Lilla killen

10 veckor exakt för tidigt, 1580 gram och väldigt pluttig.

Han har gulsot som så många andra förtidigt födda barn. Han ligger under lampa för det från och till men det går upp och ner dagligen. Han andas själv och de hoppas kunna ta bort hans dropp idag så mer eller mindre alla slangar och sladdar försvinner. Han kommer fortfarande ha tre hjärtmonitorer och även en termometer för att hålla koll på hans kroppstemperatur. Han har börjat snutta på napp vilket är otroligt för hans ålder och jätteviktigt i hans utveckling.

Nu ska vi till neo igen och hälsa på!


Finaste lilla hjärtat

Sover känguru på mamma!


Finaste lilla hjärtat

Sover känguru på mamma!


Finaste lilla hjärtat

Ush så jobbigt att se vårt lilla hjärta bli stucken och vara ledsen...


Då två vart tre

Här har ni våran Aprilbebis, aningens tidigare än beräknat. 10 veckor för att vara exakt. Kommer bli många långa veckor på sjukhuset men allt för vår lilla älskling!

Återkommer med mer information så fort tid finnes...


Då två vart tre

Här har ni våran Aprilbebis, aningens tidigare än beräknat. 10 veckor för att vara exakt. Kommer bli många långa veckor på sjukhuset men allt för vår lilla älskling!

Återkommer med mer information så fort tid finnes...


Gissa vart vi är?

Yäp, sjukan!

Pre-term labour. Jag har fått morfin och steroider ifall han nu skulle komma förtidigt. Värkar med fem minuters mellanrum.

Ibland undrar jag vad jag gjort för att förtjäna detta?


Gissa vart vi är?

Yäp, sjukan!

Pre-term labour. Jag har fått morfin och steroider ifall han nu skulle komma förtidigt. Värkar med fem minuters mellanrum.

Ibland undrar jag vad jag gjort för att förtjäna detta?


Gisela Graham

har hur mycket underbart som helst och jag har spanat på en speldosa ett tag utan att kunna bestämma mig. Men nu vart det den här. Vem vet, det kanske får bli en till i framtiden...
 

Kommer stå i fönstret till att börja med då det är så tomt där!

 
Skulle lätt kunna ha en av varje ♥
 
 
 

På Spa't

den är så mysigt på spa't. Man får små tofflor när man kommer in, en liten drink som igår var morot-ingerfära-citron och en varm handduk att torka av sig dagens problem med.
 
Man visas in i sitt privata omklädningsrum där man får krypa in i en mysig morgonrock för att sedan gå till rummet där man ska få sin behandling. Jag valde fot och ansiktsmassage och en nacke-axelmassage. UNDERBART ♥ Efter behandlingen får man en liten bricka med frukt och nötter och det var länge sedan jag kände mig så nyttig :P
 
Så skönt att få bli ompysslad och bara ta det lugnt. Efteråt var det middag som gällde och jag åt till jag knappt kunde andas.
 
Nästan 4 kilometer på stranden i lite över en timme och jag var slut som artist vid 9 tiden igår kväll och det var bums i säng för oss då vi hade en tidig start imorse. Nämligen sjukhuset och möte med BM och förlossningsläkaren.
 

Huvudet ned

Och fötterna uppåt! Så ligger Trollet nu och det känns. Han spänner ryggen utåt och ligger så lågt att det känns som om man ska gå av på mitten.

Hjärtljuden låter bra och nu väntar vi bara på förlossningsläkaren som alltid är försenad...

Håll tummarna för oss!

Mitt alla hjärtansdagskort från mannen ♥


Gissa vart jag ska i eftermiddag?

Maken har ordnat en eftermiddag på spa't åt mig ♥

Man är ju lite hindrad i det man kan göra men jag tänker en facial och en fotmassage kanske?


Racing Car från Vilac

Det här vill trollet ha skriker han från magen! Hur tuff som helst och snygg som inredning så länge!

Blivande pappan är helt såld och gav oss tummen upp att klicka hem en :)

En alla hjärtans dag present kanske?


Idag

Så känns allt lite bättre. Många timmars sömn, lite omtanke, avslappning och det känns som sagt lite bättre.

Solen SKINER, oj vad jag ska ut och gå med hundarna. Få lite vitamin D i kroppen!

Ska bara jobba lite, hoppa in i duschen och sen blir det nog stranden för oss fyra.

Sitter vid bordet i fönstret med en muffins och en latte med solen strålande in, underbart!

Nya byxor från H&M Baby, matchar ju bodyn perfekt eller hur?!


När det ser ut att bli kladdigt!

Gillar ju Elodie Details mönstret Rockabilly jättemycket så det fick bli en haklapp. Den matchar åkpåsen jag köpte till George som ligger kvar i sin förpackning...
 
 
Det är inte jättelätt att få tag på här hos oss men ibland så dyker det upp små guldkorn på nätet!
 
Mår inget vidare idag så det blir att ta det lugnt. Otrolig huvudvärk (stressrelaterad) och jag funderar på att gå och lägga mig ett tag och så om den går över.
 
 

Emile Et Rose

Jag kunde inte motstå eller låta bli...

Vad säger ni? Om allt går som det ska har vi ett bröllop tre veckor efter födseln och det hade ju passat perfekt!

Outfiten är i linne och jag klickade hem en liten nalle också.

Emile Et Rose är ett märke med massor av babyrosa och babyblått med mycket puttinutt och gulligull men ibland måste man ha lite av det med!

Miinto verkar vara en av de få affärerna som säljer märket på nätet i Sverige, värt en titt!


Magen

Som varierar från bautastor till pytteliten!

Ni får ursäkta röran i bakgrunden, det är inte alltid lätt att hålla i ordning på allt!

Idag kom i alla fall sänghimlen till Stokke'n - det vart en vit till slut! Nu hänger den så fint på trollets säng. Jag ligger i min egen säng och mår apa helt ärligt. Mår illa med huvudvärk och ont i kroppen...


Stokke Sängen Står 'Center stage'

 
Sänghimmeln fattas fortfarande, jag kan inte bestämma mig vilken färg vi ska välja. Beige, blå eller vit?
 
Men den står stolt i mitten av rummet och den är SÅ snygg. Bakom skymtar ni garderoben med alla små saker på plats. 
 
Jag har hängt upp gardinerna jag köpte på Zara Home Kids avdelning. Vita genomskinliga med hundar i olika tyg. De är alldeles för långa men går inte att ta upp då man förlorar den nedre raden med hundar. I-landsproblem.

Soilders

Tycker det låter lite hårt - soldater - på barnkläder, men vad annars kan man kalla dem?
 
De är i alla fall underbart söta och jag har köpt hem en hög med saker i matchande tyg. Fattas dock de små strumporna, de är slutsålda :(
 
Kul att allt går i samma färger också så man kan 'mix and match' lite!
 
Skötbordshistorian är inte färdig ännu, efter att ha ringt Sverige och BÖNAT om ett par hjul så har det bestämt att de kan förbise reglerna och sälja mig fyra hjul till skötbordet. Bättre än inget!
 
Huset är rent, badrummen städade, golven dammsugade, köket kliniskt, hundarna är motionerade, jag sitter på soffan och ska nu pusta ut med...
 
Wait for it...
 
Mina äppel och kanel-muffins jag precis bakat! Jag VET, jag som suger på att baka. Men jag vart så sugen på att göra något annorlunda så jag fixade ihop en smet med lite allt möjligt och de ser helt ok ut!
 
Hundarna sover och det är helt knäpptyst, man kanske ska stänga ögonen en snabbis...

29+0

Nu har man gått över 200 dagar, 203 för att vara exakt! Tänkte skriva något fyndigt på dag 200 men det glömdes bort.
 
Hur det känns? Ja du, det känns, i vänster knä, rygg och vänster höft. Ska kolla igenom BB-väskan som jag packade i all hast för två veckor sen när vi åkte in. Skadar ju inte att förberedd.
 
Fick just nu ett mindre trevligt samtal från de som vi köpte skötbordet av, det kommer inte komma några hjul! Jag är så arg så jag kokar. Det är andra regler i Sverige och här och därför får de inte sälja skötbord på hjul här enligt reglerna. Fine, jag köper det. Men då ska det inte stå på hemsidan att de kommer med hjul för att sedan lova att de ska sickas ut för att jag sedan ska behöva ringa och FRÅGA var hjulen är endast för att de ska säga att det kommer inte komma några hjul! 
 
Jag har sagt att fixar de inga hjul så får de komma och skruva ned det och ta tillbaka det på en gång. Jag kan inte bete mig så mot mina kunder (lova hit och dit) för att sedan inte uppfylla det jag lovat och bara skita i det så då tänker jag inte heller tolerera det. Så enkelt är det!
 
 
Nu är det upp till dem, antingen ger de mig fyra hjul eller så får dom anlita någon att komma hit för jag tänker inte ödsla min tid på att skruva isär det när jag blivit LOVAD något. Så funkar det inte. No more Mrs Nice!
 
Låter kanske som en struntsak men jag är så TRÖTT på att allt ansvar alltid ligger hos mig och ingen annan verkar ta ansvar för något de gör! Så är det med det!
 
Nu ska jag gå och ta ut min frustration på något annat!

Nya bordet och de nya stolarna

 
Såhär ser det ut per idag! Lite grönt är skönt och piggar upp alla dessa gråa dagar. Perfekt för oss två och det finns även plats för Trollet att sitta på ena sidan när han blir stor nog.
 
Det är tyvärr ovanligt att köken här har plats för bord och stolar och det är väldigt vanligt att man bara äter på knät framför TV'n. Alla får göra precis som de vill men det är inget jag vill ha för mitt barn.
 
Eftersom matsalen numera är Trollets rum så fick det bli en liten kompromiss. Visst fanns det plats för ett större bord men man sitter ju inte där allt för ofta ändå. Men det är skönt att det är löst och jag är jättenöjd. Det är söderläge och hur mysigt som helst att sitta där och ät frukost tillsammans på helgerna ♥

Shopping återigen...

Var inne på H&M och de har mycket mer i affären än på nätet till min förtjusning!

Köpte små byxor och några bodys. Det var den blivande pappan som fick välja men vi har ganska lika smak.

Han kommer bli så stilig den lilla krabaten!


Den där vikten igen...

Jag som försöker intala mig själv att det inte är så viktigt tvingade mig upp på vågen idag igen. Sist jag vägde mig var lite över en månad sedan (9 Januari) och jag har gått upp 2.5 kilo TILL!
 
Nu sätter paniken in på riktigt. Med information som säger att det är NU det börjar ta fart på riktigt så kan man ju undra vart det här ska sluta. Jag kan helt förstå folk som får ätstörningar vid graviditet, det känns så konstigt att inte känna igen sin kropp och bara bli större och större. Normalt sett när man går upp lite i vikt är ju att dra ned på det man stoppar i sig. Vilket är ganska omöjligt som gravid då man ofta kräver vissa saker mer än normalt. Och självklart vill man det allra bästa för sitt blivande barn men jag tror rädslan finns där att man tappar bort sig själv och att man 'slutar' ta hand om sig själv och bara ser sig som någon ugn som ska baka bröd. Man måste ta hand om ugnen också för annars blir det inte några bra bröd då kanske?!
 
Men till vilken gräns?
 
Det är så många aspekter av det här med graviditet att jag knappt hinner med. Knappt? Jag hinner inte med. Jag ska försöka förbereda mig mental och fysiskt. Jag ska försöka hinna med att förbereda allt hemma innan bebis. Jag ska förbereda mig för att mitt liv aldrig mer blir detsamma. Jag ska försöka förbereda min ekonomi för att klara av en mun till att mätta. Jag ska vila och ta hand om mig själv samtidigt som världen inte stannar för att en är gravid. Hemmet ska städas, maten ska lagas, tvätten ska tvättas och hundar ska tas hand om. Vilket är ett deltidsjobb i sig!
 
Jag ska försöka tänka ut vad jag vill för mitt barn, läsa böcker, gå på kontroller samt hinna med att åka upp till sjukhuset akut lite då och då.
 
Ta vara på mig själv, min man, familj och vänner och vara en bra fru, syster, dotter, vän och bekant samtidigt som jag ska gå på blivande föräldragruppsmöten.
 
Jag ska ta hand om en sorg till ett förlorat barn och ett jobb samtidigt som jag ska LE och ta vara på tiden innan bebis kommer som alla säger. Ta vara? Exakt hur då? Jag ska vila nu säger alla för sen kommer du inte få vila eller sova? Hur går det ihop
 
Paniken som sagt, den satte i för länge sen...

Shopping från i Onsdags

Gick loss lite efter ultraljudet. Det vart ett par hängselbyxor, tre små byxor, tre små tröjor, två små mössor och en pyjamas!

Allt i blått, randigt, med stjärnor och små söta gubbar.


Ush

Inte en av mina bättre dagar. Känner mig livlös och har tappat gnistan.

Mannen gör sitt bästa för att muntra upp mig så vi åkte och käka lunch och shoppade lite.

Kläder till trollet och ett par jeans till mig :)

Hem till en redig fika och nu ska jag lägga mig med Joules Baby katalogen och skicka iväg beställningen ikväll.

Resten av kvällen blir kolugn för min del.


Dagens mage

Oj vad jag har ont i ryggen. Vi gick upp för att käka frukost ihop, scrambled eggs med smoked salmon och en latte. Snabbt tillbaka till sängen för att vila ryggen och se lite på Friends.

Grått och trist ute så det blir kolugnt idag!

Trevlig helg...


Toffee Moon - Nytt favoritmärke

 
 
 
Kunde inte motstå denna mjuka, söta och underbara lilla outfit. Den kom hem och var om möjligt ännu finare i verkligheten och jag kan lugnt säga att jag hittat ett nytt favoritmärke. Tog storlek 3+ månader så det finns lite att växa i. 
Det säljs på de lite finare varuhusen här men jättedyrt var det inte!
Klickade även hem den här i 3-6 månader, hur mysig som helst till hösten.

Vilken dag

Jag är helt slut. Vaknade till solens underbara sken genom fönstret. Bra natt, sovit gott! Ja, förutom en mardröm att hundarna vart ihjälkörda då jag skulle rädda en fågel!?
 
På med tvättmaskinen för att få ut som många omgångar som möjligt att få torka i solen. Kastade även in tre maskiner med hundarnas filtar och kuddar, solen lyser ju liksom. Jag undrar om det var ett omen.
 
Öppna upp alla fönster och vädra, av med lakan och in med frisk luft! Vid 11 kom skötbordet (jippie) som såklart kom UTAN hjul så det var bara att sätta sig och ringa och försöka fixa det. Men upp skulle det i alla fall. Borde nog inte tagit tag i det själv men otålig som jag är så skruvade jag ihop bjässen på x antal kilon.
Dom bad om ursäkt och hjulen kommer att skickas ut imorgon!
 
Posten kom med tre mjuka paket till Trollet och hänger nu fint i hans garderob.
 
Ut i solen på en långis med hundarna, skönt med lite värme på kinderna men jag vet inte om mina höfter gav upp på åkern nånstans för rackarns vad det gör ont. Går som en kossa! I alla fall, här kommer poängen till tvättandet av hundarnas saker. Tror ni inte att två av tre bestämmer sig för att rulla i SKIT!? Så det var ju bara att stoppa dem rätt i badet när man kom hem, det sista min rygg behövde. Och har man tvättat två kan man lika gärna tvätta tre, sagt och gjort som en ostbåge över badkaret.
 
Sen ska de fönas torra också. Vilket gör att det är hundhår som flyger ÖVERALLT. Mannen är allergisk mot pälsdjur så då är det bara att dra fram dammsugaren för att få bort det värsta innan han kommer hem så han slipper en astma-attack. Nu har jag så ont i ryggen och höfterna att jag sitter på soffan med en kopp te, en tallrik med skorpor och en liten chokladkaka. Vi får la se om jag klarar att ta mig upp när jag stelnat till här.
 
Hundarna snarkar högt under varsin filt på soffan och vi ska snart börja fixa oss inför lite middag på pubben med några vänner.
 
Men så skönt att ha en sån bra dag ♥
Vår eldstad i vardagsrummet!

Hemklickat till trollet!


Från 'Baby Green' i ekologisk bomull, matchande liten hatt med haklapp. Hur gullig är inte de små tottarna på mössan? Eknkelt och stilrent som passar tjej som kille! Tog den minsta storleken i båda så det kan användas i sommar.
Pram shoes från 'Starchild' som tillverkas här i U.K, har skrivit om dem här innan! Finns HUR många olika mönster och färger som helst och jag vet ett litet troll som kommer ha flera stycken av just dessa! Kika in på deras hemsida, ni kommer inte bli besvikna!
 

Strandad val

Det varnas om en strandad val i Skottland!

Nej det var ju bara jag!

Vilken huvudvärk (som iof nämns på alla gravidappar) så jag tänkte att ett skumbad kunde ju vara avslappnande. Nu har mannen lovat en fotmassage!


Då var det beställt!

Skötbordet alltså. Efter många om och men så vart det Troll Nicole bordet då jag gillar den lilla lådan undertill som inte verkar vidare vanligt på 99% av alla skötbord. Skönt att kunna 'gömma' de fulare sakerna som är nödvändiga än att ha allt på 'full show'
Nu ska jag bara hitta två-fyra korgar som passar under till, tips/råd?
 
Köpte till en skötbädd men vi får se hur den passar när den kommer fram, kanske inte alls ser bra ut och då åker den tillbaka helt enkelt.
Men den ska ju täckas med en handduk i alla fall så det kanske funkar vem vet. Hoppas det hinner komma innan helgen så jag har något att fixa med!
 
Shoppade även lite kläder efter vi vart på ultraljudet, bara lite 'basic' saker som alltid kan vara bra att ha. Har hängt up dem i garderoben så länge, ska försöka fota!
 
Hämtade även ut två 'baby bags' som man får gratis som blivande mamma. Mest reklam och sånt men även lite varuprover som säkert kommer till användning som tvättmedel, gröt och hudkräm.

På ultraljudet

Där låg han med huvudet så långt ner i ljumsken att jag var förvånad över att han inte kikade ut och sa hej en snabbis. Vägrade flytta på sig utan låg där och sparka allt han orkade, ryggen uppåt (vänd mot min mage), huvudet nedåt och fötterna dansade salsa vid revbenen. Härlig grabb!
 
Jag fick skaka på mig några gånger och gå och kissa för att se om han ville flytta på sig men det ville han INTE! Vilket resulterade i att hon inte kunde ta de måtten hon skulle-borde-ville. Precis som i vecka 16, då gjorde han PRECIS samma sak. Hon kunde dock mäta hans mage och med det uppskatta att han väger 1.2 kilo. Dom såg andningsrörelser (vilket är väldigt bra tecken) och tydligen hade han starka magmuskler?!
 
Vi fick se magsäcken och hjärta och det såg bra ut det med. Ska tillbaka igen i vecka 32 (exakt om en månad igår) för att se att han växer som han ska.
 
1.2 kilo är tydligen mitt på kurvan för antal veckor och det är ju så skönt att höra. MEN, vi fick varken bilder i vecka 16 eller nu då det inte finns något att visa egentligen när de inte kan få en ordentligt bild på huvudet. Så vi har bara den från vecka 12 :(

Hade vart kul att ha en ny som man kan rama in och ställa i hans rum. Men men. vi kanske kan få en när vi är där nästa gång?!
 
Har suttit och väntat på posten då jag har fyra paket på ingång men det var lönlöst, inte så mycket som en räkning damp ner i lådan idag. Suck, då får vi snällt vänta till imorgon då.
 
Klockan är bara elva men jag tycker ändå att jag hunnit med en hel del. Fixat lite i Trollets rum, hängt upp lite mer kläder, bäddat lite, vikt ihop saker i hans små korgar. Ska sätta mig och kika på tapeter nu, jag är fortfarande inte 100% säker på tapeten från Ralph Lauren efter jag såg en annan jättesnygg igår... Decisions, decisions...
 
Köpte små handgjorda fjärilar på nätet jag tänkte göra något med, än så länge får de ligga i en fin burk och vänta  och bara vara fina ♥
 

Fika för en

Ja det får väl duga när kakan är så liten. Det går ju knappast att dela den :p

Önskar att jag kunde säga 'när lugnet lagt sig' men här är det aldrig lugnt. Är det inte hundarna så är det något annat. Mannen är hemma, maten står i ugnen, hundarna har fått sin middag och jag ser fram emot att få gå och lägga mig och kika på min nya favoritserie, The Following på Ipaden. Blir ett sketet äpple som snask till det för jag har ätit alldeles för mycket gott de senaste dagarna!

Så håll tillgodo med min bild på min lilla kaka!


Sådär ja

då vet vi till 99.99% vad som gömmer sig där i! En liten grabb! Vår grabb ♥

 

 

Passade därför på att slänga iväg beställningen till H&M nu när vi vet, fint va?


När man minst anar det

så står man där och chansen är inom räckhåll. Tar man chansen eller låter man den glida iväg igen som så många gånger förr?
 
Well, idag tog jag chansen som jag borde gjort tidigare. Jag tog tag i saken som stört mig i över 8 månader. Jag ifrågasatte personen som gjort mig illa. Rakt upp och ner. Känns det bättre? Ja lite, fast jag vet att resultatet är detsamma egentligen. Jag har lämnat bollen på hennes planhalva och nu får det vara upp till henne att ta tag i saken. På ett sätt önskar jag att hon låter bli för då kan jag alltid säga till mig själv att jag gjorde så gott jag kunde. Visst vill hon höra av sig och reda ut det så är det helt ok också, hon kommer dock aldrig bli min bästa vän igen eller någon jag kommer kunna lita på eller vill ha i mitt liv nu när jag sett vad personen står och går för. Men jag är STOLT att jag idag tog tag i saken för en gångs skull.
 
Med tanke på hur mycket stress jag har i andra områden av mitt liv så hade jag inte behövt göra det utan det borde kommit från henne. Men man kan som sagt inte klämma blod ur en sten.
 
Nu ser vi fram emot ultraljudet om två timmar och chansen att få se vårt lilla troll igen ♥
 
Kan tillägga att trollet för tillfället har hicka där inne så det guppar härligt i magen!

Imorgon

gäller det! Eftersom det vart lite olika bud på könet så ska vi kika imorgon igen så vi vet till 99.9% vad det blir så får ni ta del av det med!
 
Det är ju lite roligare att shoppa också när man vet vad det blir så man slipper hålla sig till beige, vitt och grått även fast de är jättefina färger och favoriter här hemma.
 
Ju mer jag läser på och lär mig om kemikalier ju mindre vill jag köpa nytt och desto mer vill jag ha 'second hand' men utan familj i landet så blir det dåligt med 'hand me downs' helt enkelt. Så vi får tvätta alla kläder flera gånger för att försöka bli av med det värsta och även kika på vad vi fyller rummet med. Mindre plast och skräp och mer trä och sånt med barnvänliga målarfärger och sprayer utan allt för många kemikalier.
 
Madrasser och sånt är det ju svårt att komma undan, ungen måste ju sova på något liksom. Men här MÅSTE man ju köpa ny madrass till allt om madrassen används tidigare så det blir ju en hel del nya kemikalier som kanske redan vädrats ur om man har något begagnat.
 
Who knows!?
 
Mannen är i London i alla fall och jag väntar fikabesök av Laura-Anne och hennes Mops Georgie. Besöket hos tandläkaren gick bra och hon var förvånad hur fint mitt tandkött var. Vanligtvis sa hon att det blöder väldigt lätt hos gravida och det gjorde det inte hos mig så det var jättepositivt sa hon!
 
Har förberett en beställning hos H&M som jag ska färdigställa imorgon när vi vet lite mer. De har 10% rabatt på alla barnkläder och även inredning så det blev en bunt saker, denna gång höll jag mig bara till kläder dock.  
Bland annat dessa små, hur söta som helst ♥
 
 

72.5%

har gått utav graviditeten. Det känns både som det gått fort samtidigt som det känns som varje dag är en hel vecka. Trimester 3 och 7 månaden. Vi har dock ett möte med vår förlossningsläkare (obstetrician) igen nästa vecka och det kan hända att vi får byta datum från det som redan är spikat. Mer om det om det skulle bli så. Vi har ju 'turen' att få ett snitt så vi vet ju exakt vad vi har kvar att vänta i form av dagar och det är jag så tacksam för.
Har för övrigt hittat denna supersnygga vagn *drömmer - vill ha*
 
Men vi får se hur det går på mötet, jag tänker inte ropa hej förrens jag är över bäcken så att säga.
 

Barnet.

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät. Vikt 1 200 gram.

Mamma.

Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.


Hemklickad present

Klickade hem den här underbara leksaken från Pebble till lilla Jessica Jayne som föddes för några veckor sedan. Jag kunde inte motstå den och det stillade shoppingbehovet liiiite, om än bara lite! Älskar färgerna och formen på den och trollet ska minsan inte gå utan heller men vi tar en sak i taget. Från märke Pebble som virkas av kvinnor i Bangladesh, så det är ju en bonus!
 
Klickade även hem lite kläder till trollet men nu är jag i stort behov av små vita galgar,i trä. De verkar heller inte växa på träd men ännu har jag inte gett upp! Finare att hänga upp kläderna så man kan se dem istället för att vika ned dem i de små korgarna som står där och väntar. Där får små bodys, strumpor och annat pluttigt snällt ligga och vänta.
 
Det vart kläder från favoritmärket Lilly & Sid, de har hur mycket fint som helst i härliga färger och mönster.

Vecka 29 (28+0)

Magen den magen, tycker inte den ser så stor ut på bilderna men jag undrar om jag inte blivit väldigt rund runtom så själva magen ser inte stor ut i jämförelse med hela paketet så att säga?!

I alla fall så är jag dödstrött och ögonen svider.

Mina gamla skinny jeans går nu på sista refrängen och börjar bli redigt tajta runt lår och rumpa för att inte tala om magen. Jag är varken en kjol eller klänningsmänniska så jag vet inte vad jag ska ha på mig?!

Förslag mottages gärna på vykort!


Godmorgon

Vågar jag nämna natten? Så ont att jag vaknar helt svettig av smärtan. Underbart! De tror att det är tarmarna som blivit hoptryckta och därför har svårt att jobba utan att krampa och göra otroligt ont. Det gör som mest ont att ligga ned men vad ska man göra, stå och sova?

Så länge det inte är något med bebisen så får det göra ont, jag tänker inte åka till sjukhuset. Det värsta är väl om det är tarmvred men det gör ju knappt ont när jag står upp så chansen är väl inte så stor.

Somnade och vaknade till och från hela natten men vaknade perfekt till Beyonce's uppträdande från the Superbowl igår natt vid halv två ungefär. Wow! Vilket drag!

Det blåser och är snorkallt ute. Hua, skönt att sitta inne och mysa med hundarna innan vi sätter igång och jobba!


Vagnen I

Vår Bugga står snällt och väntar på sin nya passagerare. Vi köpte en Bugga redan till George men jag sålde den då jag bara ville bli av med allt. 3 veckor efter jag sålt den fick vi reda på att vi väntade smått igen. Som jag ångrade mig, så det fick bli en till :)

Jag har köpt till en hel del bland annat olika topsett så man kan byta och ha sig. Har även köpt ny färg på själva insatsen så man kan få den lite mer personlig.

Just nu står den med marinblå insats och beige sufflett, matchande beige parasoll och lock! Jättesnyggt till våren.

Har även det röda settet, den marinblå och det beiga då och även en gråfärgad insats.

Älskar hur enkelt det är att bara byta klädsel och så känns det som en helt ny vagn. Perfekt för oss som älskar förändring! Har en hel del andra assessorer men vi får väl se vad som kommer till användning och inte.


Söndag

Viken dag. Har inte sovit många minuter inatt. Så ont i magen att jag trodde jag skulle gå åt. Tog värktabletter men de gjorde ingen skillnad. Så det var bara ringa sjukhuset imorse IGEN! Fick komma upp om jag ville men helt ärligt, tanken på mer tid på sjukhuset får mig panikslagen.

Så jag gick upp och det kändes bättre att INTE ligga ned. Nu har maken borrat, skruvat, stuvat och fixat och allt är så fint.

Spegeln sitter på väggen, lampan i fönstret, vinskåpet är borta och livet känns bättre!

Ligger i sängen och glor på Friends och vilar lite med hundarna. Måndag imorgon igen, vad tiden går fort. Hoppas få sova bättre inatt så man är klar i knoppen inför morgondagen.

Vädret har vart helt kasst men några solstrålar lyckades jag fånga genom fönster!


Aj

Vilken dag. Fullspäckad men slutade med att jag klämde fingret i en dörr så jag ligger nu i sängen och tycker fasligt synd om mig själv.

Det är blått och bultar, aj!

Vi har fått SÅ mycket gjort idag och jag är så nöjd. Efter en natt med dålig sömn ska jag försöka ta igen det inatt och komma tillbaka på topp imorgon igen. Vi har inga direkta planer men är vädret fint så tar vi hundarna till stranden och kanske ut och käkar lite lunch.

Har inte tagit en endaste bild idag så det får bli en från i höstas när sofforna var lila inför det kommande mörka och mysiga.


Middag

Drog på mig det bästa jag kunde hitta och styrde kossan mot Archerfield för lite middag. Det vart curry med dess tillbehör och en äpple-kanelpaj med sauce anglaise och hallonsorbe.

Nu ligger jag i sängen med de bästa fyra killarna och ska kika på film!


Bm + Prover + Choklad

Besöket hos barnmorskan gick bra, blodtryck och allt såg bra ut. De tog prover som vi får svar på nästa vecka, mätte magen som ligger på 29 i mått. Trollets hjärtaslag skrevs ner i mappen men den ligger kvar i bilen. 
 
Mina ben var inte svullna alls utan såg otroligt bra ut för en gravid tjej :) Jahopp, då kanske man blivit lite hemmablind då?
 
Jag har svidat om till min fina rosa plyshdress och sitter i soffan med tre hundar, en kopp te och en chokladkaka minsann. Det tyckte jag att jag kunde unna mig efter nålsticket i armen.
 
Ikväll blir det att gå ut och käka middag, orkar inte laga mat plus att det inte finns något att se på TV så vi kan lika gärna gå ut och slå ihjäl någon timma eller två.
 
 
Här är stolarna vi kikar på till det lilla matbordet. Vad tycker ni?

Dagens

En liten dagens såhär innan BM! Håret är som en piasavakvast. Ruskigt spretigt fast jag klippte topparna för inte alls länge sen. Köpte nytt schampo från Loreal också men inte hjälpte det!

 


Måste köpa lite nya jeans, har bara två par som passar, resten är leggings och jag tror mina ben börjar bli lite för feta för den stilen...


Oh den här vill jag ha!

Jag är ju kär i stjärnor det tycker jag är uppenbart! Tänk så fin i vaggan eller sängen...
 
Det finns även matchande lakan hos John Lewis, men det är ju inte aktuellt förens om minst 12+ månader så det kan vänta. Det börjar bli trångt i garderoben alla redan!
 
Igår kom en tjej och hämtade upp ett bord som jag lagt ut på vårat 'Blocket - Gumtree' så nu har jag plats att köpa nya möbler :P Eller inte! Helgen blir ännu en gång i flyttandes tecken. Vi måste försöka hitta ett nytt matbord och stolar då de vi har inte passar längre och ska in på förvarning. Måste ha både bord och stolar som tar mindre plats. Vi har de här nu, så snygga och mina drömstolar men det är tar för stor plats!
Så det blir något mindre och enklare, vi ska kika lite på det i helgen. 
 
Idag är det barnmorskan som gäller, ska be henne ta blodprov och lite annat så vi kan se om vi kan hitta någon anledning till varför jag mår så kasst. Mina ben är svullna till dubbel storlek (inte svullen någon annanstans) och jag mår liksom inte 'som vanligt'
 
Mannen skulle försöka ta ledigt efter BM besöket så vi får en riktig långhelg men med frostvarning på vädret så ser det dåligt ut...
 
Ha en fin dag!