Ytterligare en tid

på sjukhuset. Dom ringde idag och hade hittat en tid åt mig den 6 December klockan 12.30 då jag ska få träffa någon läkare. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag är inte helt hundra vad jag ska dit för men det visar sig nog!
Vilken tur att man inte har ett heltidsjobb utanför hemmet för då hade jag fått vart ledig var och varannan dag.

Sjukt egentligen när man tänker på det.
Efter operation hade jag nog behövt minst en vecka per arm. Illamåendet X antal dagar. Tre UL. Barnmorskan två gånger. Läkaren för infektion och stygnen som tagits ut två gånger. Tandläkaren nästa Måndag, läkaren Tisdag, barnmorskan den 15 December. Sen är det sjukhuset den 4 Januari och sen UL igen den 6 Januari. Hade man ens fått ledigt så ofta från ett vanligt jobb? Jag kanske är lyckligt lottad ibland ändå?
Men det negativa är ju då att jag inte får mammapeng...
Så man kan inte både ha kakan och äta den!

Det är väl egentligen inte jättekonstigt att man mår lite lustigt,
infektion i kroppen, den försöker läka, antibiotika som tär på imunsystem och sen en bebis som man ska försöka göda som en julgris. Lägg på en skvätt hormoner och jag tror det är förståligt att jag höll på att börja tjuta över att vi kokat för lite pasta här om kvällen!

image description


Brevbäraren kom förresten tomhänt idag med, vilken rackare! Aja, den som väntar på något gott...

Nu blir det ett försök till en långpromenad med hundarna i snålblåsten, det kan vi nog behöva alla fyra! "Blow the cobwebs away" och lite friskluft har väl aldrig skadat?

 


Bio Oil

Har ni provat den?
Jag har använt den själv i flera år, i ansiktet och även på bröstet där min hud är otroligt ful troligtvis efter allt solande man gjorde som yngre utan solskydd! Det är ju trots allt alltid bröstet och ansiktet som alltid ser solen. Man har ju inte polotröja på sig på sommaren liksom. Nu använder jag det på magen också, dock inte två gånger om dagen som dom säger att man ska, det har jag faktiskt varken tid eller ork till. Nu är det ju också gener som spelar en roll när det gäller bristningar, jag har inte en enda bristning då många av mina vänner har det från tonårstiden. Så vi forstätter att smörja så får vi väl se hur bra det funkar. Men kan verkligen rekommendera oljan. Bra på torra fläckar!

Bio‑Oil är en specifik hudvårdsolja framtagen för att hjälpa till att göra ärr, bristningar och ojämn hud mindre framträdande. Rekommenderas även för åldrande och uttorkad hud. Bio‑Oil innehåller flera ingredienser som bidrar till att förbättra hudens karaktär och gör den mjuk, len och smidig och därmed minskar förekomsten av rynkig och lös hud. Bio‑Oil är också återfuktande, vilket förbättrar struktur, hudton och minskar förekomsten av fina linjer och rynkor. Bio‑Oil återuppbygger hudens naturliga fettlager och hjälper till att återställa den skyddande hinnan. Bio‑Oil ska appliceras två gånger per dag. Vid ärr, bristningar och ojämn hudton i minst 3 månader. Resultatet är individuellt och varierar från person till person. Bio-Oil har flera gånger blivit bäst säljande produkt mot ärr och hudbristningar och produkten rekommenderas av läkare/apotekare/barnmorskor.


Vi håller tummarna för brevbäraren

för igår kom han inte med något kul till mig, bara till mina kunder! Jag har inget tålamod när det gäller att vänta på saker jag klickat hem så efter att ha väntat en vecka så sitter jag som på nålar.
Tvättmaskinen går varm och ska snart hängas ut, denna gång hoppas vi på att det inte börjar regna som i förrgår!
Imorgon börjar makens 'semester', vi brukar ju som sagt vara i Dubai i två veckor nu men i och med operationen, stygnen, infektionsrisken och graviditeten så stannar vi hemma. Så han är inte ledig i två veckor för jag vet helt ärligt inte vad vi skulle göra om vi bara satt här och glodde på varandra dag ut och dag in i två veckor. Visst kan man åka bort men med tanke på hur jag mår för tilfället så känns det allt annat än lockande. Så han har tagit ledigt Torsdag, Fredag, Lördag och Söndag. Vi har inga direkta planer. Kanske blir lite 'home improvements'? Det finns ju alltid saker som behöver göras och fixas men det kanske inte är det man vill göra på sin mini-semester? Jag försöker ju jobba så mycket jag orkar dagtid så vi får väl se hur det går!
Imorgon kommer Louise hit och fikar en snabbis, hon ska lämpa av lite bebissaker hon hade hemma.
En sak vi ska göra i helgen är julkorten. Så vi måste åka till The Fort och printa ut dem och sen bestämma hur vi ska göra dem. Ska man klistra dem på färgat papper kanske och lägga i kuvert eller bara göra ett kort direkt och skicka som ett vykort? Ska bli kul, lite julmusik, lite glögg och en pepparkaka eller två kanske?
Kommer ihåg hur varmt vi tyckte det var, gick runt där i hamnen och svettades. Vad jag skulle ge för sol och värme idag! Värme ♥
Marbella 2011
Vi hade ju tänkt att åka tillbaka i sommarn men det blir nog tajt med en nyfödd bebis!

Pyntet

Vart en liten julstjärna från Ikea i Söndags. Inget dom använder här så jag är väl ensam på gatan kan jag tänka mig!
Det är så mörkt och murrigt ute att den står tänd mer eller mindre hela tiden, ja förutom när vi sover då! Riktigt dåligt väder, visst är den slutet av November och vi ligger normalt sett vid poolen i Dubai vid den här tiden men kan det sluta blåsa kanske? Både jag och hundarna tycker det är jobbigt och när det spöregnar på samma gång blir livet liksom extra jobbigt!
Gjorde dock en god och värmade soppa vädret till ära och har väl ätit en fjärdedel kanske? Det vart rotfrukter och röda linser med en klick sour cream. Hundarna har en egen liten potion utan salt som dom ska få till middag, dom älskar soppa alla tre - knasbollarna. Dom ligger för övrigt under en filt och sover, alla tre. Tror dom blir lite sega med vädret dom med!
Sitter i PS och försöker fixa årets julkort. Har gjort en 4-5 stycken nu, alla fina på sitt sätt. Man kanske ska ha och skicka olika till olika folk? Familjen får ett, kunderna ett, vännerna ett?
Nu blir det nog ett bad!

Mammakläder!

Mysig 'velour suit' från H&M i powder beige, kommer bli en favorit då dom jag äger nu är rosa allesammans!
Samma combo fast i en annan färg, Grey Marl - gråmelerad.
Pyjamas, den här ser jag redan fram emot att hoppa i och bara sova. Gud så mysigt!
Cardigan, tänkte ha på mig den på Jualfton? Smart rosett som man kan knyta ovanför magen. Har en svart tröja från Tommy Hilfiger jag tänkte ha undertill och ett par svarta skinny jeans som är lite förstora som jag hoppas kommer passa som handen i handsken lagom till jul! Så har man plats för lite skinka också!
Dom här har jag redan hemma men det vart fel storlek så jag ska skicka tillbaka dem och byta dem men som vanligt så är det ganska utsålt i dom flesta storlekarna. Skönt att ha lite bastoppar nu när det börjar bli kyligt!

Illa, jag mår illa!

Det verkar som om jag mår extra kasst var tredje dag ungefär. Igår kväll vid 11 trodde jag att jag skulle tuppa av! Att man kan må så illa? Så det var ju bara att trippa ned för trappen och hämta burken med Ginger Beer. Det är en alkoholfri dryck som smakar ingerfära, jag avskyr ingerfära men det ska tydligen hjälpa så det är bara dricka och se glad ut.

Vaknar nu på morgonen med en huvudvärk från hell. Tar en kopp the och en macka och hoppas på det bästa. Hade väl inga jättestora planer idag men att ligga på soffan och må skräp börjar ta på krafterna. Att aldrig känna att man mår helt på topp under tre månader är en lustig känsla. Hoppas brevbäraren kommer med roligheter nu på morgonen, det får bli första målet. Sen ska jag försöka ta julkort på hundarna! Vi får väl se hur mycket jag orkar.
I eftermiddag ska jag klicka hem lite nya kläder, mina skinny jeans börjar bli lite tajta runt magen så jag tänkte klicka hem lite myskläder så man ser någorlunda ok ut fast man går hemma och hasar och mår skräp.

Nya kategorier!

Nu ska allt läggas in i sina egna kategorier så det är lättare att hitta!
Ett måste, 'pram shoes' från [Starchild], handgjorda här i Storbritannien!

[Inch Blue], även dom handgjorda skor i mjukaste läder och mocka tillverkade här i Storbritannien. Det finns hur många underbara modeller som helst att välja mellan och jag vet att det är underbar kvalitet då jag ofta köper dom som presenter till vänner och familjs nyfödda små underverk!

Idag ryker dem!

Stygnen alltså, ska bli så skönt att bli av med dem, kunna röra på mig bättre utan att det spänner och stramar. Det betyder också att det är Pilates som gäller på Torsdag.
Läraren är en Dansk tjej vid namn Line, jag har gått till hennes klasser innan och tycker det är väldigt avslappnande. Ska även gå med i en annan Pilates-klass med en annan lärare då det finns så många olika sorters Pilates och folk som kör klasserna på olika sätt så jag tänkte det är värt att prova. Så två klasser i veckan var tanken. Så kroppen är i tipp topp form.
Hoppas på klippkort hos en 'mum to be' massör i julklapp också. Vi hade en tjej som gjorde dom på gymmet men hon fick sin egen lilla flicka och har inte kommit tillbaka ännu. I eftermiddag är det lunch med tjejerna, Anita och Diane, som gäller. Ska bli kul att få käka lite gott och snacka lite skit i några timmar efter en mysig helg som mest spenderats innanför fyra väggar. Det känns svårt att ta sig ut ibland och det känns oftast lättast att bara sitta hemma och ta det lugnt istället för att flänga runt som man brukade. Men man vill ju inte bli allt för bekväm.
Sitter på soffan och jobbar lite med en kopp the och en av mina hemmabakade bullar, dom med mandelsmassan i vart faktiskt helt ok! Tvätten hänger ute i hopp om att den kanske torkar! Det har ju blåst storm här i flera dagar så det har vart omöjligt att ens tänka tanken på att hänga ut den om man inte ville spendera resten av dagen med att hämta den hos grannarna!
Förresten, tog ni mammor där ute sprutan mot influensan? Inte svinis utan den sprutan som lungsjuka och äldre får? Jag tackade nej men nu vet jag inte längre, tycker man får olika svar vart man än vänder sig! Har fått höra att ska man inte resa på tex flyg och man inte hänger i stora folkmassor så skulle det inte behövas. Nu ska ju vi flyga hem till Sverige i December i och för sig. Men med facit i hand så kan jag ju säga att jag endast haft influensan två gånger i mitt liv. Båda runt jul dock om jag tänker efter. Förra året är jag dundersäker på att det var svinis och hela julen låg jag däckad. Orkade knappt lyfta mig från soffan för att äta. 10 dagar låg jag och kunde knappt röra mig för det gjorde så ont. Första gången var för några år sedan hos Stu's mamma och pappa. Vi skulle flyga till mamma i Spanien men tur i oturen så hade flygen ställts in på grund av oväder. I efterhand så kan man ju tacka Gud för det! Hade så ont i benen att jag inte kunde stå eller gå och Stu som har astma fick åka in till akuten då han kunde inte andas.
Får prata med banrmorskan om det den 15 December igen då kanske.

Först advent & bullbak

Lite nytt i matrummet. Juliga servetter, tomtar och såklart silver! Clementiner här ju julen till och det är en av mina 'cravings' så dom ligger nog inte kvar där så länge inte! En liten jultiding med massor av inspiration på fina saker, helst skulle jag ju vilja att någon kom hita och bara fixade allt på en gång men det är ju kul att försöka fixa det själv med. Här börjar dom pynta först 12 dagar innan jul men det är lite svårt att hålla sig.
Medan Matte fixar inför första advent så tar vi det ganska lugnt och hoppas på att hon ska tappa en pepparkaka eller lussebulle på golvet!
Vårat bullbak gick väl sådär enligt Svensk standard men i ett land utan madelmassa, jäst (finns bara torrjäst som inte är i samma kvantiteter som i Sverige) och pärlsocker får det bli som det blir. Vi har en tysk bagare i byn så vi frågade om vi kunde få köpa lite pärlsocker av honom och snällt nog fick vi en hel påse. Han importerar det själv från Tyskland då dom slutade sälja det här för tre år sedan, tydligen var det inte så populärt?
Mandelmassan var en historia för sig, vi var i varenda affär vi kunde hitta och det fanns inget överhuvudtaget, så vi fick göra våran EGEN! Det ni, den vart helt ok. Hittade heller inga normalstora bullformar så det fick bli minibullar.
Men dom är helt ätbara, degen skulle kunnat vart lite sötare men det betyder väl bara färre kalorier eller hur?
Knäcken ska vi inte prata om, den åkte i sopporna. Den stelnade inte efter 18 timmar så vi ska försöka oss på det igen ikväll!

Önskelistan

Jag har ju sett det här prickiga mönstret i olika bloggar och shoppar under som senaste åren och alltid tyckt om det. Rockabilly från märket Elodie! Nu när man har chansen att köpa det själv så kanske det känns lite uttjatat i Sverige men här är det inte så jättekänt! Mina favoritfärger är ju trots allt svart och vitt och lite rött är ju aldrig fel! Nu verkar det ju som om det mesta är slutsålt men det här skulle jag kunna tänka mig att pimpa vagnen och bebisen med!
Det finns ju mer saker i samma serie som mössor och napphållare men det som jag gillar mest är åkpåsen och regnskyddet. Men regnskyddet verkar vara helt slut på vartenda ställer jag kollat på.
Uppdatering. Jag har hittat regnskyddet på en engelsk sida för 500:-
Åkpåsen finns här för cirka 899:-
Filten för cirka 299:-
Dregglisen för cirka 159:-
'Fossingarna' för cirka 189:-
Ska kolla lite så dom passar vagnarna vi tänkt!

Tröttmössa

Somnade som en stock igår vid 10, vad hände med party pinglan man en gång var? Efter en mysig middag på kinaresturangen i grannbyn var det ett bad och en påse popcorn som stog på kvällens lista. Vid nio började ögonlocken bli tunga och vid 10 var jag i drömmarnas värld.
Vaknade vid fem och var klarvaken, låg där och filosoferade och lyssnade på stormvindarna utanför medan Baby Boo rugbytacklade sovrumsdörren för att ta sig in. Han hör direkt när jag är vaken men han snarkar nått så in i bänken så han får sova utanför sovrummet i hallen. Han sover som en kung där ute men som sagt, vid femslaget börjar han hålla låda. Han kan öppna dörren själv om den bara dragits till men självklart når han inte up till handtaget, så han gör sitt bästa att försöka slå ned dörren med sina 3 kilo. Funkar inte det så piper han till han får komma in. Vi lyckades till slut somna om allihopa. Eller ja, vi som vart vakna!
Mannens larm gick vid 7 och då var det bara att dra sig upp med en huvudvärk som heter duga. Idag ska vi baka och göra lite mysiga saker för ute går det inte vara. Det är gul varning ute, stormbyar med 24 sekund-meters vindar, gul varning är steget ned från röd, den mest allvarliga varningen. Så vi håller oss inne så mycket som möjligt och gör roliga saker här istället och hoppas på att taket håller sig på plats.
Men såhär sött kan man sova på morgonkvisten!

Pynta i smyg

Igår började jag pynta lite, kunde helt enkelt inte hålla mig längre. Underbart fina glashjärtan pryder nu min fina ljuskrona som vanligtvis har vita hjärtan hängandes! På Söndag fortsätter vi, jag och mannen ihop, det ska bli så mysigt med allt fint pynt vi har!
Förhoppningsvis gör vi även vår första sats med saffransbullar också, vi får väla se hur bra det går.
Trevlig helg allesammans!


Baby Boom

Igår fick vi roliga nyheter. Stu har två goda vänner från sin tid på universitet som även åkte ned till Spanien tillsammans och jobbade ihop när vi träffades. Paul och Jim, som har sina respektive Sara och Becky. Paul och Becky har sedan tidigare en liten flicka - Rosie medan Jim och Becky gifte sig för två år sedan.
Igår i alla fall så ringer Paul för att gratulera oss igen men även för att berätta en liten hemlis, dom väntar också barn, och gissa vilket datum? 31 MAJ! Så vi har BF samma dag! Nu är ju chansen väldigt liten att vi skulle få på samma dag men ändå.
Förra veckan fick vi reda på att Becky och Jim väntar sin första bebis med som är beräknad i slutet av Juni. Min svenska vän Jennie i Edinburgh väntar sin andra bebis och har BF i April. Det kommer krylla av ungar! Ska bli jätteskoj att åka ned till Newcastle till Becky och Jim i sommar och förhoppningsvis ta med både hundar och unge och grilla och ha det mysigt i solen!
Paul och Sara bor i Leeds som ligger väldigt nära Stu's föräldrar så dom hoppas vi kunna träffa när vi åker ned till dom blivande farföräldrarna.
Jag vill kunna resa mycket med min bebis, vi har redan planer att åka hem till Sverige i Juli-Augusti för att fira min mammas 50-årdsag och min brors 30-årsdag. Så tillsammans ska dom ha en 80-årsfest ute i skärgården. Ser redan fram emot det så nu väntar vi bara på ett datum så vi kan boka flyg. Men hur bokar man flyg åt någon som inte ens är född? Vi kanske får boka våra och sen lägga till en biljett till bebisen när h*n väl är här. Drömmen är väl egentligen att kunna vara hemma i Sverige varenda sommar ute i skärgården.
Förhoppningsvis så kommer vi iväg till Dubai i November 2012 också eftersom vi skippar det i år. Min väninna Rosie ska flyga ut till Dubai nästa vecka med sin lilla tjej Bonnie som är 7 månander så vi får väl se hur det går för dom innan vi bestämmer oss. Hon är världens snällaste lilla unge och skriker sällan så det kommer nog gå jättebra på flyget för dem! Jul nästa år blir nog Sverige igen så den lilla kommer nog resa en hel del under sina första år. Man får ju ta chansen att resa med dom innan dom börjar skolan och man måste följa skolårets scheman.
Här börjar dom 'pre-school' vid 4 år men man kan vänta till 5 om man vill. Vid 3 börjar dom 'school nursery' och vid 2 kan man ha dom i 'play group' två timmar per dag 2 gånger i veckan. Men igen det är ett val man kan göra!

Vecka 13+0

Din bebis
Väger nu 43-52 gram och mäter nu hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa, vilket ungefär motsvarar storleken av en persika! Mer skall dock komma; fram till vecka 24 kommer din bebis att gå igenom en riktig växtspurt. Moderkakan förser nu fostret med det mesta av de näringsämnen och syre som fostret behöver genom navelsträngen. Moderkakan är också utvecklad och redo att ta över hormonproduktionen från dina äggstockar. Moderkakan kommer att producera progestoron och estirol, två hormoner som är nödvändiga för graviditeten Vävnaden som ska bli bebisens skelett gundläggs nu, särskilt i skallen, armar och ben. Ögonlocken möts nu och kommer inte att öppnas på nästan fyra månader. Ögonen som började på sidan av huvudet vandrar nu mot framsidan av ansiktet och sina slutliga placeringar. Vid en visuell undersökning skulle man vid den här tiden kunna skilja en pojke från en flicka då de externa könsdelarna börjat bildas. Tandanlag för alla 20 tänder är redan bildade och i halsen har stämbanden börjat att utvecklas.
Du
Vid den här tidpunkten i graviditeten har du ett konstant flöde av graviditetshormoner i kroppen och illamående och andra tidiga symptom kommer sannolikt att börja avta. Eftersom andra trimestern närmar sig så kommer förmodligen även känslor av ängslighet och oro att börja avta i takt med att missfallsrisken minskar. Du har antagligen gått upp i vikt och din midja har ökat i omfång. Kläder som tidigare passade sitter nu tight och känns obehagliga.

Blir lite förvirrad då man säger vecka 14 fast det är vecka 13? Alltså egentligen är det ju bara vecka 11. Knöligt det där!
Har nog tagit i lite hårt idag för det gör lite ont i magen på sidan mot höftbenet. Tog en långis med hundarna, skyndade hem för att luncha med Diane. Under hela dagen har jag slitit ut saker ur garderober, kånkat på kartongen för att hitta ett par fördärvade ljusslingor jag ville ha upp idag. Men hittade jag dom? Icke! Och det ligger nu saker överallt som jag lyckades dra ut men inte stoppa tillbaka igen. Nu börjar jag undra om jag kanske kastat dem och letat helt förgäves? Har tvättat, hängt ut den, släpat in allt igen nu på kvällen. Städat hundarnas lådor, fyllt på hundmat ur en 8 kilos säck och nu ska jag tömma diskmaskinen och sen blir att det att vila lite! Kanske ta en clementin, bara min tredje idag!
Hittade dock filten från Lexington i röran! Den är rosa men jag hittade ingen bild på nätet. Synd att den inte var röd för då hade den passat ännu bättre med den tilltänkta röda Bugaboo'n!

Och andas ut........

Så chansen att bebisen har down syndrom är alltså 1 på 29955!
Jag är ingen höjdare på odds men det verkar ju positivt i alla. En sak mindre att oroa sig för.

Igår kom nya riktlinjer för barnfödsel och val i detta i kraft så nu håller vi tummarna för den 4 Januari!

 


Godmorgon!

Ja då har man sovit som en kratta igen då. Det vart lite bättre där ett tag innan det började göra ont i såret efter det vart infekterat (igen) hundarna snarkar, värmepumpen går igång, solen går upp, makens larm går igång. Jag får ju ingen som helst skönhetssömn. Det positiva? Jag är inte alls lika trött på dagrana längre och har du den senaste veckan inte behövt ta en siesta på eftermiddagen för att överhuvudtaget lyckas att ta mig igenom resten av kvällen!

Mår fortfarande ganska illa från 4
slaget i några timmar framåt, en förbättring i och för sig då det var non stop innan men trots allt påfrestande. Men det kan bara bli bättre.

Så fort såret är läkt ordentligt
och stygnen är borta så ska jag ta mig till gymmet och börja göra kroppen redo för dom kommande 6 månaderna. Tänkte köra Pilates en gång i veckan och sen lite styrka för att hålla alla muskler i form. Ska köpa ett klippkort för Mum To Be massage också. Tror att det är viktigt att man är avslappnad speciellt i mitt fall som är ett 'stress case'.

Imorgon går vi in i vecka 14, fast det egentligen är exakt 13+0 så våra Torsdagar framöver är nu "ny vecka" för oss! Tiden går fort men ändå sakta, otroligt egentligen när man tänker på att man ändå gått runt och vetat i över 8 veckor av 13! Då blir det ju helt plätsligt en väldigt lång väntetid. Jag trodde som yngre att man kanske fick veta när man var 3 månader och så hoppsan så var man ju en tredjedel på vägen. Men icke! Har en Baby App på telefonen som jag kollar varje dag. Idag är den 190 dagar kvar till BF. Det är ju bara en gissning men det betyder ändå att man vart gravid i snart 100 dagar. Otroligt!

Om en månad åker vi hem till Sverige för att fira jul med familjen! Oj oj oj vad jag ska äta prinskorvar i år!
Glögg, nötter och russin ute i Skärgården - Jul 2009

Vikt

Med tanke på allt jag tryckt i mig och hur lite jag gjort i och med två operationer så vart jag lite förvånad när jag vägde mig för första gången på flera månader. Jag visste ju ungefär vad jag vägde innan när jag gick på LCHF och var väldigt nöjd med min vikt och jag mådde bra. 
Med det konstanta illamåendet så var det mest bröd och pasta som gick att äta så jag var ju 100% säker på att jag gått upp minst tio kilo trots att kläderna fortfarande passar. Jag har verkligen tryckt i mig allt i kolhydratsväg och även frukt som jag aldrig gillat innnan. Jag är inte mycket för godis men chips och dipp kan man ju säga slunkit ned både en och två gånger i veckan. Jag har ju slutat gå 5km plus varje dag pga av illamående, dåligt väder och värk i armen.

RESULTATET? 2 KILO PLUS! Jag är nöjd med det. Med tanke på att jag gått upp två bh storlekar så ligger säkert det mesta där!
Enligt all gravidinfo jag läst är det normalt att gå upp allt från 0.5 - 4 kilo, vissa som kräks mycket går till en början ned i vikt. Men jag är nöjd med att på 3 månader bara ha gått upp 2 kilo. Då vet jag varför mina kläder fortfarande passar!

Skötväska

Från Skip-Hop och modellen heter Dash! Perfekt tycker jag, lätt att hänga på vagnen men även över axeln.
Finns i 10 olika färger, enfärgade och även mönstrade. Kunde ju vara kul att ha något mönstrat kanske som piffar upp en svart vagn? Annars är den svarta med vita kanter precis samma som vagnen, svart med vita kanter.
Pris? Från 696:- för just denna modell!
Finns hos www.babyshop.se www.jollyroom.se

Till Emmaljungan

ska jag klicka hem
Ett käckt regnöverdrag med påsyddan reflexer. Kommer i en liten påse som det står EMMALJUNGA på som man kan fästa på sidan av vagnen eller vid korgen så slipper man tappa det.
En Duo-lift i svart som är både en hård babylift, åkpåse och sedan även en dyna till vagnen. Perfekt 3 i 1!
Sen ska jag köpa till ett parasol, en skötväska som hänger på styret och även ett myggnät sen är den biten klar.
Det här är skötväskan som matchar vagnen men jag tycker inte det var så jättenygg. Kanske väljer ett annat märke *shock horror*

Nedräkning

För övrigt har vi en veckas nedräkning, har vi inte hört något före nästa Måndag så är chansen att vårt barn har Down Syndrom mer eller mindre lika med noll. Vi har gjort NUPP och KUB testet. Skulle det vara STOR chans att barnet har kromosomfel så hör dom av sig inom två veckor. Då får man bestämma om man vill åka in och göra ett fostervattensprov där dom sticker en lång nål genom magen in till bebisen för att just få ett prov av fostervattnet. Risken för missfall är ganska stor så det är inget man ska göra bara för att och det finns inget som säger att barnet ens har DS. En vän till mig fik väldigt höga värden och åkte in för att ta FS och hennes lilla pojke är hur perfekt som helst.

Så vi håller tummar för att vi inget hör! Vi ber om radiotystnad tack :D

9 Januari!

Då smäller det. Då ska dom kolla att allt ser ut som det ska men förhoppningsvis även kolla om det är en tjej eller kille där inne. Det är alltså det andra och sista ultraljudet man får, det tar cirka 30 minuter då dom kollar att allt är där det ska, allt växer som det ska och sånt som man behöver veta om en liten växande bebis.

Jag vet vad jag helst av allt skulle vilja ha
, utan att det blir ett ramaskri! Självklart vill jag att bebisen ska vara frisk och kry men fick jag en önskan utöver det så vet jag vad jag helst vill ha. Jag tror även jag vet vad det är så då blir jag inte besviken heller! För mig handlar det om vad som skulle passa bäst in hos oss, där vi bor och dem vi är. Skulle jag någon gång skaffa en till så tror jag faktiskt att jag vill ha en till av samma vare sig det blir en tjej eller kille. Så man har två av samma. Men jag vet inte. Vad jag ser på kompisars ungar och vad dom har är det lätt att jag vill ha en pojke. Flickor är griniga, tjuriga och jobbiga att ha att göra med när dom överstiger ett år. Killarna vi känner är alla mer laid back, inte bestämt lugnare men inte så förbenat gnälliga och som ska whina hela tiden. Men det kan ju helt skilja från vad andra tycker men baserat på dom ungarna jag känner så stämmer det til 99%.
4 Januari är det möte med nån dam på sjukhuset där det ska bestämmas om jag ska få föda på det sättet jag vill, mer om det sen.
15 December är det dags att gå till barnmorskan igen för att höra hjärtljuden för första gången. Vi får se om jag kommer bättre överens med barnmorskan då annars blir det att byta. Jag förstår inte folk som jobbar inom yrken där dom bara vill utnyttja sin makt och pracka på en deras syn och åsikt. Allakanske inte vill föda hemma och alla kanske inte vill amma? Och då ses man som en dålig mamma just av denna barnmorska. Är hon inte där för att stötta dig i dina beslut och råda dig till saker istället för att säga till dig vad som är bäst? För det måste ju vara individuellt?

Som sagt, vi får se, Anette får en chans till att vara lite snällare och mer ödmjuk annars byter jag helt enkelt. Det här är mitt barn och vi har trots allt rätt till val här i livet så därför vill jag inte ses ned på för något jag tycker och står för.

Idag är bebisen stor som en persika tydligen, det känns i och för sig inte men jag mår otroligt illa från och till. Det måste vara något speciellt som utlöser det för vissa dagar mår jag så dåligt att jag tror att jag fått influensan!

Säng

Den här sängen ska vi beställa fast i vitt! Allat annat där uppe är vitt och jag älskar allt som är ljust och vitt. Man kan fälla ned ena sidan för att göra den enklare att både ta ut och lägga ned bebisen.
Här debateras det ljudligt om man ska använda spjälskydd eller inte. Ingen jag känner använder det, barnet kan tydligen trassla in sig och strypas? Jag vet inte vad som sägs i Sverige men för mig känns det mer ombonat med ett skydd. Det känns lite fängelseaktigt annars på något sätt?
Sist jag kollade så var man helt emot att barn skulle ha kudde, då kunde som kvävas. Nu läser jag att dom SKA ha kudde för att slippa får plattskalle?
Sängen ovan är en så kallad mini-säng. Den är mindre än en vanlig spjälsäng, för det första att den passar perfekt in i alkoven och öven för att den är mindre och mysigare än en vanlig stor en. Jag köper gärna en ny när barnet är lite större och behöver mer plats.
Till det vill jag ha en liten sänghimmel!

Moses Basket

Använder ni sånna hemma? Det är väldigt vanligt här och nästan alla jag känner har haft en sån till sina spädbarn. I Sverige kanske det är mer vaggor man använder? Dem känns lite låga för mig men jättesöta.
Så den ovan har vi med benen undertill i en annan färg. Jag kanske målar om den om jag får tid. Gulligt att ha brevid sängen första tiden innan dom flyttar till sin spjälsäng.
Här rekommenderar dom att dom små sover i föräldrarnas sovrum till dom är 6 månader. Tror det är fär att minska risken för plötslig spädbarnsdöd, hur nu det ska påverka? Man hör väl inte om ett barn slutar andas när man själv sover?
Vi har i alla fall en liten alkov utanför vår sovrumsdörr där det precis får plats en spjälsäng så där får den stå. Funderade på om man kunde montera på små hjul så man kunde rulla den in i sovrummet om det skulle behövas?
Dom här har jag suktat efter i flera år men jag vet inte, oval? Vet inte om det blir så snyggt när man som jag gillar saker som står i linje så att säga. Stokke sängen ovan växer med barnet och kan till slut göras in till små stolar. Men priset? 7000:-
Priset är inte inklusive deras speciella lakan då sängen just är oval, tror heller inte sänghimmeln. Så jag tror dom får kvarbli just en dröm.

Bil, babyskydd och bilstol?

Vilken jungel!
Jag vill ju ha en Maxi Cosi men Britax är ju också bra eller hur?! Vi måste köpa ny bil då den vi har är både för liten, bara tredörrars och finns inte en chans att vi får plats med tre hundar, unge, vagn, bilstol, burar OCH packning för alla oss 5.
Problemet? Alla stolar passar inte i alla bilar. En bebis växer ur sin stol efter cirka 9 månader, sen köper man en ny som passar till X antal kilon och sen köper man ytterligare en innan man går över till bälsteskudde. Billigt? Nej!
Den stolen jag tittat på från Maxi Cosi med plattan (nedan) som man måste ha då det är säkrare än att sätta fast det med det vanliga bältet ligger på 2400:-
Köper du inte rätt platta med en gång så är chansen stor att den inte passar nästa bilstol heller. Så det är verkligen en djungel!
Hemma i Sverige kan man hyra ett babyskydd i 9 månader för 400:- då det inte finns något som helst andrahandsvärde i just bilstolar. Kände jag någon väl så kunde jag nog använda en begagnad men folk man inte känner kan ha tappat dem eller stolen kan ha vart med i en krock och det vågar man ju inte riskera.
Man kan köpa en stol som sitter kvar i bilen (ovan) som man kan avända upp till 13 kilo innan man måste vända den framåt. Då har du problemet att du inte kan ta ut stolen och fästa den på vagnen om man bara ska ut en snabbis och shoppa tex. Men det babyskyddet som passar flest vagnar är ju Maxi Cosi som då även är dyrast *såklart*
Eftersom jag är svensk så vill jag ha en stol där barnet sitter bakvänt så länge som möjligt, upp till cirka 4 år, det gör barnen inte här så vi får antagligen köpa en stol i Sverige och släpa med oss hem på planet på något sätt. Här sitter dom framvänt efter 9 månader.
Tänkte ju att man kanske kan ha två, en som alltid sitter fast om man ska åka långt och kanske ett man kan ta ut om man bara ska åka till affärn en snabbis? Men det tar ju upp dubbelt så stor plats.
Vilka problem.

Är det för tidigt?

När man planerat barnvagn sen man var 7 år gammal? Jag som aldrig skulle ha barn har vetat allt som man kan veta om barnvagnar och dess utveckling sen jag var gammal nog att läsa. Min första dockvagn som jag fick av min farfar var en Emmaljunga i vinrött med blommor på insidan. Den gick att fälla ihop och var helt underbar. Då bestämde jag mig för en Emmaljunga. Jag tycker dom är lite stora men jag tror att det kan behövas där vi bor med underlagen när vi är ute och går med hundarna. Jag är en gammaldagstjej och vill inte ha någon trehjuling eller massa plastiga skitvagnar. Den här har jag tittat på i flera år och den är jag bra sugen på att köpa.
Emmaljunga Combi. Är egentligen inget jätte-fan av combis men jag tror på fyra stadiga hjul med bra fjädring när vi är ute på åkrarna här.
Sen vill jag ha en lite mindre "stadsvagn" och då blir det självklart en Bugaboo som jag suktat efter sen dom kom ut och jag intalat alla i familjen att köpa när dom fick barn (och båda två lyssnade på mig och köpte den bästa vagnen såklart) men det är jag som har mest tur då dom utvecklat dom såpass sen dom började att nu är dom ännu bättre än när dom kom ut. Vi hade Gecko, Frog, Chameleon, 1 generation och 2 generation och nu Donkeyn. Ja Bee finns ju såklart men det är inget för oss med dom små hjulen. Det jag gillar är att man kan byta färg på den om man tröttnar, så det blir vår city vagn då jag inte har någon större lust att bära klumpen ovan in och ut ur bilen.
Jag vet att många tycker den är ful men den gör sig mycket bättre när korgen undertill sitter på.
Till en pojke blir det troligtvis mörkblå och grå och en tjej blir det röd och mörkgrå!

11+4

Japp här är h*n! Liten skit som stog på huvudet under hela ultraljudet. Vägrade lägga sig ned som alla andra barn, det börjar bra och jag inser snabbt vem h*n brås på!
Så då fick vi datum i slutet i Maj, bara två dagar efter det datumet vi räknade ut själva så det är ju perfekt. Jobbig dag med operation och allt men nu så, kan det bara bli bättre.

Försöker få det lite fint här!

Det går sakta men säkert. Slängde ihop en header lite snabbt i PS då vi väntar på det snygga från Moster Tessan!

Nu väntar vi spänt på UL på Måndag
. Det första officiella så att säga. Då är det enligt deras beräkningar 12 veckor men vi får väl se vad dom säger. Orolig såklart om det ens gömmer sig något där inne. Ni får hålla tummar och tår allt vad ni orkar.
På Måndag vankas det även operation och jag är så spänd att jag har svårt att sova. Blir nog en liten siesta idag tror jag.

Idag är jag trött
som få efter en lång dag med vattenläcka och folk som snackar lite för mycket. Jag tycker inte man säger till någon som är med barn att det fortfarande är stor chans att få missfall etc etc även om man nu tror på det så kanske man kan hålla det för sig själv?

Såhär dags är jag döende

mellan 1-2 är då jag totalt tappar lågan. Då måste jag sova. Mår ofta illa och är så trött att jag inte ens orkar röra på mig. Har insett att vissa tider är det fullt ös och andra är det kaos. På morgonen är det duracell kanin, 1-5 är det att ligga lågt, vid 8-11 är det full rulle med massor av energi igen. Med det går jag och lägger mig på soffan i hoppet om en power nap!