Ush...

Mår inget vidare idag. Trött, hängig med huvudvärk och ont i kroppen. Tog två paracetamol och gick och vila men jag tycker inte jag mår bättre för det. Och jag börjar tröttna på att klaga!

Får se hur det känns imorgon, vi ska ju ändå till barnmorskan så det är ju bra.

Nu? Ett snabbt bad och sen sängen igen... Vilket liv man lever!

I brist på annat får det bli en bild på hunden :)


Ännu en julklapp

fick den här av mannen i julklapp bland annat.Jättefin 'hat box' fylld med härliga saker för alla blivande mammor. Produkterna luktar underbart, kommer från London och är helt fria från alla otrevliga tillsatser.
 
Både olja och krämen används flitigt varje kväll för att undvika bristningar. Såg på ett bebisprogram på TV igår - One born every minute. Vet inte om det visats i Sverige men jag tror jag ska låta bli att se på det i framtiden. Hua, mådde inget bra efteråt. Men men, i alla fall, kan ju rekommendera produkterna ovan om du hittar dem hemma i Sverige - köp dem!
 
Imorgon är det BM som gäller, nästa vecka är det ultraljud, möte med vår barnläkare och även tandläkaren. Fullt upp med andra ord. Mannen ska till London över dagen, snyft, jag som ville följa med och shoppa men jag får ju inte flyga. Så jag får snällt sitta hemma!
 
Idag? Det blir kolugnt tror jag. Lite jobb och lite internetshopping står på schemat!

Vi chillar

I mysbyxor nu på eftermiddagen! Skönt att få hoppa ur jeansen och låta magen 'lufta'

Nu? Revenge som jag missade förra veckan, en påse Haribo godis, en flaska vatten och tre sömniga hundar på soffan!


I valet och kvalet -hjälp oss välja!

Nu fattas egentligen bara ett skötbord i möbelväg och det står mellan de två ovan - Troll Sun eller Troll Nicole. Vad tycker ni? Det ska stå i rummet med sängen från Stokke så det ska ju gärna matcha lite.
 
Det matchande skötbordet från Stokke är ju en exakt match men jag gillar inte hur det ser ut. Det är liksom utböjt på sidorna och jag tror det tar upp mycket plats utan att fylla någon direkt funktion.
 
Så det står som sagt mellan dessa två. 
 
Maken skruvade ihop sängen igår och den står nu så fint i rummet och nu jobbar jag på en mobil som ska hänga från taket ner över sängen ♥ Har sett några jag gillar men de finns bara att beställa från en hemsida i USA av en tjej som gör dem för hand så jag tänkte att jag skulle prova att göra en själv innan jag beställer en.
 
Idag? Jag ska jobba (alla tycker att jag borde stänga ned och ta semester men mer om det en annan dag) sen kommer L-A och fikar i eftermiddag. Tvättmaskinen går varm, hundarna har fått frukost och det spöregnar ute. Men snart så är det Februari och då är vi i alla fall på väg mot våren!

Passande?

Fick den här muggen i julklapp av mannen. Tycker den är lite ful-söt men god att dricka te ur!

En varm kopp te i sängen är kvällens recept!

Gonatt!


Trötter

Det är en trötter som skriver. Helt tugn i huvudet med ett stadigt illamående. Fick trycka i mig lite lunch motvilligt här för att se om det blir bättre. Maken kom hem och tog ut hundarna år mig och Diane kom förbi med blommor och lite 'pepp talk'.
 
Hur ska det hör sluta liksom? Orkar inte ens tänka utan funderar på att gå och lägga mig och försöka sova en stund...
 
 
Fina blommor från Diane ♥

Inte riktigt som beräknat

Det vart en halvt monterad säng då vi fick åka upp till sjukhuset igår kväll. Kom hem igen straxt efter 12 slaget inatt och jag är helt slut. Skulle egentligen vart inlagd men jag och sjukhus är ingen hit så kan jag slippa så gör jag allt jag kan för att göra det. Vill ju självklart göra det som är bäst för Trollet men de höll med om att stressen och prssen att ligga inlagd gjorde att det inte növändigtvis var den bästa lösningen. Dom släppte hem mig efter att jag lovat att åka upp direkt om det vart värre. Dom är rädda för att det ska sätta igång för tidigt.
 
Har aldrig vart så skönt att krypa in i sig egen säng. Mentalt så hänger jag på en skör tråd och man undrar hur mycket man orkar innan man bryter ihop totalt. Så nu är det 'doctors orders' att ta det lugnt och vila mycket. - Ska bli!
 
Två kokta ägg, en latte och lite morgon-TV med tre sovandes hundar brevid mig, så ser morgonen ut. Det får bli en dag på soffan för oss.
 
Sängen står halvfärdig i rummet, den får mannen avsluta ikväll när han kommer hem. 
 
Nu håller vi tummar och tår att vi slipper åka upp igen på ett tag och att Trollet håller sig frisk och kry där inne!
 
 
 

Stokke

Kartonger fyllda med härligheter!


Stokke sängen är hemma <3

Och tillbehören är om möjligt ännu finare i verkligheten! Spjälskyddet har spets ♥
 
Mannen sitter med instruktionsboken och vi ska skruva ihop mini-sängen ikväll tänkte vi! Återkommer med foton på säng och tillbehören. 
 
Nu är det 'bara' 30% av tiden kvar...

Vaggan från Troll är hemma!

 
 
Här är den nya vaggan från det Svenska märket Troll! Den står här så länge då det finns mer plats i trollets rum för tillfället än i vårat men om några månader flyttar vi den till vårat rum. Har bäddat den lite provisoriskt då den ser så tråkig ut när den står bar.
 
En salig mix av Lexington, H&M och lite annat får ta hedersplatsen så länge!
 
Bakom skymtar ni garderoben som vi börjat fixa. Tapeten från MidBec 'Keek A Boo' är uppe men det fattas hyllor och eventuellt lampor innuti. Ska även köpa till små korgar att diverse småsaker i, men det kommer sakta med säkert!

Vaggan är en så kallad 'gliding crib' så den gungar inte som en gammal hederlig vagga utan den glider från sida till sida. Hoppas det kommer söva den lilla under oroliga nätter....
 
 

Jag får många förfrågningar

om Bloglovin byte?! Jag känner såhär, vill du läsa min blogg lägger du till mig, vill jag läsa din lägger jag till dig :)

Jag byter inte till mig det för att få fler followers, jag vill att de som vill läsa min blogg gör det och inte att det blir någon tävling om vem som har mest followers. Det är inte därför jag bloggar :)

Men jag tror det finns en länk till Bloglovin på högersidan så lägg gärna till oss och jag lovar att gillar jag er blogg och ni har Bloglovin så lägger jag till er!

Nu? Tre hundar i sängen som snarkar i kör. En kopp te och skräp på TV! Dags att smörja in sig med Bio Oil och börja räkna får! Trött som få efter en lång dag. Men oj vad jag fått saker gjorda idag!


Det är inte mycket

man får ha i fred i ett hem med tre hundar. Varje dag undrar jag varför jag spenderar så mycket på fina sängar åt hundarna när de ändå prompt ska ligga på mina kuddar.

Jag går och pluffsar till dem i ett men när jag vänder ryggen till så är de tillbaka igen. Jag önskar att jag uppfostrat dem bättre från valpstadiet då det inte är mycket man får ha i fred. Nån ordning och reda får det vara!

Dagens? Jag har sytt tillbaka knappar som lossnat på hundarnas säng. Hur nu det är möjligt när den står oanvänd mer eller mindre :p

Dammsugat uppe och nere, druckit en latte och skulle lätt kunna gå och lägga mig men jag måste bädda rent då sängen vädras idag och det är för jobbigt just nu. Så jag sitter kvar på soffa ett tag till och vilar benen!


Leksak från Pebble till trollet

Ännu en virkad leksak, jag känner mig som en pedagogmorsa som ska ha massa ekologisk virkad skit till alla pris. Jag trodde verkligen aldrig att sånt här skulle falla mig i smaken men ack så fel jag hade. Trollet ska ha en sån här så är det bara!
 
Pebble Catterpillar skallra, tillverkad av 100% ekologisk bomull och tvättbar och endast 149:-

Middag

Orkade inte laga mat så vi gick ut och åt. Smarrigt!

Nu? Sängen!


Moseskorgen <3

 
Här står den lilla korgen i Trollets rum. Den ska bäddas ordentligt och fixas till men nu är det ju ett bra tag kvar...
 
Moseskorgen är från John Lewis och stödet från Mamas & Papas

Nu är den beställd!

Efter många om och men så är den beställd! Nu kan vi andas ut...
 
Vi beställde en vit Stokke Mini och Sleepi med matchande vitt spjälskydd, vitt lakan och en beige sovsäck. Nu fattas bara en 'storage pocket' till fotändan och sänghimmeln. Osäker på om det blir en vit eller beige sänghimmel, vad tycker ni?
 

Här är sängen i fullstorlek, från 6 månader och uppåt.

Det vita spjälskyddet brevid ett blått så man kan se detaljerna bättre.


En sovsäck, valde beige så kanske den ser renare ut längre :P

Runda lakan som passar de ovala madrasserna.

Sänghimmel i beige och vit, vilken ska vi välja?

 
Spjälskydd i beige var också ett val men med vit säng så ländes vitt bäst. Hoppas det blir fint nu!
 
Sängen står på hjul så man kan köra runt den om man skulle vilja ha den i ett annat rum under dagtid till exempel. Den kommer dock stå i trollets rum då vi ska ha en vagga där uppe i vårt sovrum. 
 
Här ser man den lilla fickan man hänger i fotänden så man kan ha leksaker och någon filt kanske?
Sängen kommer redan på Måndag så i helgen är det vi som fixar rummet!
 
Nu är jag så nöjd och glad att jag ska sätta igång och jobba!

3 km

Avklarade och nu ligger jag och grabbarna och vilar benen på soffan! Skönt att ha det gjort och avklarat, ett 'tick check' på listan alltså.

Får se om vi går ut och äter middag idag, har noll inspiration till maten ikväll. Snart är det helg (igen) och tiden går så fort trots att det känns som den står stilla.

Visar ännu en liten bild från stranden idag!


Stödstrumpor och annat skoj!

Oj vad ont jag fick i benen igår. Det kan ha med promenade och allt springande i trapporna att göra så jag fick rota fram mina flygstrumpor och dra på dem för lite stöd. Tror väl att stödstrumpor är ungefär samma sak?
 
Igår drog jag igång appen 'Runkeper' för första gången på flera månader. Normalt sett är jag ute med hundarna på en 5 km runda varje dag men det har reducerats drastiskt med tanke på väder och att jag fått ont i magen så fort jag drar på lite. Men igår som sagt, ned på stranden vart det. Visst har man saktat i hastighet så en sträcka vi normalt nästan får in 5 km på fick vi in ynka 2.6 km men det är inte fy ska det heller. Man måste ju börja någonstans eller hur? Så fort DHL vart här och hämtat lite paket till kunder i Sverige så drar vi på oss stövlarna och ger oss ut igen. 
 
En bild från stranden igår...
 
Diane kommer upp och fikar idag, har inte sett henne på över två veckor efter hennes pappa fick en stroke. Men idag ska vi ta igen det :)
 
Sitter med en portion pasta med chorizo, bacon och tomat jag gjorde igår. Underbart gött! Har även städat undan alla dessa flaskor och dragit ut skåpet ur trollets rum så nu ekar det nästan tomt där inne. Bara vagnen, moses korgen, en antik stol och hundarnas Lord Lou säng står där inne. Men snart så... Blir det ändring på det!
 
Satt och kollade på sängar igårkväll igen och jag kan inte bestämma mig trots att jag trodde att jag redan gjort det. Stokke eller Troll Royal? HJÄLP!
 
 

Top 10 namn i U.K - tjej och kille

December
Top 10
Name Change from
last month
1 Amelia -
2 Holly RE-ENTRY
3 Jessica ↑6
4 Olivia ↓1
5 Ava ↑3
6 Emily ↑1
7 Ruby RE-ENTRY
8 Sophie ↓3
9 Mia ↓3
10 Lily RE-ENTRY
 
December
Top 10
Name Change from
last month
1 Jack ↑2
2 Harry -
3 Oliver ↓2
4 Charlie -
5 Jacob -
6 Alfie -
7 Noah ↑1
8 Thomas ↑2
9 Riley ↓2
10 James RE-ENTRY
 
Inga av tjejnamnen var på våran lista men Oliver var på listan för pojknamn! 
 
Våra vänner Jim & Becky fick en liten flicka förra veckan och döpte henne till Jessica, jättefint namn men det känns väldigt vanligt. Kommer ihåg när jag var liten och gick i skolan då hette var och varannan tjej Jessica, Gabriella, Daniella. Veronica och Jennifer. Jag kan fortfarande med handen på hjärtat säga att jag aldrig, vad jag kan komma på, i mitt liv träffat en människa som heter Erica (som är mitt döpta namn) Anna är mitt andranamn.
 
Synd att man prompt skulle på att byta namn när man var 15 och man tyckte att Erica var ju det fulaste namnet som finns. Nu älskar jag mitt namn men nu får man stå sitt kast och kallas ANNA. Det typ andra vanligaste namnet i världen efter Maria :P

Energiknippe

Vilken energi jag haft idag. Med det fick vi gjort en hel del ikväll som vi hade tänkt göra i helgen. Nu är trollets rum nästan tomt sånär på ett skåp som är fullt med vin, champagne och sprit. Inte så passande i ett barnrum men det ska ut så fort vi hittar plats för alla flaskor.

Maken föreslog att vi skulle ha ett stort party och dricka upp allt men det får vänta till trollet är här så jag också kan ta mig ett glas vin eller två!

Kunde inte hålla mig så jag ställde upp moses korgen då det ekade tomt där inne. Känns lite olustigt och jag är osäker på om jag gillar känslan. Har jag gått för långt?


Nya märken

Runt hörnet (farligt nära) ligger en Baby Designer shop som jag går förbi minst 4 gånger om dagen när jag är ute med hundarna. Jag har hållit mig på replängdsavstånd och vart väldigt duktig men idag så brast tålamodet. Like a kid in a sweet shop, ni skulle sett mig! Stackars barn, hade jag släppt lite till på min gräns så hade det vart slut i affären och trollet hade haft kläder från nu fram till 12-årsåldern. Men jag klämde mest och hittade massor med nya fantastiska märken som jag nu vill ha. Ovan är en virkad filt från märken Pebble, ett 'fair trade' företag som bland annat drivs av kvinnor i Bangladesh som annars inte skulle ha jobb och mat för dagen. De virkar dessa underbara filtar bland annat och även leksaker och lite annat smått och gott! Filten ovan ska i alla fall klickas hem inom en snar framtid och få pryda vaggan i sovrummet.
 
Men en liten sak fick jag med mig hem i alla fall, en body från Lily & Sid, inslagen i fint sidenpapper så där får den ligga till trollet tittar ut.
 
 

Kan känner sig som en ny människa efter

en god natts sömn! Känner mig 'on top of the world' då ögonen inte svider och huvudet inte bultar!
 
Inte skiner solen men det regnar i alla fall inte och det är inte fel det inte. Hundarna ska ut på en långis idag vare sig de vill eller inte. Snön är nästan bort och jag kan gå utan att ramla och hundarna kan gå utan att få tasskramp.
 
Nu kör vi liksom. Dagarna tickar förbi och jag tycker inte jag gör så himla mycket, äter och sover, som en bebis ungefär :P
 
På helgens schema står; packa undan möbler som ska in på förvaring, tapeten ska tas ned, garderoben ska målas och vi ska kika lite till på tapeter bara i FALL vi hittar något ännu snyggare än tapeten från Ralph Lauren. Chansen är väl inte jättestor men det tåls att titta på.
 
Nu ska jag iväg och posta lite paket till mina kunder, till apoteket och hämta ut mina tabletter jag helt glömde bort i Måndags och jobba lite innan vi drar på oss kläderna och drar ut på en prommis.
 
 
Vi bjuder på ännu en snöbild som får att känns oss extra svenska idag!

Åter i snön

 
Jag tycker jag ser ut lite som en hamster som samlat lite käk i kinderna men vi kan väl skylla på att det är hatten som trycker ner överdelen av huvudet? Eller dom extra kilona? Välj själva men här är jag i alla fall på golfbanan med mina tre av fyra av mina bästa killar!
 
För oss så är det väldigt speciellt med heltäckande snö då det bara är tredje gången på 9-10 år som vi haft det så vi njuter av fulla muggar.

Min drömsäng

När vi flyttar så ska den här infinnas i vårt sovrum. Nu har vi sluttande tak på övervåningen så den blir för hög för att få plats under dem.

Men visst är den underbar?


Bio Oil

Har ni provat den?
 
Jag har använt den själv i flera år, i ansiktet och även på bröstet där min hud är otroligt ful troligtvis efter allt solande man gjorde som yngre utan solskydd! Det är ju trots allt alltid bröstet och ansiktet som alltid ser solen. Man har ju inte polotröja på sig på sommaren liksom. Nu använder jag det på magen också, dock inte två gånger om dagen som dom säger att man ska, det har jag faktiskt varken tid eller ork till. Nu är det ju också gener som spelar en roll när det gäller bristningar, jag har inte en enda bristning då många av mina vänner har det från tonårstiden. Så vi forstätter att smörja så får vi väl se hur bra det funkar. Men kan verkligen rekommendera oljan. Bra på torra fläckar!
 

Bio‑Oil är en specifik hudvårdsolja framtagen för att hjälpa till att göra ärr, bristningar och ojämn hud mindre framträdande. Rekommenderas även för åldrande och uttorkad hud. Bio‑Oil innehåller flera ingredienser som bidrar till att förbättra hudens karaktär och gör den mjuk, len och smidig och därmed minskar förekomsten av rynkig och lös hud. Bio‑Oil är också återfuktande, vilket förbättrar struktur, hudton och minskar förekomsten av fina linjer och rynkor. Bio‑Oil återuppbygger hudens naturliga fettlager och hjälper till att återställa den skyddande hinnan. Bio‑Oil ska appliceras två gånger per dag. Vid ärr, bristningar och ojämn hudton i minst 3 månader. Resultatet är individuellt och varierar från person till person. Bio-Oil har flera gånger blivit bäst säljande produkt mot ärr och hudbristningar och produkten rekommenderas av läkare/apotekare/barnmorskor.


I snön

vi tog chansen när snön låg så fint ute och jag hade min 'partner in crime' aka mannen med mig. Två av tre hundar följde med, nummer tre låg hemma under en filt och spelade död. En lek han ofta leker när det regnar, blåser eller snöar ute. Så han fick stanna hemma och inte klagade han inte.
 
 
Wilson med sina små ben gör sitt bästa för att hålla takten uppe och jag älskar bilden ovan. Jätten och mini liksom.
 
Tigger är såld på allt som har med bollar att göra, tennisbollar, golfbollar och snöbollar -allt funkar. Rulla sig i snön och leka snöplog är också några av Tiggers intressen. 
 
Så kul att fota när man har hjälp med sig och det inte är fyra mot en, kamera och tre hundar som alla vägrar att sammarbeta :P

Troll?

Inte bästa bilden men jag tycker ändå man ser den lilla bulan på högersidan!

Svårt att få till det helt som det ser ut på riktigt men mobilkameran också.

Helt slut för övrigt och det blir en tidig kväll för Baltzer Bayne familjen :)


Den tilltänkta tapeten

Måste ju börja med att säga att jag var lite besviken med utbudet av tapet. Efter att ha kikat på nätet trodde jag det skulle bli svårt att välja en bland alla snygga. Men icke, det fanns EN som vi gillade 😥

Den matchar dock målarfärgen perfekt så vi ska suga lite på den karamellen innan vi bestämmer oss. Den ska bara upp på en alternativt två väggar i trollets rum.

Vad tycker ni?


Oj vad det snöar!

Fick gå ut med saltkaret och salta de värsta partierna ute så man slipper slå ihjäl sig om det fryser på ikväll. Det är snö-hagel-regnstorm ute och det var inget nöjt gäng som gick ut på kisserundan imorse. Skönt att det är gjort nu så man kan njuta i värmen med en kopp te.
 
Vi har jobbat stenhårt i helgen och fick faktiskt mycket mer gjort än förväntat. Ibland känns det som om man bara flyttar bråte från ett ställe till ett annat, skräp från en låda till en annan och en möbel från ett rum till ett annat för att få mer plats men då blir det andra rummet trängre. Det är inte lätt att ha för mycket av det goda inte. Allt är inte helt hundra och jag är inte helt nöjd med placeringen av vissa saker men trollets rum börjar ta form.
 
Jag tog nog kanske i lite för hårt för min rygg gör så ont att jag knappt kunnat sova. Men det är det värt. Trollets garderob är på G och vi har nu mer eller mindre bestämt hur vi ska göra. Den ska målas invändigt i vitt, små bebisgalgar ska inhandlas och bakdelen ska tapetseras med tapet från Midbec Keek A Boo så får jag mina efterlängtade stjärnor trots allt :)
 
 
Hittade dock inte något jättestort utbud på vita galgar i barnstorlek så det kanske får bli vanliga träfärgade. Sen ska vi bara bestämma om vi ska ha trähyllor eller de som är där redan med vita korgar för alla småsaker som strumpor och sånt. Tror det kommer bli prima!
 
Tyvärr fanns varken Royal sängen eller skötbordet att titta på när vi väl åkt upp i Lördags men det går att skicka tillbaka det om man inte skulle vara nöjd så det får bli så. Leveransen kan göras redan nästa vecka och så snabbt hinner vi inte bli klara så vi får vänta lite med att beställa möblerna.
 
Maken ska ned till London om några veckor så vi får se om han plockar upp några roliga ideer där ifrån.
 
Nu ska jag jobba (som vanligt) och fixa lite efter en helg hemma med maken så känns det som om det är lite tjejfix som måste ordnas. Ha en fin dag! 
 

Att se fram emot

Normalt sett åker vi alltid till Duabi i November två veckor, en vecka i Sverige till Jul. Vi firar 12 år tillsammans i Februri och det brukar vi också fira varje år med att åka iväg.
 
Men 2012-2013 blir inget år för resor inte. Eftersom jag har flygförbud så blir det att stanna innanför landets gränser tills trollet är här. Ja vi kan ju inte ens flyga ned till London om vi nu skulle vilja det. 
 
Så vart firar man 12 årsdagen då? Jag tänker Glenagles hotel :) Där har vi vart flera gånger förut och det är jättefint. Bara ta det lugnt, äta middag, äta lunch, äta frukost och sitta i poolen (en snabbis då) då vi inte heller får bada i för varm pool för länge då det riskerar att höja kroppstemperaturen så mycket att det blir skadligt för barnet. Alltså ingen bastu eller ångbastu heller. Men ett snabbt dopp kan man allt unnan sig.
 
 
De har en utomhuspool som är värmd och det är ganska tufft att sitta där i mörkret och stirra på stjärnorna i kylan fast man är varm. Det enda som fattas är ett glas Champagne :)
 
Vi var där sist med brorsan och hans flickvän Tess tidigare i år och hade skitkul. Vi drack Champagne (dock inte i poolen) käkade alldeles för mycket, drack Mimosas till frukost och snackade skit. 
 
Jag har redan hintat till maken att jag vill åka hit men det finns ju många andra fina hotell i Skottland annars så vi får väl se :) En liten 'mum to be' massage hade ju inte suttit fel heller!
 
 
 
 

Mat

Ush jag har verkligen ätit för två idag, om inte fyra!

Full Scottish breakfast på golfklubben imorse, baguette, banoffe pie och te i Edinburgh för att avslutas med en thai take away till middag. Nu har jag rullat i säng och ska sova som en prinsessa!

Gonatt x


Vi trotsade snön

Och styrde kosan mot Edinburgh!


Magbild

Här kommer veckans


Oj vad det snöar

Vi bor så nära kusten att det snöar väldigt sällan här. Under de 9-10 år vi bott här har vi haft snö som legat kvar tre gånger. Detta är tredje gången!

Det har snöar hela natten och jag kan inte se ut genom våra takfönster från sängen. Ljudet är som om allt är inlindat i bomull. Eftersom vi inte är vana vid vädret och varken plogar eller har vinterdäck kan nu ju tänka er kaoset. Det ser därför dåligt ut att det blir någon shoppingtur för oss i Edinburgh i helgen. Men hellre safe than sorry eller hur!

Vi var som sagt ute och käkade igår, mysigt. När vi kom hem vid tiotiden drog vi på oss och hundarna massor med kläder och gav oss ut i snön för att leka lite! Det blir ju så ljust och fint när snön ligger på marken <3


Sjuk?

Det ser inte bättre ut tyvärr. Ögonen svider, är röda och svullna. Huvudet spränger och jag otroligt ljud och ljuskänslig. Ush, solen som lyser så fint och jag som hade tänkt att ta ut hundarna på en riktig långis. Men det ser inte 'ljust' ut. Det finns inget värre än att må kasst när man sett fram emot något så mycket. Får bli en sallad till lunch för att boosta lite vitaminer i kroppen.
 
Ska ringa doktorn och få en nytt recept på järn och lite annat, får inte glömmas!
 
Lägger in en liten bild på en lampa jag önskar mig till sovrummet, det finns inte fantasi till annat just nu :(

Vart kan jag hitta denna?

Måste bara ha den, sötaste jag sett på länge! Letar även en sån 'bing bing' 'vagnmobil' man hänger i vagnen. Jag tror den kan vara från Polarn & Pyret. Blårandiga små nallar som hänger på ett snöre. Skulle passa vår marinblå vagn perfekt.
 
Tips mottages tacksamt :)

Dinner for two

Vi gick ut och käkade middag igår, har suttit här hemma och häckat alldeles för länge :) Skönt att få komma ut lite och tänka på något annat än det som vart de senaste månaderna.
 
Vi åt parpadelle with garlic, parsley and prawns and salmon och en ravioli med black truffle, mushrooms and parmesan med en liten sallad för att väga upp alla kolhydrater. Yummy! Var så mätt efteråt att jag knappt kunde andas :P

 
Hem och bums i säng, kände mig helt mörbultad efter dagens händelser. Men tack ni som stöttat mig, det värmer i mitt lilla hjärta ♥
 
Ikväll ska vi ut och käka middag med våra vänner Lindsay & Duncan. Två kvällar i rad, wow, vilket liv man lever :P

På Söndag styr vi kosan mot Edinburgh och bebismöbler... I can't wait, det ska bli så mysigt att åka iväg en dag och bara strosa runt, käka lunch och shoppa!

En dagens

Som plåster på såren kan ni få se hur man ser ut en dag som denna. Håret åt alla håll, lite väl tajt topp och jeans med lite Gällivare-häng!


Besviken och ledsen...

Hur mycket ska man behöva ta egentligen. Jag har personligen gömt mig undan på senare tid just för att unvika konflikter, bråk och osämja. Jag har väl med det blivit lite av en eremit men det är också så jag trivts. Jag har inte velat hänga med gud och alla utan trivts i mitt eget sällskap och ett fåtal nära vänner med vilka man kan vara sig själv.
 
Tyvärr så kan man inte undvika allt och alla och det går inte skydda sig totalt från att bli ledsen, sårad och besviken. Men på något sätt så känner jag även at jag någonstans måste säga nej och faktiskt stå upp för det jag tycker och tänker.
 
Jag vet att många tycker och tänker och har förutfattade meningar om mig, mitt liv och hur jag lever. Alla har rätt till en egen åsikt, att den baseras på någon slags verklighet borde dock vara ett krav. Att konstant bli besviken på vänner och kompisar gör att man till slut börjar anklaga sig själv och plocka fram fel med en själv för att rättfärdiga de andras betende. Med det sjunker ens självkänsla och till slut finns det inte mycket kvar. Då kan man undra om dessa människor tänker på hur de inverkar på andra människor. Jag har inget emot att vara ensam, så länge andras tycke och tänke inte är baserat på skitsnack eller BS. Tyvärr så kan man inte rättfärdiga sig själv inför hela världen och det räcker inte alltid med att man själv vet sanningen.
 
Att hänga ut folk på sociala medier och bete sig i grupper gör mig så arg och ledsen att jag helst aldrig vill gå utanför dörren igen. Senast idag så blev jag så sårad att tårarna bara rann. Jag förstår inte varför folk vill mig illa?
 
 

Klick klick klick

oj vad det klickas här, nästan så det bränner i fingertoppen....
 
Men jag kan inte motstå, H&M Home har för mycket fint och med 10% rabatt på alla beställningar så körde jag en vända!
 

Eftersom jag inte bestämt mig riktigt för inredningens tema så tänkte jag att även när jag gjort det så kan man ju variera. Så kudden ovan matchar filten nedan till sängen. Den lilla skylten och dom små tygpåsarna matchar dem med så då kan man ju ha ett litet beige-silver tema till framåt sommaren?

Jag gillar den grå filten till höger jättemycket men nu har jag ju redan en och sen den grå med stjärnor plus en hel del andra filtar så den fick vara :(


Nu har ju bebisen inte två rum men jag var tvungen, kunde inte motstå så det vart båda! Man kan ju variera lite där med tänker jag? Den ska i alla fall hänga på dörren till trollets rum :)


Den här lilla fleecefilten var på rean så den fick följa med bara därför, man kan aldrig ha för många filtar, precis som man aldrig kan ha för många kuddar till hemmet :P

Så trött

på detta sabla näsblod! Det bara blöder och blöder och det blir en ond cirkel för man måste snyta ut det vilket gör att det blöder ännu mer. Det är blod på lakanen, telefonen, sängen, överallt!
 
Igår var inte en bra kväll, otroligt ont i sidorna och det slutade ed jag att jag fick ta två paracetamol efter att ha legat och kvidit i fyra timmar. Sen kom näsblodet igen och igen. Vid 12 lyckades jag äntligen somna men vaknar med stans hosta. Men trollet lever rövare där inne så då är bara att se glad ut!
 
Idag ska det fikas hos Rosie med hennes lilla dotter Bonnie. Kommer inte ihåg när jag körde bilen sist? Jag har bara suttit här så det är bra för mig att komma ut lite. 
Ett foto på lilla Bonnie som jag tog förra året ♥
 

Vi satt och pratade om semestrar igår, vi gillar ju at boka i tid så man har något att se fram emot men det är ju svårt med ett ofött barn. Men Sverige blir det minst en gång i sommar och får vi till det så kan det bli en vecka i Spanien i September. Jul ska firas i Sverige så schemat är ju nästan klart. Till nästa år så kanske det blir en tvåveckors semester i Duabi, skönt med lite sol. Vi bor ju trots allt i Skottland och solen skiner allt som oftast med sin frånvaro!
 
Nu ska tvätten vikas in och jag ska sätta igång och jobba! Ha en fin dag...

H&M Baby

Oh jag älskar H&M, till mig själv, hemmet och till den kommande bebisen! Har klickat hem en hel del, vissa saker har kommit och andra väntar vi fortfarande på. Vad tycker ni?
 
Känns som min förkärlek till stjärnor är ganska uppenbar?
 
Filt (110;-) 'kräkisar' 2-pack (45;-) burk (65:-)
 
Den lilla filten med stjärnor på har jag faktiskt klickat hem en gång tidigare till hundarna :P 

Min nya

Bästa vän vid läggdags (klockan är sju :) )

Får sån rackarns halsbränna när jag ligger ned. Halvsitter man är det ingen fara men så fort det är planläge så kommer den krypandes.

Som tur är finns de med jordgubbsmak för de vanliga smakar skräp!

Godnatt allesammans... X


Söt förvaring

hemklickad från H&M Home. Jag kunde inte låta bli :)

Hade tänkt att man kunde lägga små saker där i som tillhör bebisen kanske? Fin att ha på en hylla med små minnen i kanske? Precious things, det kan man aldrig ha för många av!
 
Efter en lätt lunch och en kopp te är det snart dags att dra ut hundarna på en runda igen. Solen skiner från och till så det är bara att passa på. 
 
Annars är det fullt upp som vanligt och tiden känns aldrig som den räcker till!

Vitaminer

Jag har ju haft anemi (blodbrist) mer eller mindre hela gravidititeten och tar därför ganska stora mängder järntabletter. Alla har varnat mig hur illa man mpr och hur dålig man bli i magen meg jag har inte mörkt någon skillnad alls :)

Men jag tar även speciella vitaminer för gravida 'Pregnacare' heter de och jag klickade hem dem från Amazon.
De innehåller alla extra vitaminer man behöver och allt annat som kan vara bra när man ska ha extra att ta från. Jätteviktigt tycker jag att man har en bra bas att bygga på. Inte för att man mår som en prinsessa men jag måste säga att vore det inte för det mentala så mår jag oförskämt bra!
 
Nu ska tvätten hängas och frukosten ätas innan dagen startar...
 
 

Jag är lite sugen

på den här sängen...
 
Bloom Alma Papa Cot, på hjul och som går att fälla ihop! Nu fäller man väl kanske inte ihop en barnsäng speciellt ofta men jag gillar 'looken' med gångjärnen. Den vita är ju stilren men en grå, ja kanske? Den ser dock lite brunaktig ut på bilderna. Ska åka till John Lewis och kika på den här och den från Troll Royal i helgen. Så man får klämma och känna lite innan man bestämmer sig.
 
 
Man kan även ta bort ena kortsidan för 'co-sleeping' och när barnet är lite äldre och kan gå ut och in i sängen själv.

Den får hamna på 'the maybe list'

Det vart en tripp till sjukhuset

igen... Det var ju trots allt bara 10 dagar sedan vi var där sist :P
 
Han har rört sig dåligt dom senaste 2 dagarna så efter barnmorskans råd så åkte vi upp till 'triage' på sjukhuset. Det är som akuten för gravida och där satt vi i över 1 1/2 innan vi fick träffa någon. Dom gjorde ett UL och det visade sig att det lilla trollet lagt sig med ryggen uppåt och ben och armar innåt så det är därför vi inte kännt några sparkar. Där låg trollet och sov söt med moderkakan som kudde ♥ Vi fick se ansiktet och de små läpparna som rörde sig i sömnen. 
 
Vi ombads vara uppmärksamma dom närmaste dagarna för att se hur det rör sig och komma tillbaka om vi är oroliga. Men med vår historia så är de så hjälpsamma och omtänksamma och jag fick mig en liten kram av den trevliga läkaren och ett direktnummer :)
 
Så nu är vi hemma igen och maken har åkt tillbaka till jobbet. Hundarna har vart på en prommenad på åkern och är nu skitiga och härliga.
 
Jag sitter med en kopp te och ska försöka jobba lite nu och slappna av!
 
Slänger in en gammal bild på vardagsrummet i brist på annat!

Skötbord - tankar...

Vart ska man ha det? Uppe eller nede? Vill man springa upp stup i kvarten under dagtid eller ned på nätterna? Vilket är 'bäst'? Ett uppe och ett nede känns lite som att ta i kanske. Vi som är så långa behöver ett skötbord trots att jag vet många som bara har en liten matta dom använder på typ soffan eller golvet. Men efter ett snitt så ka jag tänka mig att det blir väldigt jobbigt. Så ett skötbord blie det, frågan är bara VART det ska stå?
 
Det lutar åt det här som är från samma serie (Anna) som vaggan. Snyggt med en liten låda undertill och så kan man köpa tex lådor på Ikea att ha undertill? Man kanske till och med kunde löpa tyglådor med lite mönster för att pigga upp det hela lite?
Hade tänkt att klicka hem en skötbädd från Sverige men det kanske bara blir en helvit enkel med en handduk på som är lätt att tvätta och skön att ligga på. Har klickat hem en handduk från H&M som jag tänkte ha där och har sedan innan en från Lexington som man kan varva med.
Jag tycker H&M's utbud är fantastiskt och jag fick hem en redig leverans från dem igår, bra priser och fina saker, det kan inte bli fel!
 
Jag gillar även skötbäddarna från form & färg men det blir med ens så bökigt att bestämma färg och hålla sig till det även fast jag har sett urtuffa skötbäddar med stjärnor på som jag skulle vilja ha. Kanske är bäst att köra på ett säkert kort och ta neutralt!

Gunga-Babysitter

Det finns ju så många att välja mellan. De vanliga som står stilla som man hade själv som liten, de som vibrerar, de som gungar, de som vaggar... Listan är ju hur lång som helst.
 
Men vårat val är denna efter många positiva kommentarer.
 
 
Graco Sweetpeace från Akta Graco är en babygunga med många finesser. Avtagbar sits som kan ställas på golvet som en babysitter. Sisten kan sitta rakt fram eller på sidan av ramen. Gungarmen har 6 olika hastigheter. Ryggstöd som kan ställas i 3 lägen samt 2 mjuka vibrationshastigheter i sitsen. Kan spela usikmelodier eller lugnande ljud så som hjärtljud och rinnande vatten. Justerbar sufflett med nalle och avtagbar huvudkudde. Avtagbar lekbricka med spegel, bitleksak och mjukisdjur. 
 

Passar från nyfödd till 11 kg, som innegunga upp till barnet väger 9 kg och som babysitter upp till 11 kg. 

 

Kostar runt 2000:- men går säkert att köpa begagnad för en bråkdel av priset som många andra babysaker då de används relativt kort tid. Den tar upp en hel del plats men jag hade tänkt att ha den i vardagsrummet så man kan få lite tid att kanske plocka iordning och ta sig en dusch :)


Bebisens rum...

Vi jobbar lite på det från och till för att kunna sätta igång på riktigt i slutet av Februari. Det är ju en hel del som ska ordnas trots allt. Förra helgen var det taket som skulle målas, nu väggarna och självklart har vi haft problem med färgen. Vi råkade köpa fel men jag tror att vi löst det. Nu är det målat så ska vi måla om det så kan vi ju göra det.
 
Vi körde på en grå-blå, det är en grå enligt skalan men den ser blå ut. Vi ska ha upp en ny ceiling rose (se nedan) fönstret ska målas, garderoben ska fixas (mer om det sedan) lampan ska fixas (osäker på vad som blir).
 
Lampan vi har nu är en chandelier i silver-grått med dimmer. Jag funderar på att på att spaya den vit, ta upp den några länkar och behålla den. Jag tycker det är så himla svårt med just belysning, jag vill inte ha någon Färg & Form rislampa eller liknande. Men vad har man då för val? Vi har ju mest spotlights hemma så vi har sluppit ju de valen innan. Så spraya den vit så den blandar in bättre, syns mindre och därför passar in i ett barnrum? Håller det?!
 
 
Vad tror ni?
 
 

Lördag

Vaknade och mådde inget vidare. Näsblod i mänger, hosta och huvudvärk. Ligger fortfarande i sängen och försöker kurera mig själv!


Leksaker från Janod

Det franska märket Janod, en riktigt favorit här hemma. Rediga leksaker som jag gärna skulle fylla bebisens rum med. Vill försöka hålla mig borta från plast och skräp utan istället investera i lite dyrare men mer hållbara leksaker som kan gå i arv.
Älskar färgerna och hur dom är lite lantliga och gammeldagsa på något vis. Gulligt att ha på en hylla eller i ett skåp när bebisen är för liten att leka med det för att sedan tas fram lite längre fram. Det kommer absolut bli ett inköp eller två inom dom närmaste månaderna.

 
 

Magbild

Vad tycker ni om magen? Får konstant höra (senast två gånger idag) att den är så liten och vissa tror att man skämtar när man säger att man är 24 veckor gången...

Den mätte normalt hos BM förra veckan :) Jag är ju dock 180 cm lång så den kanske drar ut sig på längden?
 
 

TGIF

För mig spelar det mindre roll om det är Fredag eller Måndag egentligen. Sysslorna är dem samma. Hundar som ska rastas, företag som ska skötas, hem som ska städas och allt annat där melllan.
 
Eftersom mannen oftast jobbar på Lördagar så brukar vi inte känna något speciellt just på varken Fredagar eller Lördagar då jag är så van vid att vakna upp själv morgonen när på i alla fall. Planerna ikväll liknar de som vart de senaste veckorna. Big Brother på TV, kanske en film och lte middag. Enkelt men det funkar.
 
Sov dåligt inatt då den ena hunden spydde och den andra ville ut och kissa vid fyrasnåret, bara dra på sig morgonrocken och släppa ut honom. Det är grått och trist ute och solen lyser med sin frånvaro. Det ska tydligen även börja snöa här i veckan som kommer. Lite sent kan jag tycka... Men visst, förändring gör väl tillvaron lite extra spännande!
 
Har en vännina som sattes igång igår kväll och nu sitter man bara här på nålar och väntar på att få höra vad som gömt sig där inne. Paret var ett av de få som jag känner som inte tagit reda på vilket kön dom väntar, spännande. Jag tror på en tjej så nu väntar vi med spänning!
 
Är det något jag stör mig på förresten så är det folk som inte håller det de lovar. Jag bad fönstertvättaren komma bra långt innan jul men han har inte behagat sig att komma hit fast jag sett honom otaliga gånger på gatan och han sagt, jag kommer idag. Så jag bad en annan kille i Onsdags om han kunde komma och tvätta dessa skitiga fönster. Absolut lovade han, jag kommer på Fredag. Om en timma är det mörkt ute... Ska vi slå vad om att han inte kommer?
 

3 km

I lugnt tempo får bli dagens motion. Det är kallt, rått och grått ute så det belönas sedan med en kopp te!


Baby Björn - Active eller Mircale?

Har ni några erfarenheter om skillnaderna/vilken som är bäst?
 
Det skiljer några hundralappar på priset men är det någon riktig skillnad för barnet/bäraren?
 
Vi provade lite olika märken på Mothercare idag och Baby Björn var den som var överlägset mycket bättre när det gällde ryggen och komfort. Dock fanns inte Miracle versionen inne just då så den kunde vi inte prova. Vill ha något jag kan använda själv när jag är ensam hemma och hundarna ska ut till exempel. 
 
 
'Active vs Miracle'

Fina blommor

Fick ett jättefint arrangemang av maken på George's årsdag. Liljor med eukalyptus och videung! De luktar underbart och är en fröjd att se på.


Oh en tapet i min smak...

Vem vet, det kanske blir tema 'stjärnor' i alla fall?
 

Man får passa på

när maken har ledigt. Att fika gott!

Skickade ner maken till det tyska bageriet-konditoriet för att köpa lite gottis och här är resultatet - mums! Ni behöver ju inte påminna mig om vikthetsen igår :p

En förmiddag på stan och ett besök hos veterinären och nu sitter jag bänkad i soffan.

Provade en Baby Björn Carrier idag som är näst på inköpslistan!

 


Att sova i... II

Här är vaggan 'gliding crib' som vi ska ha första tiden i sovrummet. Tänk dig den med en mysig liten bumper (spjälskydd), någon liten nalle och en fin filt...
 
Den här vaggan heter i alla fall passande nog Anna så det känns som ett givet att den är för oss. 
 
Det som är bra med att vi köper en svensk säng med svenska mått är att alla spjälskydd då kommer passa. Sängarna här har helt andra mått och är VÄLDIGT stora och otympliga. Plus att jag tycker att det svenska utbudet på bebissaker slår U.K's med hästlängder. Här är det bara gullegull, Nalle Puh och massa annat krims krams. Inget stilrent som man lätt hittar i Sverige, därav alla mina inköp av Svenska märken :)
 
Blir att be svenska släkten att klicka hem den här filten till oss, den finns HÄR!

Tidsfördriv...

Köpte garn, stickor och en instruktionsbok och dvd så jag kan lära mig att sticka. Allt för att fördriva lite tid! Stickat har jag nog inte gjort sen syslöjden i skolan. Då lyckades jag i och för sig knåpa ihop ett par lovikavantar. Jag är mycket bättre på att sy men vi får väl se. Det kanske är jättekul?

Tessan tyckte att jag kunde sticka en grytlapp... Tack!


Uppdatering

Kikade i journalen och det är 2 kilo jag gått upp på 12 veckor (1.9 kilo om man ska vara petig) men när jag läser på så ser det ut att vara ganska mycket om man räknar ihop det totala. Men som någon nämnde, det är ju bara en siffra men det kan vara kul att ha ett humm om hur mycket man gått upp så man kan se till att gå ned det sen också.
 
Jag är absolut ingen gym-bunny och så länge som jag har en frisk levande bebis så kan jag väga 200 kilo så länge jag klarar av att gå ned det för egen skull sen.
 
Med stränga regler om motion i mitt fall så är det svårt att hålla vikten nede och det blir att man sitter hemma på soffan och dricker te och käkar kakor i brist på annat.
 
Hundarna fick i alla fall sig en timmas promenad i solen idag och det känns bra även fast det gör lite ont att gå alltså om jag ska vara helt ärlig. Fick stanna några gånger och vila och det hör inte till vanligheterna. Nu sover hundarna och jag har dragit på mig joggingbrallorna och vilar i soffan med en kopp te i mina nya muggar med resterna av julens pepparkakor...
 
Mina nya tekoppar från Keith Brymer som kom fram idag!

Att sova i...

Jag har ju så många tankar och planer och man har ju haft mer än en hel del tid att sitta och tänka med så man ändrar sig ju ofta och kommer på något nytt.
 
Jag har alltid gillat Stokke sängen i vitt och farföräldrarna erbjöd sig att köpa hela settet till bebisen men jag vet inte, en oval säng känns inte vidare möblerbar eller hur man ska säga. Jag gillar raka kanter och symmetri så egentligen är nog en 'vanlig' säng mer 'mig'.
 
Sagt ocg gjort så har jag kikat lite på nätet och fastnat totalt för märket Troll (som är Svenskt om jag inte har helt fel) som gör sängar, skötbord, vaggor och annat fint. Märket finns då SJÄLVKLART inte här hos oss! Eller vänta lite, efter en hel dags letande så hittar jag ett varuhus som säljer deras spjälsäng. Inget annat, bara sängen men det är ju bättre än inget eller hur! 
Vaggan är inte helt i min smak då denna påminner mig lite om en docksäng och jag vill gärna ha en 'gliding crib' och inte en man kan klämma hundtassar (eller fötter) under. Men det är ju just själva kronan som är för fin!
 
Så det blir i alla fall spjälsängen från Troll Royal även fast jag velat ha en säng där ena sidan kan sänkas så man slipper pajja ryggen. Men man kan inte få allt :P
 
Hittade bilder på den i grått och den är snäppet snyggare men tanken på att börja importera möbler som ska skickas från Sverige känns inte riktigt så lockande. Ett plus i kanten? Sängen är billigare hos oss än i Sverige där den tillverkas av ett Svenskt företag?! Men jag ska inte klaga, kan man tjäna 500:- så tänker jag inte säga emot.

Vikten

Jag vågade, jag tog av mig det värsta som skor och jacka och hoppade ivrigt på vågen med händerna framför ögonen. Rädd för att se tresiffrigt...
 
3 kilo har jag gått upp sen invägningen vid 12 veckor (ska kolla så detta stämmer) kan ha varit några veckor senare-tidigare!
 
Nu vet jag inte exakt vad jag vägde innan det men jag skulle tippa på att jag gått upp allt som allt 6-7 kilo på 24 veckor. Om nu mina uträkningar stämmer. Mestadelen gick jag faktiskt upp den första tiden skulle jag säga då jag försökte äta allt som tog bort det hemska illamåendet. 
 
Jag tycker knappt jag känner igen mig själv och mina ben ser ut som trädstammar... Man blir lite rädd att gå upp till 100 kilossträcket måste jag erkänna. Och vad räknas som normalt? Vet folk som gått upp allt från 14-25 kilo. 
 
Det är väl nu det drar iväg som värst också...

24+0 borde det stå

men alla appar säger olika. Men såhär ser läger ut idag enligt minbebis.se
 

Bebis

Nu börjar det bli trångt, bebisen är 21 cm och väger ungefär 530 g. Nu börjar nästa viktiga utvecklingsstadium av bebisens hjärna. Undvik all alkohol, om du röker bör du sluta genast. Balansorganen i örat har utvecklats och redan nått vuxenstorlek. Bebisen vet vad som är upp och ner, du känner hur den vrider och vänder sig i magen.

Du

Livmoderns mått är mellan 22 och 25 cm och mäter 4 till 5 cm ovanför naveln. Magen växer och putar. Om du har mycket magmuskler sen innan graviditeten så kan du klara dig ganska bra. Har du inte det så finns det bra övningar för gravida magar också. Det kan dra och smärta runt livmodern och ner mot ljumsken. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar.

Egna tankar...

Väga mig har jag inte vågat gjort. Vi får väl se om jag kanske vågar hoppa på vågen imorgon och 'face the fear' Men det känns lite som om det inte spelar någon roll. OM jag gått upp 20 kilo redan, vad ska jag göra då? Banta får man ju inte göra i vilket fall och motion det får jag ju ingen då jag blivit tillsagd att jag bara ska gå korta lugna promenader med hundarna.

Visst jag städar och håller på men inte alls som vanligt. Och det är ju ingen träning att ligga i sängen och mata sig själv med blåbär (läs oftast popcorn). Men jag tror jag hade gått upp 6 kilo ganska snabbt vid vecka 12 men det kanske har jämnat ut sig? Mina 29x34 skinny jeans går ju inte att knäppa det är ju en sak som är säker. Några bristningar har jag ännu inte fått *tar stenhårt i trä*

 

Började smörja in mig med Bio Oil för någon vecka sedan (lite sent kanske :P) Men magen mätte 23.5cm i Fredags hos barnmorskan, hjärtat slog 144 slag i minuten och allt såg bra ut. Det är full rulle där inne sedan 17+4 så vi har haft turen att känna av bebben i ett bra tag nu. Det syns även utanpå magen när det springs runt där inne. Det har hjälpt jättemycket att veta att det fortfarande lever en liten bebis där inne, annars hade jag nog mått ännu sämre.

 

Jag sätter upp små delmål till mig själv och nu ser vi fram emot tvåsiffrigt. Vi har fortfarande tresiffrigt kvar till BF men snart så, är det bara två siffror som gäller! Sen är det vecka 26 som ska räknas in, sen är det väl ensiffriga veckor när det bara är nio veckor kvar... Håll tummar och tår!


Smart?

När det gäller lakan så har jag vart lite osäker på vad jag ska göra då storlekarna varierar på svenska och engelska mått. Så jag tyckte jag var smart och köpte ett påslakan till en enkelsäng från Lexington som jag ska be en sömmerska sy upp så det passar våra mått!
 
Vi har fortfarande inte riktigt bestämt vilket tema det blir på rummet men grått funkar alltid så det vart ett grårandigt tyg.
Då blir det lagom till ett täcke och ett lite kuddfodral, tror jag :P
 
Nu är det ju delade meningar om spädbarn ska ha lakan överhuvudtaget så vi får väl se om det bara får ligga och se fint ut i spjälsängen medan bebisen sover i vaggan.

Shoppat

Här är det senaste som kom med posten idag!

En åkpåse från Elodie Details. Jag har en sen sist (Rockabilly) men jag funderar på att sälja den istället. Det var en ursnygg grå med grått teddyfoder - Classic Wool. Kommer bli perfekt när vi ska hem till Sverige i vinter. 

 

Tycker faktiskt den är snyggare på riktigt än på bild så jag är väldigt nöjd med mitt köp.

 

Elodie Details Åkpåse Classic Wool är en funktionell åkpåse som låter ditt barn åka med stil! Den har yttertyg av vind- och vattenavstötande nylon, hål för fempunktsbälte och funkar med i stort sett alla barnvagnar. 
- Resår vid toppen som går att vika runt ryggstödet eller vända runt barnet som en luva vid kalla förhållanden. 
- Överdelen kan plockas av vid varmare förhållanden. 
- Insnitt vid fötterna som ger extra rörelseutrymme och bekvämlighet.

 
Finns på Jollyroom för 895:-

Vecka 25 (24+1)

Vågar man kanske börja blogga nu eller? Så himla avis på alla som bloggat under alla dessa veckor om allt fint dom köpt och alla fina magbilder. Jag har då inte vågat ta ut något i förskott och det vågar jag fortfarande inte. Tanken var alltid att ha en blogg som man skrev i dagligen för att ha något att gå tillbaka till men jag har helt enkelt inte vågat. 
 
Men nu när man nått vecka 24 och bebisen har en chans att överleva på utsidan så man kanske ska ta och börja med bloggen då?
 
Själv hade jag velat ha bloggen att se tillbaka till men jag har inte haft så mycket positivt att skriva så det kanske inte vart så kul att läsa om senare i alla fall?
 
Vi klarade oss genom jul och nyår som förra året spenderades på sjukhus i Sverige. Vi klarade oss genom årsdagen den 3 Januari och jag hade väl trott att jag skulle kunna slappna av lite nu. Men icke, jag är så spänd och hård i axlarna att jag måste boka en tid med en kiropraktor eller liknande. Jag kan helt enkelt inte slappna av. Ibland går det 5-10 minuter utan att jag tänker på det om jag har annat för mig men annars så är det 24-7 'vad var det' 'gjorde det inte lite ont' 'stramade det inte lite där' Jag är otroligt lättirriterade och har inte tålamod med något egentligen. Eller jag är bättre när jag är själv än bland människor. 
 
Vi försöker hitta på saker att göra men det går sakta ändå tycker jag. Vid 7 har man ju vissnat som en dålig tulipan så efter det är det inte mycket man orkar med. Men bio ska vi som sagt försöka hinna med imorgon kväll. Det och en Pizza Express :)