns nu som om tiden inte räcker till så frågan är ju om den kommer finnas när Mason väl kommer hem? Ska man ta lite mammaledigt bara och öppna upp igen om några månader? Kommer kunderna finnas kvar?
 
Måste gå och leta rätt på några paracetamol för det här håller inte!

Shopping

Var på Mamas & Papas igår, inte riktigt min stil men vi fick ett presentkort där! Så det var bara att snöra på sig spenderarkängorna :)


Tavla

Den här tänkte jag förstora och hänga upp i Mason's rum så länge så det känns som en del av honom är hemma i alla fall. Han är så underbart söt (det säger väl alla mammor om sina barn i och för sig) men det känns så tomt att lämna honom på sjukhuset varje kväll för att komma hem till ett tomt barnrum.
 
 
 

Ytterligare 90 gram

Igår har vårt lilla mirakel gått upp ytterligare 90 gram på tre dagar! Fantastiskt bra jobbat!

Presenterna fortsätter att strömma in och nu senast var det ett paket från moster och morbror Jimmie och Maria med en fin outfit från Newbie. Perfekt i storlek 44 som ännu är för stort men sitter bättre än storlek 50 i alla fall!

Idag är det mors dag här men vi låter bli att fira till lillen är hemma. Ett kort och ett presentkort har jag fått i alla fall.

Det snöar ute och våren känns väldigt avlägsen. Vi åker upp till sjukhuset i eftermiddag igen sen ska jag sova. Med sjuk hund har det inte blivit många timmar inatt...


Jellycat Bashful Bunny

Jellycat är om jag inte helt misminner mig ett märke från Storbritannien och av dessa har vi fått två stycken. Underbart mjuka och söta men vi byter nog en mot en annan färg för två vita kaniner känns lite onödigt!
 
En fick trollet av Lindsay & Duncan och en av Andrew, Elizabeth, Paige & Glen.
 
Den senaste kom igår i en underbar presentförpackning, så fin att man nästan inte ville öppna den!

Hemklickat

Jag föll som en fura! Hur snygg är inte denna? Vi får väl se hur bra den funkar men om inget annat ser den ju skitsnygg ut.

Märke: Alma Bloom Coco Lounger

Man kan köpa till sittdelen i andra färger och även läder i olika färger. Hur tufft som helst.

Jag kommer ihåg att jag såg den på Ugly Betty i ett avsnitt.


Mer presenter

Den senaste presenten kom hela vägen från New York, nämligen från Steve och Lori! Underbara människor!
 
Finaste kläderna och en underbar filt från Toffee Moon. Trollet kommer bli så snygg i sommar när det troligtvis kommer att passa.


 

Bortskämd som få

lillkillen är bortskämd som få alla redan och det strömmar ordagrant in presenter varje dag!
Två fina presenter av märket Emile Et Rose, en riktig favorit. Mjuk och gulligt!
 
Min vännina Diane's mamma har stickat så nålarna glöder för att få lite kläder som passar honon nu när han är så liten. Hon har även stickat en filt som passar perfekt i kuvösen, vanliga filtar är för stora. 
 
Till vagnen har hon stickat en filt i marinblått och beige, samma färg som liggdel och suflett ♥
 
Igår hade Mason på sig sin stickade mössa för första gången, hur gullig som helst om än lite stor!

Rummet tar form

Det har blivit lite si och så med att fixa trollets rum men i helgen fick vi i alla fall upp två hyllor. Det ska fortfarande målas-tapetseras på en vägg och gardiner ska fixas. En matta vore inte helt fel och det ska upp tavlor på väggarna. Men tiden som sagt, den räcker inte riktigt till...


1700 gram

vilken heavy weight va? De vägde honom inatt och han har gått upp 40 gram på vad vi tror är fyra dagar. Allt går enligt kurvan. Den räknar med 20 gram per dag men under helgen lade han på sig 30 gram per dag så det är ju normalt att det jämnar ut sig. 
 
De säger även att när han börjar dricka ur flaska så kommer vikten inte gå upp lika fort då de använder så mycket energi för att dricka själva istället för att bli sondmatade. Nu är han även prick i vikt för att få en öppen kuvös istället för den stängda han ligger i nu. Men de är SLUT! Kan ni fatta? Hur kan det ta slut? Så han får ligga kvar i sin kuvös till någon blir ledig...
 

Förlåt

Ber om ursäkt för den otroligt dåliga uppdateringen. Det är full rulle 24-7 och jag har knappt tid att sova. Jag är numera utskriven från sjukhuset sedan en vecka tillbaka men Mason ligger kvar på neo.

Allt går som det ska och han har gått upp 90 gram från födelsevikten (för tre dagar sedan) han vägs var tredje dag så idag får vi se hur mycket han gått upp nu.

Han sondmatas var tredje timme med bröstmjölk som jag pumpar ut hemma var tredje timme och åker in till sjukhuset med var dag.

Igår fick vi mata honom med flaska för första gången och det gick ju hur bra som helst.

Ska försöka bättra mig på att blogga men det blir inte många lediga minuter på dygnet nu!