Först advent & bullbak

Lite nytt i matrummet. Juliga servetter, tomtar och såklart silver! Clementiner här ju julen till och det är en av mina 'cravings' så dom ligger nog inte kvar där så länge inte! En liten jultiding med massor av inspiration på fina saker, helst skulle jag ju vilja att någon kom hita och bara fixade allt på en gång men det är ju kul att försöka fixa det själv med. Här börjar dom pynta först 12 dagar innan jul men det är lite svårt att hålla sig.
Medan Matte fixar inför första advent så tar vi det ganska lugnt och hoppas på att hon ska tappa en pepparkaka eller lussebulle på golvet!
Vårat bullbak gick väl sådär enligt Svensk standard men i ett land utan madelmassa, jäst (finns bara torrjäst som inte är i samma kvantiteter som i Sverige) och pärlsocker får det bli som det blir. Vi har en tysk bagare i byn så vi frågade om vi kunde få köpa lite pärlsocker av honom och snällt nog fick vi en hel påse. Han importerar det själv från Tyskland då dom slutade sälja det här för tre år sedan, tydligen var det inte så populärt?
Mandelmassan var en historia för sig, vi var i varenda affär vi kunde hitta och det fanns inget överhuvudtaget, så vi fick göra våran EGEN! Det ni, den vart helt ok. Hittade heller inga normalstora bullformar så det fick bli minibullar.
Men dom är helt ätbara, degen skulle kunnat vart lite sötare men det betyder väl bara färre kalorier eller hur?
Knäcken ska vi inte prata om, den åkte i sopporna. Den stelnade inte efter 18 timmar så vi ska försöka oss på det igen ikväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback